Атина Пламна! Десетки хиляди по площадите, Бомби, палежи и сблъсъци с полицията заради COVID-Мерките! (С ВИДЕО)

Демонстрация и протести срещу ковид – мерките и полицейското насилие избухнаха спонтанно в неделната вечер в гръцката столица Атина. Равносметката е над 20 подпалени автомобила и десетки разбити магазинни витрини. Погромите се разразиха вследствие на безпрецедентното полицейско насилие срещу мирния първоначално протест. Днес опозицията поиска незабавната оставка на вътрешния министър и внесе за обсъждане случая в Народното събрание. Видеозаписи, разпространени в социалните мрежи, показват използване на сълзотворен газ и бой с палки на жители на квартал „Неа Смирни“ в Атина.

До сблъсъци между силите на реда и хиляди граждани се стигна, след като полицията глоби възрастна семейна двойка за това, че седят на пейка в парка, без маски. Минаващи от там младежи се опитали да защитят семейството от високата глоба. В отговор на което полицаите ги пребили с палки и ритници.

Вечерта след инцидента няколко десетки хиляди жители на Атина се събраха на протест, който бе брутално разпръснат от полицията със сълзотворен газ и нова доза брутално полицейско насилие.

Бити протестиращи се свързаха с депутати от опозицията, които поискаха официално оставката на министъра по защита на гражданите, отговорен за поведението на полицията.

Повечето гръцки медии, които са проправителствени, се опитаха да представят случая като нападение срещу полицейски участък… и само две малки телевизии излъчиха видеа, показващи бруталността на реалните събития и десетките ранени граждани.

Над 30 хиляди жители на Атина скандираха :“Долу мерките“ и „Долу полицейската диктатура.

Директорът на полицията разпореди незабавно разследване по случая.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ето как започна всичко: Полицията пребива младежите, които се застъпиха за възрастното семейство да не бъде глобено за неносене на маски.

ВИЖ ВИДЕОТО:

КОМЕНТАРЪТ НА СКАНДАЛНО.НЕТ:

Вярвали ли сте, че ще дойдат времена, когато да си седиш кротко на пейка в парка ще се брои за престъпление?…. Вярвали ли сте, че ще дойдат времена полицията да пребива хора защото се препичат на слънце?… Заради такива углавни грехове възрастна двойка е тормозена от полиция… намесва се младеж който възмутено подвиква на ченгетата да оставят старците на мира. Полицията подлага младежа на жесток побой за това, че е защитил старци… Това брутално видео най-точно илюстрира уродливото лице на световната диктатура, която налазва света. Диктатурата на глобализма. В нея място за човечност и хуманизъм няма. Глобална диктатура! Как по друг начин да наречем случилото се в Атина и по целия свят в момента, освен медицински фашизъм… А медийната цензура, а пропагандата на някаква несъществуваща ковид-опасност?!? Остава ни да се молим малцината будни да събудят заспалото стадо от човеци, за да скочим всички заедно срещу този глобалистки неолиберален терор и да го преборим. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

2 коментара

  1. Не е възрастна двойка,казват 2 семейства с децата си!! Но иначе всичко останало е точно!! Скоро очаквайте и тук!! За жалост това предстои!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*