Грехът на „Астра Зенека“ е, че продават ваксината си без печалба и на 10 пъти по-ниска цена от другите!

Най-напред нека кажем, че всички ваксини срещу Ковид-19 са безвредни, защото обещават лек срещу несъществуващ проблем. Ковид-19 е безобиден вирус и няма нужда да се ваксинирате срещу него. Затова и вероятно всички ваксини съдържат субстанция, близка до чистата водичка. Та така и с оплютата в последните дни „Астра Зенека“. Компанията-производител обаче допусна стратегическа бизнес грешка, която ще й струва много – обяви, че ще работи на ползу роду и ще продава ваксината си без каквато и да е печалба. Единствено ваксината на „Астра Зенека“ се продава на правителствата по света за под 2 долара дозата (За сравнение- ваксината на „Пфайзер“ се търгува срещу 12 долара дозата, а тази на „Модерна“ – срещу 18 долара).

Ако се питате къде е ползата за „Астра Зенека“, то тя е в рекламата на компанията. Ниската цена им гарантира, че тъкмо тяхната ваксина ще стане най-популярна в света, а от там името на компанията ще се брандира и това ще се отрази положително върху продажбите и на останалите им продукти.

Но времената са други, капитализмът си отиде и работата без директна печалба, а с цел реклама и „в полза на човечеството“ вече е минус, а не плюс. Само това не изчислиха от „Астра Зенека“… Явно липсата на комисионни от тази ваксина за всички търговци по веригата се оказа проблем…

Корупционният натиск навсякъде по света очевидно е много, много висок. И фарма лобито на онези със скъпите ваксини внуши с истерична и скъпа черна PR кампания, че ваксината на „Астра Зенека“ „не е сигурна“ – напук на изявлението на СЗО, че е напълно безопасна, напук на липсата на каквито и да било убедителни доказателства. Тя е толкова безопасна, колкото и всички останали ваксини срещу Ковид-19… а също толкова и безсмислена. Защото ни пази от проблем, който не съществува.

Много скоро ще стане ясно официално, че ваксината на АстраЗенека е напълно безопасна – нещо, което се знае от ден първи. Но какво от това? Хората вече ще са уплашени и няма да искат ваксинация с нея. Тогава ще се отвори пазар за другите ваксини, нищо че правителствата ще ги плащат между 7 и 12 пъти по-скъпо от джоба на данъкоплатците. С включените корупционни комисионни, разбира се. Да има за всички!

Урокът? Никога не работи безплатно. Не се оценява. Даже пречи. Skandalno.net

Мартин Златков, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*