В Канада арестуваха баща, разказал как държавата превръща 14-годишната му дъщеря в момче

Съдът в град Съри в канадската провинция Британска Колумбия арестува Роб Хугланд, баща на 14-годишно момиче, защото нарушил съдебна заповед да мълчи за това, което се случва с дъщеря му. Информацията бе разпространена от Александра Герсон, журналистка в местното радио. Провинението на Роб е, че в отчаянието си, е потърсил медиите, за да им разкаже как с държавна намеса момичето му, представено като Максин, в момента се превръща в момче.

От няколко месеца бащата отчаяно се опитва да спре организираната от канадската държава операция за смяна на пола на детето. Наместо това, самият той се оказва под ударите на закона. Съдебните разпореждания затвориха устата и на всички медии в Канада за случая и нито едно издание, нито електронна медия там, в момента не го отразява. Освен Герсон, която обаче разгласи за ареста чрез видеоблога на американски журналист, единствените издания, които в последните няколко дни пишат по темата, са все американски. Канада се управлява от глобалистичната Либерална партия, начело с Жустен Трюдо.

През последните 11 месеца Робърт Хугланд е принуден да наблюдава пасивно как 14-годишната му дъщеря е, по думите му, „унищожена и стерилизирана” от инжекции с тестостерон, разпоредени от съда. През януари той загуби и на последна инстанция в провинцията дело за спиране на процеса. Окончателното решение на магистратите го задължава и да пази пълно мълчание за случая, „за да не травмира детето си“, пише изданието от Вашингтон „Да федералист“. Единствената последна стъпка пред бащата е да обжалва пред Върховня съд на Канада, в който обаче от години заседават все магистрати, близки до неправителствени организации на Сорос.

„Само допреди година имах напълно здраво дете. За няколко месеца то беше трансформирано и почти унищожено физически без абсолютно никаква основателна причина, казва Роб в интервю пред медията. – Тя никога повече не би могла да бъде момиче в здраво тяло, каквото имаше до скоро. Нейният глас завинаги ще остане басов. Завинаги ще трябва да се бръсне, заради окосмяването, което се появи по лицето. Тя никога няма да може да има деца…”

Роб смята, че на такава възраст човек не е укрепнал нито психически, нито физически, за да е в пълното си съзнание да вземе такова опасно решение. Нито пък може да осъзнава жестоките последици от него. Той напомня, че според Световната здравна организация третирането на толкова млад организъм с хормони за промяна на пола съкращава живота с почти ½. Канадският съд обаче е на различно мнение. Според магистратите в Британска Колумбия, Максин е „компетентна да приема тестостерон, без съгласието на родителите“.

д-р Уолъс Уонг, автор на книга със заглавие „Как Кати стана Кийт“.

Всичко започва преди две години, когато училището на Максин организира прожекция пред 12-годишните деца на джендърски филм, в който се разказва за различни ролеви игри, за съществуването на много полове и правото на всеки да си избере какъвто сам прецени. Още същия ден момичето споделя у дома, че след филма е осъзнало, че се чувства момче и би искало да смени пола си. В този момент родителите ѝ са пред развод, а Максин е решено да остане да живее с баща си. Той смята, че случилото се след филма е емоционална проява, породена от нормалната психична реакция на всяко дете на родители в развод. Обръща се към училищните власти за съвет, но оттам го успокояват, че разполагат с добри психолози, които ще се заемат със случая. Без бащата да знае, шефовете на школото връчват Максин на някой си д-р Уолъс Уонг, автор на книга със заглавие „Как Кати стана Кийт“.

Д-р Уонг помага на Максин да си избере мъжко име, а в училището започват да я третират като момче, без да съобщят за това на баща ѝ. На 13-годишна възраст докторът предлага на Максин да започне прием на букет от хормони, като начален етап преди оперативната намеса. Точно тогава бащата научава какво всъщност правят с дъщеря му в училище. Той разкрива, че докторът е изявен ЛГБТ активист. Бащата се опитва да приложи родителските си права, за да изтръгне детето от лапите му. Д-р Уонг обаче се свързва с колежката си д-р Бренден Хърш от детската болница в Съри, която издава документ, гласящ, че в случая не е нужно родителско разрешение, за да се предприеме смяна на пола на детето. Тогава именно Хугланд завежда дело в съда.

През февруари 2019 година съдията Грегъри Боудън от Върховния съд на Британска Колумбия излиза с решение, че 14-годишната Максин „може да започне да приема кръстосани хормони въз основа на собственото си решение“. По-нататък в съдебния акт Боудън постановява, че ако някой от родителите на Максин се обърне към нея с нейното рождено име или женско местоимение, ще бъдат считани за виновни в „семейно насилие“. В този акт е разпоредено на родителите да мълчат за случая, за да не смущават с медийни изяви психиката на тяхното дете.

След няколко интервюта пред канадски влогъри, миналия четвъртък Върховният съд на Британска Колумбия се самосезира. Съдия Майкъл Теймън разпореди всички записи, в които е цитиран бащата, да бъдат премахнати от социалните мрежи. Една от журналистките-влогърки – Лора-Лин Томпсън, която е отказала да свали публикацията си, е била посетена от полиция с разпореждане те да издирят записващата техника и лично да изтрият клипа, пише „Да федералист“.

„Да предположим, че след 5 или 10 години дъщеря ми осъзнае, че е допуснала ужасна грешка, когато е била малка, и ни попита: Татко или мамо, защо никой от вас не направи нищо, за да спре това? Ако дъщеря ми някога зададе този въпрос, ще кажа: „Направих всичко, което можех. Не можех да направя нищо повече, а след като не можех да направя нищо повече, не се спрях, защото не исках други родители да преминават през този ад, който аз преживях“, казва в отчаянието си Робърт Хугланд.

Междувременно в съседната на Канада – САЩ, Палатата на представителите (долната камара на Конгреса) прие поправки в действащия от 1964 година Закон за равнопоставеността, с които се позволява на лица от 14 години нагоре да променят своя пол без разрешението на техните родители. Това ще отвори вратата пред канадския „доктор“ Уонг и стотици други негови колеги – ЛГБТ активисти от САЩ, да провеждат джендърска дейност и с американските деца зад гърба на майките и бащите им. Предстои текстовете да се гледат и от сената – горната камара, където най-вероятно ще минат също безпроблемно, тъй като и двете палати на конгреса са в ръцете на либерал-глобалистичната Демократическа партия. Поправеният закон ще влезе в сила веднага след подписването му от президента Джо Байдън, за което също не се очакват проблеми. Тъй като Америка има дълги традиции в екстериториалност – налагане на собственото си законодателство на целия свят, е допустимо да се очаква, че една от задачите пред американските посланици по света, и този в София в частност, ще е да се прокарват подобни поправки в законите и на другите, подчинени на Америка, страни.

Американското издание публикува и видео към историята, което можете да видите с български субтитри тук:

Автор: Божидар БОЖКОВ

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*