Борисов от Брюксел: ПО КОМУНИЗМА КРЕНВИРШ ДА СИ КУПИШ – ГОЛЯМА РАБОТА БЕШЕ! Откакто ГЕРБ е на Власт – Заплатите Нараснаха Тройно! Виж Тук:

„Едно време, по комунистическо, имаше един вид сладолед, типов хляб и салам кучешка радост… А кренвирш да си купиш – голяма работа беше! Кока-кола и банани нямаше! А какво имахме – само танкове и артилерии. А сега магазините са пълни с всякакви стоки”. Това заяви министър-председателят Бойков Борисов пред журналисти в Брюксел по повод икономическото развитие на България през последното десетилетие откакто сме в ЕС, което той обобщи като низ от възходи и успехи.

„Ние увеличаваме заплатите три пъти по-бързо, отколкото расте икономиката. Откакто сме в ЕС, заплатите са нараснали три пъти”, заяви гордо Борисов. По думите му, в България безработица на практика нямало: „Безработни са хора или без никаква квалификация, или такива, които не искат да се преместят в съседния град, където има работа за тях. Тези, които са безработни или не искат, или не могат да работят”. Така Борисов почти повтори аргументите на отколешния си авер и председател на организацията на работодателите КРИБ, Кирил Домусчиев, който се храни от щедри държавни субсидии, но непрекъснато призовава държавата да дава по-малко на работниците…

„Ако правителството вземе решение за увеличаване на минималната работна заплата на 510 лв., има реална опасност много крупни български фирми да изнесат производството си в чужбина“, заплаши тези дни Домусчиев, когото мнозина наричат „личният олигарх на Бойко Борисов“…

От Брюксел премиерът коментира и изказването на депутата от БСП Таско Ерменков, който пред журналисти попита „дали случайно председателят на Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР) не е втори братовчед на Бойко Борисов”.

„Вчера чувам един ахмак (б.р.- Таско Ерменков), казал че Драго (б.р. Драгомир Димитров) ми е братовчед. Ахмак, знам си го какъв е, който и майка му го е намразила с това име. Кой чул-недочул и се тръгна. Драго от разузнаването ми бил братовчед. Той е от Велико Търново, а аз от Банкя”, обяви Борисов и добави, че това са фалшиви новини.

Коментарът на Ерменков пък бе по повод повод въпросите на ГЕРБ дали депутатът Георги Стоилов е бил съдружник с жената на брат си и е бил назначен за директор на Фонд „Земеделие“ в Русе.

Автор: Пею Благов, Свободен народ

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*