Преди минути: ИЗПРАВЯТ ЛИЛЯНА ПАВЛОВА ПРЕД СЪДА В БРЮКСЕЛ! ЩЕ ВЛЕЗЕ ЛИ В ЗАТВОРА Евро-министърката ни!

Създаденият от Георги Готев сайт BulgarianPresidency.eu бе обвинен от Лиляна Павлова, че разпространява „фалшиви новини“ и „слово на омразата“! В деня на откриването на председателството на България на Съвета на ЕС министърката за европредседателството Лиляна Павлова бе предупредена от базирания в Брюксел журналист Георги Готев, че се консултира с адвокати да я съди в белгийски съд за клевета.

Той се възмути, че пред група чуждестранни журналисти в София тя е определила неговия сайт BulgarianPresidency.eu като разпространител на „фалшиви новини“ и „слово на омразата“. „След консултация с юристи съм готов да изправя Павлова пред белгийски съд (не пред български) за клевета. Аз съм както български, така и белгийски гражданин. Сайтът ми оперира от Белгия и смятам нейните твърдения за увреждащи моята работа“, обяви Готев.

Министър Павлова се срещна тази сутрин с група от 56 журналисти, поканени да отразят откриването на българското председателство на Съвета на ЕС, съобщи сайтът на Готев. Повечето от тях са негови читатели и са му се обаждали по повод публикации.

Журналистът Георги Готев

Запитана от финландския журналист Пека Миканен, който е колега и приятел на Готев, какво мисли за сайта му, както и за  факта, че България е на незавидното 123-то място по свобода на словото в света от 180 държави, Лиляна Павлова нагло отвърнала, че дори не желае да говори за този Готев, защото сайтът му разпространявал „слово на омразата“ (‘hate speech’) и „фалшиви новини“ (‘fake news’). И по този начин Георги Готев работел „срещу своята страна“ (“against his country”).

източник: 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*