Следователят Росен Миленов: Аз пуснах СРС-то с Мишо Бирата! Ето защо го направих:

Бойко Борисов … Защо един примитивен индивид, изкусително владеещ ганьовщината, успя единадесет години да бъде:
на върха на държавната власт или по-точно нейния държател и гробокопач;
на върха на хранителната верига с държавни блага или по-точно главния грабител;
на народа „спасителя“ или по-точно българоубиеца, който смачка до неузнаваемост трудещите се, гледащи семейства и развиващи честен бизнес българи.

Преди десет години, през януари 2011 год. публично достояние станаха разговори, прихванати със специални разузнавателни средства, в които министър-председателя Бойко Борисов осуетява проверка на митнически и полицейски служители, които установяват производство на акцизни стоки в завод без лиценз. Подслушването на разговорите беше осъществено в рамките на наказателно разследване за контрабанда на горива, цигари и алкохолни продукти, ощетяваща държавата с близо 7 милиарда лева пари на данъкоплатците. Налични бяха протоколи за акцизните нарушения, свидетелски показания на длъжностни лица от Агенция „Митници“, МВР и ДАНС и разговори между висши ръководни – длъжностни лица за търговия с влияние или всички необходими доказателства за повдигане и поддържане на обвинение, съгласно НПК.

Да, аз бях в основата на всичко това, аз изнесох записите за Мишо Бирата от ДАНС и ги предадох на вестник „Галерия“. Както сега и тогава ненавиждах политическите престъпници и най-вече идващия фалшив спасител Борисов. Беше цинично един изключително криминален и зависим тип да се представя за борец срещу престъпността, какъвто образ му изградиха докато беше главен секретар на МВР.

Тогава вярвах, че:

разкривайки истинското му лице, народът ще свали доверието си от него;
при наличието на уличаващите доказателства и под обществения натиск прокуратурата ще го подведе под наказателна отговорност;

ще приключи неговата политическа кариера, за да се предотвратят бъдещи разрушителни и непоправими вреди върху държавата и народа от действията на един психически болен човек. Това е изключително комплексиран тип заради чувството си за малоценност, идващо от това, че години наред същият е ползван за слуга от мутри, политици и външни сили. Като се започне от мъжка секретарка на Младен Михалев „Маджо“, където е седял пред офиса му, отварял врата на гостите и носел кафета, после лежал на чердже пред вратата на Тодор Живков като негов охранител, вече във времето когато бях в МВР, чакаше по 4-5 часа като главен секретар пред кабинета на Касим Дал, тогава зам. председател на ДПС, за да проси генералска пагони, послушно кученце на Ангела Меркел, винаги държан изкъсо на каишка от американците и прибиращ в комбина с други олигарси големите комисионни от енергийните проекти.

Комплексарщината на Борисов намира ясен израз в неистовото му желанието да му целуват ръка на обществени места, да му носят големи армагани (кюлчета злато, леки жени) в знак на почит, никога да не признава вина, а да я прехвърля на някой друг.
Какво стана тогава ли?
Нищо лошо за мръсната мутра Борисов!
Защо?

Защото:
ДАНС, МВР, НСлС и Прокуратура яростно и доблестно го защитаваха и то от един редови служител, който беше решил, че престъпниците нямат място в политиката, а в затвора.
Десните политици, които днес го свалят, бяха всеки ден в премиерския му кабинет, за да редят заедно политически назначения и корупционни схеми и се надпреварваха кой как да смачка скандала;

Медиите го показваха през час, за да чуе народа неговите „успехи“, а политолози и социолози, които днес пишат, че е Дон Корлеоне, посмешище и мутра, тогава друга песен пееха, а именно – Борисов има тефлоново покритие и нищо не може да го уязви;
Криминалните бизнесмени се надпреварваха кой ще стигне пръв до среща с държателя на властта, за да си уреди бъдещо безпроблемно участие в схемите за евросредства, обществени поръчки, данъчни и полицейски чадъри. Още преди да вземе властта през 2009 г., в офисите на ГЕРБ по градовете ходеха бизнесмени и оставяха по 10, 20, 30 хил. лв., за да съм им отворени вратите за договорки с новата власт. Е, днес същите ходят в други политически офиси.

Представителите на Европейските институции, които лицемерно заявяват, че са за върховенство на закона и повече демокрация, бяха неми и слепи за наглите престъпления на Борисов. Мазни брюкселски бюрократи, които ни имат за колония.

А народът го наричаше с умиление „Генерала“. Народе ???

ДАНС – мръсната ченгесарска служба с бюджет от 170 млн. лв., в която изкарах година и половина и си тръгнах с отворена кървяща язва на дванадесетопръстника, ме следяха близо година с по 7-8 автомобила, подслушваха, проверяваха всичко за мен, близки, познати, роднини, за да може да ме атакуват и да се докажат на мръсната мутра Борисов, която колеше и бесеше тогава. Саемо ме подозираха, знаеха, че аз съм човека, изнесъл СРС-то… но нямаха доказателства. Бяха проверили как съм взел всеки един изпит в университета по трите специалности – „Право“, „Икономика на търговията“ и „Социология“, обкръжение на родители, роднини, приятели за евентуални връзка с политици, бизнесмени, и т.н., имуществено състояние и каквото въобще може да се сети човек. Е, вече 10 години имам дело за оперативно наблюдение в ДАНС, дело в „Полицията“ във връзка с онези 500 протеста, на които съм бил през последните години. Да, аз съм на 41 години и мога да говоря за всяка моя стотинка, която съм изкарал, похарчил и внесъл като данък, за всички мои контакти, за всичко, което съм нарушил в съзнателния ми живот, затова се чувствам гражданин – господар в тази държава.
Шефът на ГДБОП Станимир Флоров, кумецът на Цветан Цветанов, беше казал на мои бивши колеги, че три затвора се борят за мен.

При разпитите ми в НСлС, следователят беше решил яко да се натегне на мръсната мутра и по време на разпита ми, който се записваше, постоянно с викове се опитваше да ми вмени вина, че работя срещу държавата, защото сега тези от ЕС щели да ни спрат парите и така да се ощети нашата икономика и препитанието на хората. Подивях, развиках се и му казах, че той е срам за професията си и че е недопустимо да защитава човек, извършил тежко престъпление.

При изслушването ми в комисията за контрол на СРС към Народното събрание което продължи четири часа, днешните десни политици, които сега свалят Борисов, тогава ми казваха, цитирам дословно: „Какъв си ти, за да говориш така за г-н Борисов и г-н Цветанов, та това са премиера и вицепремиера на държавата.“ Тогава ги нямаше днешните циркаджии, които са срещу Борисов, въпреки че всички знаеха какъв престъпник е начело на държавата. Изслушването продължи близо четири часа с дадена от мен информация за контрабанда, ощетяваща държавата за милиарди или как на седмица само един олигарх краде по 20 млн. лв. от горива. И въпреки заявеното от председателя на комисията Явор Нотев от партия „Атака“, че след проверката материалите ще бъдат декласифицирани, това не се случи и до днес.

По писмено искане от мен тогава до главния прокурор Борисов Велчев дадох свидетелски показания пред съдия с участието на прокурор от Софийска градска прокуратура относно всичко онова, което ми е станало известно при изпълнение на моите служебни задължения по повод на конрабандни схеми за близо 7 млрд. лв., за масива от досиета в ДАНС, събирани вече 30 години, с които се държат на каишка всички политици, магистрати, бизнесмени и всякакви комбинативни тарикати, за ролята на Борисов и Цветанов в организираната престъпност след идването им на власт. Разпитът продължи цял следобед и беше записан на около 160 страници класифицирана информация. До ден днешен няма никакво движение по тази информация. Смениха се трима главни прокурори, всички до един протежета на мръсните пари, а днешния Иван Гешев е посмешище.

Разбира се миналата година прокуратурата на Гешев ме държа три дни в ареста на Национална следствена служба с повдигнато обвинение, защото по време на протест съм викал с ярост „мутри“, „боклуци“, „да влезем и да ги избием“. Жандармерията ми счупи крака в коляното, а лекарите в МВР болница и тези от следствения арест ми казаха да го мажа с обезболяващ гел и всичко щяло да е наред.
Мнозинството от народа ме нахока, не бяха малко коментарите, че не съм добре, близки ми казваха как може да говоря така за човека Борисов ….
Какво стана с мен ли?

Бях като прокажен, никой не искаше да ми се обади по телефона, за да не си навлече неприятности, камо ли пък да ме потърсят за работа или нещо друго. Е, някой казваха, че съм социално изпаднал. Това е България.
Днес първото нещо което трябва да се направи, е да се задържи и подведе под наказателна отговорност Бойко Борисов, защото този изключително страхлив човек ще повлече цялата мракобесна система. Той може да говори с месеци наред за всеки политик, всеки бизнесмен, всеки висш ръководител в администрацията, всеки интелектуалец кой в каква схема е участвал, колко е взел, за кое политическо назначение е ходатайствал, къде е спал, с кой е спал и т.н. за последните 11 години.

Днес някой жестоко се лъже, като си мисли, че може да продължи да функционира тази мракобесна система като смени Драган с Петкан. Това се отнася специално за Ахмед Доган с всичките му политически пионки днес във властта. Този политически модел е изчерпан и оставането му всяка минута нанася непоправими вреда на обикновения българин. Държавата е разрушена напълно, а хората са ограбени и материално, и душевно.

Винаги съм се борил само за едно, а именно – участието на всички българи в управлението. Доказано е, че в последните 30 години политиците не са в състояние да възпроизведат нищо градивно, време е цялото управление да мине в ръцете на народа.

Има два пътя пред България:
С Борисов отива в канализацията и цялата мракобесна политико-олигархична система, което се изразява в задържане и конфискация на цялото им имущество на онези 15 хиляди, които са собственици на тази държава, преминаване в ръцете на народа на писането на законите, на разпределянето публичните блага през обществени поръчки, концесии, евросредства и избор на всички ръководни длъжности пряко от гражданите с възможност за отзоваване.

Другият път е смяна на Драган с Петкан, много цирк, малко козметични промени и… продължаваме по пътя на самоунищожението на българската нация.
Вече вярвам, че няма българин, който да не знае, че на тази територия всичко е потънало в зависимости, феодалщина, простотия и мръсотия. Време е да размахаме метлата. Skandalno.net

Росен Миленов, бивш следовател в ДАНС, Skandalno.net

ВИЖТЕ СБЛЪСЪКА МЕЖДУ РОСЕН МИЛЕНОВ И БИВШИЯ ВЪТРЕШЕН МИНИСТЪР МЛАДЕН МАРИНОВ! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ КАДРИ ОТ АРЕСТА НА РОСЕН МИЛЕНОВ ПО ВРЕМЕ НА ЛЕТНИТЕ ПРОТЕСТИ! ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*