Рашков: Иван Гешев опъна чадър над Божков, за да остане в Дубай! Борисов се страхува, че ако се прибере в България, Божков ще бъде разпитван и може да проговори! (С ВИДЕО)

„Вчера прокуратурата най-странно и нелепо съобщи, че е повдигнала обвинение на Васил Божков по член 95 от Наказателния кодекс. Това ще рече, че Божков е обвинен в политическо престъпление. Което пък автоматично значи, че екстрадацията му в България, която прокуратурата е поискала вчера от дубайските власти, няма да се осъществи. Нито една цивилизована държава не предава искани лица, когато същите са обвинени в страната си в политически престъпления. И аз се питам желае ли наистина българската прокуратура да върне Васил Божков в България, за да бъде разпитан и с него да се извършат процесуално-следствени действия, или с това нелепо обвинение Гешев завинаги осигурява възможност на бизнесмена да си живее извън България необезпокояван. Явно Борисов се страхува, че ако бъде докаран в България и разпитан от независими прокурори, Васил Божков може да проговори“. Това коментира служебният МВР- министър Бойко Рашков днес на влизане в сградата на парламента. Ето какво каза още той:

„Служебното правителство управлява само 2 месеца. Работихме на много високи обороти и мисля, че свършихме нелоша работа. Както виждате текат проверки в най-различни посоки, за да се изяснят проблеми, възникнали по време на управлението на предишните правителства на ГЕРБ“, каза Бойко Рашков.

Проверките на големите инфраструктурни проекти:

По отношение на автомагистралите Рашков припомни, че в АПИ са влезли представители на Националната следствена служба, на ДАНС и НАП.

„8,6 милиарда лева е раздала агенцията, по-скоро направо ги е подарила на близки до управлението на Борисов фирми, без сключени договори и без обществени поръчки. Това означава, че за българското общество няма абсолютно никаква гаранция, че тези фирми ще извършат строителните дейности, за които са им подарени тези пари“, коментира служебният вътрешен министър.

„Някои от тези големи строители на пътища в България в момента живеят в Дубай. Така че тези средства, които Борисов и хората му са отпускали за строителство на магистрали, са изгубени за нас. Послужили са на няколко мастити бизнесмени да си живеят царски, необезпокоявани в Дубай“, допълни Рашков.

Относно скандалите с подслушванията той коментира, че прокуратурата сама проверява себе си.

„Този факт говори достатъчно красноречиво каква проверка е извършила прокуратурата на Гешев. Разполагам с коренно различна информация, която ще предоставя на парламента, след като се формира съответната парламентарна комисия, която ще има право по закон да се запознава с тази класифицирана информация. Тогава ще станат известни неща, които в момента прокуратурата не иска да оповести. В момента прокуратурата работи единствено в услуга на предишните управляващи“, каза Бойко Рашков.

„Главата на прокуратурата Иван Гешев ангажира прокурори в услуга на политическото ръководство на ГЕРБ. Тези хора са газили законите, следили са със СРС стотици мирно протестиращи граждани. Имам категорични доказателства за това, че служители в МВР от Службата за борба с организирана престъпност, както и от Службата за вътрешна сигурност, са били експлоатирани като наемни работници за интересите на Борисов и управляващата доскоро партия ГЕРБ“, каза още служебният вътрешен министър.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*