Първан Симеонов: Народът ли е тъп, че не се ваксинира или говорителите на измамата?

Още преди няколко седмици, когато писах, че пандемията не си е отишла, защото никога не е идвала, беше ясно, че платените ковид-истерици на властта загряват вече по тъча. С първите сигнали на СЗО за ръст на случаите в света, тези родни апологети на отчаянието започнаха да избухват и рефренът ми вече е: българите са тъпи, не се ваксинират…, затова ще се затваряме!

В тази връзка искам да напомня няколко неща. Защото този разговор отдавна не е научно-медицински, а политически – и по-точно глобално политически. Първо, напомням, че всички ваксини, с които се опитват да ви бодат, не са минали целия необходим набор от изпитания и ваксинирането с тях си е на ваша лична отговорност! Другото е надолу.

1. През март ни казваха: „потрайте малко, тази вълна е последна, това е последното ни голямо усилие“. Сега ни говорят друго. Народът ли е виновен, че се е отпуснал, или говорителите?

2. Всички медицински фактори в държавата и извън нея ни обясняваха: „ако сте преболедували, изчакайте няколко месеца преди да се ваксинирате. И днешния здравен министър Кацаров, преди да стане такъв казваше: „2.5 милиона у нас вече са изкарали вируса. От общо 5.5 милиона пълнолетни българи. Което значи, че съвсем скоро ще достигнем до заветните 70 % по естествен начин“. Как при това положение сега някой в държавата може да е възмутен, че хората масово не са се ваксинирали? Народът ли е виновен или медицинските и политически среди?

3. Казваше ни се: ваксинацията е краят на трудното. Давайте бързо! Страни като Великобритания, Израел и т.н. се ваксинираха бързо. И? Сега Великобритания е в нашия черен списък и нейни граждани не могат да идват в България. И в Израел след масовата им ваксинация се надигна нова пандемична вълна. И т.н. Кой, по дяволите, вече въобще разбира какво се случва? Та да ни мъмри от сутрин до вечер от експертни позиции колко сме несериозни и назадничави ние българите за това, че масово отказваме да се ваксинираме. Нека тия „експерти“ рълво обяснят защо хората масово не им вярват.

4. Казваха ни: ваксинацията е доброволна. А сега какво ни казват? Народът ли е виновен?

5. Казваха ни: затварянето помага. Само че сега ни казват: „Ама има нови щамове и за тях старите ваксини не помагат. Обаче вие се ваксинирайте със старите ваксини за старите щамове“.

Извинете, скоро ще станат две години от началото на странната пандемия! Така ли предлагате да живее вече светът!? С всеки нов щам ще излиза някой полит-медик да ни назидава и да се отрича от това, което доскоро ни е обяснявал със самочувствието на последна инстанция!? Кой е виновният в случая – народът, че не се ваксинира… или проповедниците на голямата измама.

6. Казваха ни: „Не знаем колко трае имунитета от преболедуване“. После в същите тези медицински среди се появи хипотеза, че всъщност траел години. Други, също толкова авторитетни и овластени от СЗО „експерти“ пък твърдят, че не трае. Очаквате народът да стои и да прелиства научните списания ли!? А и като ги прелиства – пак противоречие след противоречие…

7. Казаха ни какво ли не. Всеки лекар, овластен експерт, математик или обикновен егоцентрик мина през телевизиите да сподели догадките си. Едните викаха „защо затваряте“, докато властта затваряше, после, когато властта почна с мекото, същите и други с тях взеха да викат: „затваряне веднага“. Първо разправяха, че „маските са, за да мълчим“ и пр., а като се видяха фактор, взеха чинно да изпълняват всяка безумна и противоречива препоръка и заповед на СЗО и да назидават объркания народец. Народът ли е виновен, че беше залят с информационна помия, която съвсем го обърка? Няма пандемия, има инфодемия и заговор. Skandalno.net

Първан Симеонов, политолог

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*