Петър Волгин: Неолиберална партия ли е „Има такъв народ“ и какво представлява тази Пагубна Идеология

Би било добре този парламент да излъчи правителство. Обаче никак няма да е добре, ако новоизлъченото правителство бъде създадено около някакви неясни договорки. Или върху приоритети, които нямат нищо общо с реалните проблеми на мнозинството българи. За да бъде един кабинет успешен, трябва да постави акцента в своите политики върху това, което действително искат хората, а не върху сектантски идеологеми, каквато е неолиберализма. България е най-бедната държава в Европейския съюз и една от най-обезлюдяващите и застаряващи в света. И е напълно естествено основното искане на българите да бъде повишаването на доходите от труд, както и повишаване на пенсиите.

Ето за това усилията на едно бъдещо правителство трябва да са насочени именно в тази посока. Единствено силно неолиберални партии, които и идея си нямат какви са истинските проблеми на нормалните българи, могат да твърдят, че сред най-важните приоритети била лустрацията, приемането на закони срещу комунима, намаляването на данъците за едрия бизнес и разпродаването на малкото останали държавни активи с цел у нас да не остане и помен от държава.

Не знам какви точно червени линии са си начертали партиите при предстоящите преговори, но със сигурност има една червена линия, която никоя от тях не бива да пристъпва. Каквото и да нашепват разни евроатлантически фактори. Имам предвид отношението ни към Република Северна Македония. В Скопие явно продължават да се надяват, че ние в крайна сметка ще отстъпим и ще ги пуснем да започнат преговори за влизане в ЕС без никакви условия. Новото българско правителство още в самото начало трябва много ясно да каже на нашите македонски приятели: да, ще започнете преговори, обаче само тогава, когато престанете да си присвоявате българската история. Придържайте се към библейските заповеди, че не бива да се лъже и краде. И тогава ще имате нашата подкрепа. Продължавате ли със селските номера, забравете за Европейския съюз.

Ако се концентрира към тези два основни приоритета – акцент върху социалната политика и защита на националните интереси – бъдещото правителство може и да изкара по-дълъг мандат, отколкото му отреждат анализаторите. Разбира се, ако кабинетът бъде сформиран с мандата на първата политическа сила – „Има такъв народ“ – именно тази партия ще носи отговорността за него.

Партията на Слави Трифонов обаче трябва да покаже две неща. Първо, че може да управлява. И, второ, че уважава избирателите си. Хората, които гласуваха за „Има такъв народ“ са бедни работници и служители. Ето защо от тази партия трябва да престанат, разчитайки на политическата неграмотност на населението, да предлагат вкиснал унищожителен неолиберализъм – нито като икономическа политика, нито като личности. А с първия си проектокабинет „Има такъв народ“ предложи именно подобен неолиберален буламач. С негативната си реакция обаче обществото показа, че няма никакво намерение да консумира манджи с изтекъл срок на годност, измислени от свръхбогати наднационални елити в услуга на самите тях и в тотален ущърб на 99-те % население на планетата.

Да, ИТН е млада партия, така че подобни анонси биха могли да се впишат в графата „грешки на растежа“… освен ако не са чисто преднамерени, разбира се… Освен ако не са плод на договорки с глобалната западна олигархия и на персонални разговори на Слави на 4 очи с представители на американското посолство у нас. Как иначе да си обясним почти любовната връзка на ИТН с доказано соросоидни и неолиберални формации като „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“? И за двете партии има информация, че са инженирани от посолството на САЩ и финансирани от фондовете на американския конгрес.

От доста време насам глобалните западни елити налагат в колониите си, каквато безспорно е България, една нова господстваща идеологема – пещерен неолиберализъм. Той включва следните неща. Първо, отказ от националната държава. Второ, допълнително овластяване на наднационалните институции като ЕК и ЕП в Брюксел, СЗО и пр., които, апропо, никой не е избирал. Трето, допълнително атомизиране и разпарчатосване на обществото на все по-малки групи, посредством разрушаването на всякаква групова принадлежност – национална, етническа, религиозна, класова, сексуална, семейна… Когато си самостоен индивид, без принадлежност към родина, класа, религия, пол, ти си изключително лесно манипулируем. Истинската цел на Истанбулската конвенция, например, не е да защитава жените, а да размие границите на пола, тоест – унищожението на още една силна групова принадлежност. Точно такава е целта на глобалните елити – да няма вече силни национални и каквито и да е общности, да няма общества, а само атомизирани индивиди, които да правят това, което им бъде казано. Класическите десни и леви партии в Европа с няколко малки изключения, сред които е БСП, отдавна са прихванати, подчинени и включени в тази схема. Затова всяка една политическа сила, която претендира да е на страната на обикновените хора, а не на елитите, е длъжна да се противопостави на подобни идеологеми. Не го ли стори, бързо ще се превърне в част от господстващото клише. Skandalno.net

Петър Волгин

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*