Боян Чуков: Играта загрубя – Путин постави ултиматум на САЩ! Ще има Ялта- 2! (С ВИДЕО)

Предстои нова Ялта за преразпределянето на света на сфери на влияние след ултиматумът, който Владимир Путин постави на САЩ. Американските медии мълчат след изказването на руският президент, че иска незабавни гаранции от Вашингтон за спиране разширяването на НАТО и изтеглянето ми от европейския изток. Русия е способна да защити Донбас, без дори да влиза на територията на Украйна и САЩ много добре знаят това. В същото време достигайки до границите на Русия, те стигнаха до пика на провокациите срещу Русия, след който би трябвало да последва война. Русия не се уплаши и ако янките не желаят унищожението на света, би следвало да отстъпят, пише топ анализаторът Боян Чуков в свой анализ.

Русия е категорична, че ако не получи от запада желаните гаранции за своята сигурност, ще последва военен отговор. Кремъл рязко смени тона спрямо САЩ. Той вече стана ултимативен. Прави впечатление, че Русия очевидно изобщо не признава ЕС за какъвто и да е фактор в НАТО. Затова разговорът на Москва е основно с Вашингтон. Предстоят много сериозни преговори между САЩ и Русия по въпроса. Путин обяви, че те вече са насрочени. В същото време, Русия не крие, че външната й политика е съгласувана изцяло с отскоро и военният им партньор Китай. Пекин подкрепя Москва по въпроса с Украйна, а Москва подкрепя китайската позиция за Тайван.

БОЯН ЧУКОВ

Играта загрубя. Путин поиска категорични и незабавни гаранции за изтеглянето на натовските войски от Източна Европа. Руският президент обвини САЩ, че през 90-те е излъгал Русия, като обещал, че Алиансът няма да стъпва в Източна Европа, която остава като буферна зона. 32 години по-късно обаче НАТО вече е на границите на Русия. Путин обвини САЩ, че планират да поставят хиперзвуково оръжие в Украйна. Дали на американците ще им е комфортно, ако Русия разположи такова оръжие в Мексико по границите със САЩ, риторично попита руският държавен глава. Путин разкри, че по време на виртуалната си среща с Байдън е получил обещание от Вашингтон още този януари двете страни да започнат преговори. Но руският президент даде ясно да се разбере, че няма да търпи безкрайни и безсмислени разговори, които да се протакат във времето. „Русия не е ядосана, Русия се съсредоточава“, заяви Путин в края на годишната си пресконференция.

Скоро ще станем свидетели на нова ялтенска конференция за преразпределение на зоните на влияние, категоричен е Боян Чуков. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ КОМЕНТАР ПО ТЕМАТА И ОТ ГЕОПОЛИТИЧЕСКИЯ АНАЛИЗАТОР ДОЦ. ВАЛЕНТИН ВАЦЕВ! 

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*