Русия: В Украйна се разработват Биологични Оръжия (С ДОКУМЕНТИ)

Москва получи документи от служители на украински биологични лаборатории, потвърждаващи, че в Украйна се разработват компоненти на биологични оръжия. Лабораториите са в непосредствена близост до територията на Русия. Това каза пред журналисти официалният представител на Министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от РИА Новости.

„В хода на специалната военна операция бяха разкрити факти за спешно прочистване от режима в Киев на следи от изпълнявана в Украйна военнобиологична програма, финансирана от Министерството на отбраната на САЩ, каза той.

Според военните след началото на спецоперацията „Пентагонът имал сериозни опасения“, че светът ще разбере за провеждането на секретни биологични експерименти на територията на Украйна. За да скрие нарушаването от Вашингтон и Киев на първия член от Конвенцията на ООН за забрана на бактериологични (биологични) и токсични оръжия, украинското министерство на здравеопазването е изпратило инструкция до всички биолаборатории за спешно премахване на запасите от опасни патогени, допълват от ведомството.

Документите, уличаващи Пентагона и киевската хунта в престъпление срещу човечеството, са изпратени на руските власти от работещи в лабораториите. ВИЖТЕ ГИ:

Междувременно РИА Новости информира днес, че украинските доброволни батальони отново са атакували мирни граждани. 

Бойците от подразделение „Азов“ атакуваха колона от цивилни, които се опитваха да напуснат Мариупол по хуманитарния коридор в посока Новоазовск, съобщи Народната милиция на Донецката народна република в своя Telegram канал.

„По предварителна информация двама цивилни са убити, а четирима са ранени“, се казва в изявлението.

В същото време, отбелязаха от ведомството, военнослужещите на Донецката народна република и руските въоръжени сили са осигурили безопасно излизане от града на около 150 души.

Ден преди това руското министерство на отбраната посочи, че в Харков и Суми, както и в посока Волноваха и Мариупол, националисти възпрепятстват евакуацията на цивилното население на безопасни места. Радикалите заплашват жителите с физическо насилие, наложиха полицейски час, минираха изходите от населените места. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*