Орбан: До 7 г. Великобритания, Франция, Германия и Италия ще са извън топ 10 на най-големите икономики в света

Унгарският министър-председател Виктор Орбан заяви, че до края на десетилетието Великобритания, Италия, Германия и Франция ще изпаднат от списъка на десетте най-големи икономики в света, като индустриалното сърце на Европа Германия ще падне от заеманото в момента 4 място в света – на 11 място.

„Ако погледнем списъка, изготвен от МВФ, в който страните са класирани по БВП, ще видим, че Великобритания, Италия и Франция, които в момента са там, до 2030 г. ще са извън първата десетка в тази класация, а Германия, която в момента е четвърта, ще изпадне на десето или единадесето място. Това е факт.“

Като една от причините за предстоящия икономически срив на Европа Орбан изтъква отхвърлянето на евтината и сигурна руска енергия. И добавя, че това не е единствената причина.

Според него ЕС сега се чувства „обсаден и уплашен“. „В началото на седмицата се проведе среща на върха на страните от ЕС и Латинска Америка и аз видях и чух със собствените си уши термините „геноцид над коренното население“, „робство“ и „възстановително правосъдие“, които латиноамериканските лидери сякаш се надпреварваха да употребяват в речите и разговорите си с лидерите на ЕС. А целта на тази среща беше да се засилят икономическите и политическите ни връзки. Нищо не се получи. Нищо чудно, че Европа се чувства обсадена“, каза Орбан.

Орбан отбеляза, че Европейският съюз е „богат, но все по-отслабващ съюз“, който се страхува от конкуренцията на надигащите се световни сили „като стар шампион по бокс, който се хвали с шампионските си пояси, но вече не иска да се качи на ринга“. „Това води Европа до изолация и до превръщането й в икономическо, политическо и културно гето“, добави Орбан.

Източник: newsunrolled

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*