Тръмп разкритикува Байдън заради признанието му за недостиг на боеприпаси: Колко глупав трябва да си, за да кажеш това?

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп разкритикува настоящия Джо Байдън за признанието му, че Пентагонът страда от недостиг на боеприпаси в „най-опасния момент в историята на страната“, съобщава ТАСС. „Начело на страната ни стои човек, който не знае какво прави. Човек, който излезе онзи ден и каза на света, че сме свършили боеприпасите“, заяви Тръмп в интервю за Fox News вчера.

„Дали сме всичките си боеприпаси. Ако си дал всичко, това е ужасно. Но още по-ужасно е да си го признаеш пред целия свят. Байдън каза на Китай и други враждебни към нас страни, че нямаме боеприпаси“, подчерта бившият американски лидер и добави: „Колко глупав трябва да си, за да кажеш това?“. Тръмп смята, че сегашното време е станало „най-опасното в историята на Съединените щати“, главно заради опасността от използване на ядрени оръжия.

Припомняме, че на 7 юли в интервю за CNN Байдън каза, че САЩ са решили да дадат касетъчни боеприпаси на Украйна поради недостиг на конвенционални снаряди. Джон Кърби, координатор по стратегически комуникации в Съвета за национална сигурност на Белия дом, също заяви, че Вашингтон доставя на Киев касетъчни боеприпаси, за да компенсира недостига на конвенционални артилерийски снаряди, които украинските въоръжени сили изчерпват много бързо. Той потвърди, че САЩ са започнали да доставят касетъчни снаряди на Украйна, заради липса на други боеприпаси в складовете на Пентагона и НАТО.

Източник: ТАСС

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google