Третата Световна Война Започва! Вижте кога:

Война! Около нас е пълномащабна война. Октомври, който обикновено е мъртъв сезон, този път застина в ужаса на безумието. САЩ стигнаха до дъното на тунела, в който няма светлина. И обявиха война на целия свят. До срива на световната политическа и икономическа структура остават броени дни. Някои казват, че са 90. От геополитическа гледна точка всичко е ясно. Заради колапса на САЩ влязохме в острата фаза на великата война на континентите.

От историческа гледна точка ситуацията е преход към поредния исторически цикъл на човечеството. Особеността е, че такава криза не е имало в историята на капитализма като система. Това е краят на западната цивилизация и на „американския век“, който трябваше да продължи 200 години, но продължи точно 1 година – до 11 септември 2001 г. САЩ в нито един момент не успяха да постигнат превъзходство над останалия свят. Сега висят на въжетата и няма кой да хвърли кърпата.

И в този момент Доналд Тръмп обяви война на всички.

Целта на САЩ е ясна:

  • да се отвлече вниманието на западните общества от кризата чрез създаването на външния враг – ислямският, руският, китайският, иранският, и да се предотврати гражданската война в САЩ;
  • да си изчистят чрез войната колосалните дългове, да се осъществи банкрут „чрез кръв“. Неслучайно тези дни се появи информацията, че цяла Америка – цялата земя, цялата недвижимост и всички американци, са заложници на Банката за международни разчети в Базел /Швейцария/. Това означава, че корпорацията United States е фалирала;
  • в процеса на голямата война трябва да се построи новата неоколониална цивилизация, но със старото съдържание;
  • на тази основа трябва да бъдат унищожени големите национални държави и държави-цивилизации – Русия, Китай, Индия, Иран и т.н.

По тази линия се движи и Тръмп. И тръгна по света да обявява война на всички.

Започна от „основния враг“ Русия и обяви санкции не само на нея, но и на всички, които сътрудничат с Русия. Войната не е срещу Путин, а за унищожението на Русия, за нейното ликвидиране – руснаците трябва да бъдат изтребени заради техните природни ресурси. Трябва да бъдат унищожени като индианците или австралийските аборигени. Бойното поле трябва да стане Украйна, която е на дневен ред.

Американските нови санкции срещу Русия са по-строги от въведените от САЩ срещу Япония през 30-те години на ХХ век, които предшестваха Пърл Харбър. Японците бяха задушени и нямаха друг изход, освен да отговорят, което послужи на САЩ да влязат във Втората световна война.

Спрямо другия „основен враг“ Китай, Тръмп започва търговска война под предлога, че Пекин нарушава американските авторски права и технологични трансфери.

За по-сигурно Вашингтон започна груби провокации и срещу КНДР и разпали истерия: „Помощ, те се въоръжават“, „Врагът е на прага“, „Ще използваме всички средства срещу заплахата“. В дипломацията това означава неограничена война. Справка: КНДР не е нападнала никого през последните 70 години. САЩ за същия период са нападнали 70 държави.

Последва Иран и нови санкции на САЩ срещу неговата ядрена програма.

Тръмп не забрави и Венецуела. След като Мадуро започна да действа срещу американците по-решително САЩ му спретнаха военен метеж. Засега метежът е локализиран, но да не забравяме, че Венецуела е вторият в света износител на нефт и най-големият в западното полукълбо.

Стигам до Сирия и Големия Близък Изток, който сега е на първо място в горещата война, полесражението на така наречената библейска „Битка на края“, където се сблъскаха всички нейни основни участници от Запада и Изтока.

Така, само за 100 дни, Тръмп обяви война на половината планета. На втората половина засега не успя, но и тя искрено го ненавижда.

Що се отнася до първата половина – Русия, Китай, Иран, КНДР, Сирия и т.н., нещата за Тръмп се оказаха лоши, много лоши.

Ще започна „отзад напред“.

САЩ, Израел и Саудитска Арабия търпят в Сирия поражение. Разбира се, войната е далеч от своя край, но за победата в нея ще съобщи Асад, а не Тръмп или Нетаняху.

Във Венецуела Мадуро заяви, че се гордее от наложените му от Белия дом санкции, че Венецуела е свободна страна, която няма да се подчини на американския диктат и предупреди Тръмп, че може да му превземе Белия дом

Що се отнася до Иран той знае как да разговаря със САЩ. Срещу санкциите отговори с показ на нови ракети и с предупреждението, че ще възобнови ядрената си програма.

КНДР, в отговор на поредните американски провокации, изстреля междуконтинентални ракети, които покриват вече цялата територия на САЩ, показа как ще унищожи американската база на Гуам и 70 000 американски войници в района и накрая извърши пореден подземен ядрен опит, който САЩ този път не „забелязаха“, въпреки че беше регистриран от целия свят.

Китай правилно разчете, че с напрежението около КНДР САЩ искат да нанесат по Пекин финансов и икономически удар и съобщи, че профицитът на външната му търговия през юли е достигнал 50 милиарда долара и износът расте пети месец подред. За всеки случай китайският лидер Си Цзинпин прие парада на народноосвободителната армия на нейната 70-годишнина на полеви полигон. Пред него минаваха бойни батальони, готови веднага да тръгнат където трябва. Си, като главнокомандващ, беше във военна униформа без отличителни знаци, като Мао или Фидел.

Досега не съм виждал Путин в униформата на главнокомандващ, но за пореден път се показа от кратката си почивка в Сибир по мускули. С него този път „почиваше“ министърът на отбраната Шойгу, който също показа добра физическа форма. Тръмп не се е показвал по мускули, но би трябвало да се сети какво му показват Путин и Шойгу. Търпението на Москва започва да се изчерпва.

Сериозно беше и изявлението на Москва и Пекин, че в близко време ще се отърват от доларовата разчетна система във взаимната си търговия, заедно с другите страни от БРИКС, че вече са подготвили превеждането на 50 процента от разчетите в национални валути, тоест на 100 милиарда долара, че ще създадат нова банка, която ще е алтернатива на Световната банка и ще въведат нова система, аналогична на SWIFT.

За да стане всичко съвсем ясно беше съобщено, че 96 процента от руската ядрена триада е в постоянен оперативен капацитет и че 60 процента от триадата са въоръжени с последното поколение атомни бомби.

Разбира се, в тази война на мобилните съотношения „врагът на моя враг е мой приятел и приятелят на моя враг е мой враг“ са възможни и изненади. Нищо не е решено окончателно. Залогът е най-големият – бъдещето на света.

Онова, което днес е фантазия, утре може да бъде реалност.

Или, както написа един колега в САЩ „когато руската ракета Сатана-2 удари Вашингтон, най-голямото сборище на идиоти в света ще престане да съществува“.

Откровено казано, нямам нищо против.

Източник: Строго секретно

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

4 коментара

    • Ама ти какво си мислиш??? Че като започне, ти ще си стоиш и ще си гледаш шоу по телевизора ли :)))))

  1. Аз ако бях на мястото на Путин,до сега да сам пуснал една ракета вав Вашингтон,да избие тези Еврейчета там,защото те пречат на света,Хората да живеят в мир и спокойствие

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*