Скот Ритър: Полша, Румъния и Унгария ще отхапят парчета от Украйна. Това ще доведе до раздори в ЕС и разпад

Севсем скоро Русия ще предприеме голяма офанзива, с която ще си прибере южните и източните части от Украйна. Малко след това обаче Киев ще загуби и други територии. Полша, Румъния и Унгария ще анексират земите на Западна Украйна, към които тези държави имат изконни исторически претенции. До този извод стига бившият офицер от американското разузнаване Скот Ритър в ефира на Youtube канала U.S. Tour of Duty.

„Няма начин да се избегне нахлуването на Полша в Западна Украйна и анексирането от нея на голяма част от тези земи. Това ще даде възможност на Румъния да анексира някои територии в югозападната част. Унгария ще направи същото“, каза той. Освен това, според офицера, разделянето на Украйна ще доведе до конфликт в рамките на ЕС и НАТО.

„Полша е член на НАТО и на ЕС. Ако Полша си позволи да отнеме територии от Украйна, това ще провокира конфликт между поляците и останалата част от Европа. Европа (ЕС) ще започне да се разпада. Не само по тази причина, разбира се, но и заради това“, казва още Ритър.

В същото време, според Ритър, Русия няма да попречи на трите западни съседки на Украйна да си приберат историческите земи.

Преди дни, на заседание на Съвета за сигурност на РФ, Владимир Путин и председателя на съвета Сергей Наришкин коментираха информации на руското разузнаване, гласящи че Полша е в последния етап от подготовката си да се намеси в конфликта в Украйна. Путин многозначително призова Варшава да не забравя, че значителна част от днешните си западни провинции Полша е придобила в резултат на усилията на Съветския съюз и решение на Сталин след Втората световна война, след което възложи на ръководителя на СВР Сергей Наришкин да следи ситуацията.

Източник: Baltnews

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*