Губернаторът на Запорожие: Украинските войници започнаха да се предават на групи! Над 1000 военни са се предали през последните две седмици

Военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна започнаха да се предават на групи, достигащи до взвод. Само през последните 2 седмици имаме над 1000 доброволно предали се. Това съобщи в понеделник Евгений Балицки, изпълняващ длъжността губернатор на Запорожка област, в ефира на телевизионния канал „Россия-24“.

„Мога да кажа, че в последно време, от месец насам, противникът започна да се предава, и го правят не по един или двама души, каквито обикновено бяха дезертьорите от ВСУ през пролетта. Сега се предават цели подразделения, не са цели роти, но виждаме да се предават взводове. През последните две седмици над 1000 украински войници са се предали доброволно в плен“, каза той.

Балицки подчерта, че условията на украинските пленници са прилични. „Разговарях с някои от тези момчета, които се предадоха. Никой никого не бие, никой никого не измъчва. Всички получават нормални условия. Да, разбира се, провеждат се разпити, аз присъствах. Тези, които осъзнават, че животът им е по-ценен от милитаристичните планове на Запада, получават прилични условия. Искрено се надявам, че в бъдеще много от тях ще останат да живеят в Запорожие, ще върнат или доведат семействата си тук и ще развиват националната икономика“, каза ръководителят на региона.

Както съобщи руското министерство на отбраната, украинската армия прави неуспешни опити за настъпление от 4 юни насам. На 11 юли руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че загубите на личния състав на ВСУ от началото на контранастъплението надхвърлят 26 000 души. Руският президент Владимир Путин подчерта, че украинските войски не са имали успех в нито едно направление.

Източник: ТАСС

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*