Орбан: ЕС отхвърля християнството, подменя населението си чрез миграция и LGBTQ офанзива

„Хлабавият“ Европейски съюз всъщност упорито следва посоката си на придвижване към федерализъм, като за целта подлага на натиск и се опитва да свали правителствата, които все още пазят демокрацията и националните си държави. За това предупреди унгарският премиер Виктор Орбан в знакова реч в събота.

Коментирайки настоящото състояние на европейската политика в Свободния летен университет „Балваньос“ в румънския град Туснафюрдо, унгарският лидер разкритикува Брюксел за непрекъснатите му атаки срещу унгарската демокрация. „ЕС може да е или авторитарна централизирана империя, или континент на нациите. Не трябва да си правим никакви илюзии обаче какво иска Брюксел: Федералистите там са на власт и се опитват да ни подчинят и поробят“, заяви Орбан.

„Те вече изобщо не крият намерението си да сменят правителството в Унгария, за да го заменят с глобалистко такова, подчинено на Брюксел“, каза Орбан и добави, че те искат да направят същото и в Полша на парламентарните избори по-късно тази година.

Унгарският лидер изрази съжаление за упадъка на Вишеградската четворка, заявявайки, че за съжаление консервативна Чехия е паднала в ръцете на федералистите-глобалисти, а Словакия върви по нейния път.

„Чехите преминаха на другата страна, а Словакия е разколебана. Само поляците и унгарците се държим“, добави той. Тези негови думи по-късно предизвика възмущение сред водещи чешки правителствени служители.

„ЕС отхвърля християнското си наследство и ценности, извършва подмяна на населението си чрез миграция и  LGBTQ офанзива“, добави той, заявявайки, че унгарското правителство ще продължи да се бори за консервативните ценности от името на народите на целия европейски континент срещу прогресистките и неолиберални разрушителни за човека и обществата идеологии.

„Ние не искаме всички да имат една и съща унифицирана вяра и ценности, но настояваме да съхраним нашата си култура и ще я защитаваме на всяка цена.“

Балансът на силите в света се измества от Запада към Изтока, тенденциите по отношение на икономическата, технологичната и военната мощ „са в полза на Азия“, добави той.

„Нямаме избор; обичаме Европа, тя е наша и трябва да се борим за нея. За това е необходимо да установяваме и поддържаме стабилни връзки и контакти с Русия и Азия“, добави унгарският премиер.

Орбан изтъкна, че въпреки икономическата криза и войната в Украйна, правителството му е допринесло за утрояване на унгарската икономика през последните 13 години и е „на път“ да достигне стойност от 160 трилиона унгарски форинта (422 милиарда евро) БВП до 2030 г.

Източник: RMX news

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*