Истината лъсна: САЩ ВКАРВА БЪЛГАРИЯ В АЗИАТСКИ МОДЕЛ, ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ ЗАПАДА! Ще Работим Двойно Повече за 3 пъти По-Малко Пари! Виж Тук:

Ако се питате защо ние, българите, живеем зле! Защо въпреки, че влязохме в ЕС и въпреки обществените ни и индивидуални усилия, страната ни продължава да се деиндустриализира и обеднява, а населението й намалява с катастрофални темпове… Ако се питате защо българското образование стигна дъното и вече имаме две генерации неграмотни, незнаещи и откровено глупави българчета, чиято единствена мечта е след средното в България, да емигрират на Запад, където да берат ягоди…

Ако се питате защо въпреки уж огромните пазари, които ни дава членството в ЕС, броя на малките и средни фирми у нас намалява с по 1000 на ден, а предприемачите ги закриват и с ужасни писъци бягат на запад да мият чинии…

Ако се питате защо се случва всичко това, то знайте, че обяснението се изчерпва с едно – единствено изречение: През 2016 г. Китай задмина САЩ по 4 от 6-те главни икономически показателя и вече е първа икономика в света.

Какво значи това?

Значи, че Китай вече е завзел над 60 % от традиционните Западни пазари по света, където пласира индустриалната си и всякаква друга продукция вместо САЩ и ЕС. Продукция, която е с почти същото качество, но на неколкократно по-ниска цена от западната. Китайците могат да си го позволят, защото плащат 5 пъти по-ниски заплати на работниците си.

Проблемът в този сблъсък е, че двата основни икономически конкурента са като скачени съдове и възходът на Китай събаря БВП и благоденствието на Западната цивилизация.

Няма как обаче милиардерите – собственици на световни консорциуми и мултинационални компании от Вашингтон и Брюксел да се оставят Китай да ги превърне в бедняци. Събрали се, обсъдили положението… И им станало ясно, че ако не свалят драстично заплатите на западните си работници и служители, няма как да произведат стоки на ниски цени, които да се конкурират с китайските. Казано с други думи – за да се противопоставят на Китай- САЩ, ЕС, Япония и Южна Корея трябва драстично да смъкнат стандарта на живот на своите граждани.

А как да го постигнат по мирен път, след като 70 години втълпяваха на гражданите си, че са богоизбрани и в подкрепа на това им гарантираха охолен живот?!? А го правеха, понеже до 90-та година нямаха никаква конкуренция в бизнеса си да заливат страните от целия аграрен Трети свят (4.5 млрд. души) с индустриалната си продукция. Но след тази пределна 1990-та година, т. нар. Трети свят скочи да произвежда… И на западняците им се стъжни.

И как да накараш сега същите тия западни работници да започнат да работят за много по-малко пари, без да предизвикаш кървави социални революции? Западните мултимилиардери и олигарси помислиха и за това. И изработиха система от механизми, с които постепенно и безкръвно да постигнат целите си. Така те измислиха неолибералната идеология, която да доведе до разпада на традиционните западни държави, като на тяхно място посади глобализъм: население от гладни маргинализирани работници без род и родина, които да потърсят препитание в огромните им наднационални компании.

Във всяка от васалните на САЩ държави те инфилтрираха вериги от НПО-фондации, чиято роля е да разбиват системите на държавността и обществата. Това се извършва както на законово, така и на културно и образователно ниво.

За да си опекат съвсем работата, същите тия мултимилиардери от Вашингтон и Брюксел създадоха и мигрантска вълна, която умело насочиха към държавите от ЕС. С надеждата арабските мигранти да смъкнат допълнително цената на наемния труд в съответните държави.

И тук идва съществения момент: В Западна Европа и САЩ освен огромни мултинационални компании, има и огромен брой (десетки милиони) малки и средно големи фирми: Дребни и средни предприемачи, които не изнасят продукция извън западните страни, в които работят. Тях китайската икономическа заплаха не ги засяга пряко, защото продават стоките и услугите си само на територията на ЕС или пък на САЩ, където местното население, заради инерционни финансови процеси, все още разполага с доста пари за харчене. Тоест- този дребен и среден бизнес мултимилиардерите трудно могат да го убедят да участва в световния им заговор за ново Западно икономическо господство. А и дребният и среден бизнес е гръбнакът на западната средната класа. Гръбнак, който трябва да бъде пречупен, за да се осъществи глобалният план за обедняване на работниците и хвърлянето им в директна икономическа битка с Китай.

Затова не е никак случайно, че още през 2010 г. след идването на глобалистите от ГЕРБ на власт в България, 100 хил. родни фирми бяха закрити, а 15 хил. фалираха. През последните две години (2016 и 2017 г.) пък сме свидетели на безпрецедентни по своята масовост, кожодерство и жестока прецизност хайки на НАП (Националната агенция, която събира приходите от бизнеса). За никого не е тайна, че ГЕРБ действат по Западна неолиберална поръчка. А поръчката е дребният и среден бизнес в България да бъде смазан и да изчезне. Същото е поръчано и се случва в целия Европейски съюз, и в САЩ, и в Япония… Защото този дребен и среден, независим от нищо и никого бизнес, пречи на мултинационалните компании да свалят изкуствено доходите на населението и да го вкарат във фабриките си – да работи за дребни стотинки.

Да, уважаеми читателю, крайната цел на мултинационалната западна олигархия е: накрая, подгонени от глада, всички да влезем в наднационалните им консорциуми от фабрики и заводи, където да работим за жълти стотинки – досущ както е сега в Китай.

Вашингтон и Брюксел ни готвят ново робство. Защото неоварварството е единственият възможен строй, при който сега западният олигархизъм може да оцелее под напора на Китайската икономическа инвазия и да задържи в ръцете си поне част от планетата, която доскоро вярваше, че му принадлежи по право.

Точно с тази цел днес веригите от американски НПО-та по целия свят умишлено разбиват образователните системи. Целта е бъдещите поколения да са необразовани. Защото само безпросветния човек няма претенции към качеството си на живот. Skandalno.net

Автор: Пею Благов, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

3 коментара

  1. Единственото вярно твърдение в тази статия е че прогонването на българите и набутването в им западните консорциуми и фабрики за жълти стотинки. Но само това. Всичко останало е невежество и още повече незнание и неразбиране. Така е при „специалистите“ с дипломи по „икономика“: България си изпати от хора с дипломи, и продължава да си пати от такива.

    • А-а-а, има хора не само с дипломи, но и със знания, ама тях ниКОЙ не ги харесва.Тези, които са само с дипломи са по-удобни и най-вече верни.

  2. МНОГО СИЛНО РЕЧИВО сравнение: ЗА ОЦЕЛЯВАНЕТО НА ЗАПАДА ПРЕЧИ БЪЛГАРИЯ? Сега чак се разбра КОЛКО СМЕ „силни“. ПРЕВЪРНАЛИ БЪЛГАРИЯ В АЗИАТСКИ МОДЕЛ И СРАВНЕНИЕТО Е ДИРЕКТНО: КИТАЙ! ДЕ ДА БЕШЕ ТАКА, ДА ИМАМЕ КАТО КИТАЙСКАТА ИКОНОМИКА? ПАК ТАМ РАБОТИЛИ ЗА „жълти стотинки“. ТОЛКОВА ВЕЧЕ ГОДИНИ И НАРОДА СИ ВСЕ СИ КРОТУВА. ТОВА СРАВНЕНИЕ „жълти стотинки“ СИ Е ЧИСТО БЪЛГАРСКО, ОСТАНАЛО ОТ ВРЕМЕТО НА ИЗОБИЛИЕТО ОТ КРАСНОРЕЧИВИТЕ ВИЦОВЕ ПО ВРЕМЕТО НА СОЦИАЛИЗМА ДАЖЕ ПО ВРЕМЕ НА ЕЖЕДНЕВНОТО „много напрегнато“ РАБОТНО ВРЕМЕ. ПА С ТЕЗИ „ЖЪЛТИ СТОТИНКИ“ КОЙ НЕ СИ ПОСТРОИ КЪЩА НА СЕЛО И АПАРТАМЕНТИ НА ДЕЦАТА СИ В ГРАДА И НА ВСИЧКИ КОЛИ? ПОЧИВКА ВСЯКА ГОДИНА НА МОРЕ, ИЛИ ПЛАНИНА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*