И „ФОРБС“ Публикува Карти на СВЕТА СЛЕД ГЛОБАЛНИЯ АПОКАЛИПСИС! Кога ще се случи?! Виж Тук:

Към многобройните разработки, посветени на темата как ще изглежда светът след глобалния потоп, причинен от глобалното затопляне /или охлаждане/ се появи още една, на авторитетното списание Форбс, този път посветена на апокалипсиса заради изместването на полюсите на Земята. Въпреки че методологията на изследването не е публикувана и изводите се различават доста от предишни разработки, които публикувахме в „Свободен народ“ особено за височината на новия световен океан /при Форбс тя е най-висока в сравнение с всички други прогнози и съответно останалата суша е с най-малка площ/. Изводът е ясен: климатичните аномалии, бушуващи по целия свят, имат един и същ вектор – потоп, дължащ се на топенето на световните ледници или на изместването на полюсите.

Публикуваните карти (Виж по-долу в текста- б.р.) отразяват отделните континенти, райони и актуални държави след потопа. Повечето от тях изчезват въобще.

Какви ще са последствията от глобалния потоп, дължащ се на изместването на полюсите, според Форбс:

Африка

В крайна сметка Африка ще бъде разделена на три части. Нил ще се разшири значително. Новият воден път ще раздели сушата от Средиземно море до Габон. С разширяването на Червено море, Кайро ще изчезне напълно под водата. По-голямата част от Мадагаскар също ще бъде погълната от морето. След това в Арабско море ще се издигнат нови земи.

Нови земи ще се развиват на север и запад от Кейптаун, нови планински хребети ще излизат изпод земята в този район.

Езерото Виктория ще се слее с езерото Нияса и ще се влива в Индийския океан. Брегът на централната част на Източна Африка ще бъде напълно потопен под водата.

Азия

Този силно сеизмичен район ще има най-сериозни и драматични изменения.

Сушата ще бъде потопена от Филипините до Япония и на север – до Берингово море в това число Курилските острови и Сахалин.

Когато Тихоокеанската плоча се измести с девет градуса заради изместването на полюсите с 16-20 или с 20-45 градуса, островът Япония ще потъне целият, ще останат само няколко малки островчета. Тайван и голяма част от Корея ще изчезнат. Целият крайбрежен район на Китай ще потъне на дълбочина 100 км.

Индонезия ще се разпадне на няколко острова, ще се появят нови суши.

Филипините ще изчезнат напълно под морето.

Азия губи значителна част от своята сухопътна маса заради тези драматични изменения.

Индия

Заради силното деформиране на Земята и снижаване на височината на страната, Индия ще се пренесе в Хималаите, в Тибет и Непал, в най-високите сега планини.

Антарктида

Антарктида ще стане плодородна богата почва и фермерска територия. Новата земя ще се появи от Антарктическия полуостров до Огнена земя и на изток – към остров Южна Джорджия.

Австралия

Австралия ще загуби почти 25 процента от своята земя заради крайбрежното потъване в океана. Районът на Аделаида ще стане ново море – към езерото Ейр. Пустините Симпсън и Гибсън ще станат плодородни селскостопански райони.

Съвършено нови земи ще се появят между пустините Сидни и Симпсън, в Куинсланд ще се появят лагерите за бежанци.

Нова Зеландия

Нова Зеландия ще се увеличи по размери и отново ще влезе в зоната на старата Австралия. Нова Зеландия бързо ще стане една от най-безопасните области на Земята.

Европа

Европа ще пострада от най-бързите и сериозни изменения на Земята. Голяма част от Северна Европа ще потъне под морето, тъй като тектоничната плоча под нея ще рухне. Норвегия, Швеция, Финландия и Дания ще изчезнат под водата и от тях ще останат малки острови. Голяма част от Великобритания – от Шотландия до Ламанша – ще изчезне под морето.

Голяма част от Ирландия също ще изчезне под морето, ще останат само най-високите земеделски райони.

Русия

Русия ще бъде отделена от Европа от съвършено ново море, тъй като моретата Каспийско, Черно, Карско и Балтийско ще се обединят. Новото море ще се простира до реката Енисей в Сибир.

Климатът в района ще остане умерен, заради което Русия ще доставя голяма част от продоволствието на Европа и света.

Черно море ще се свърже със Северно море, като голяма част от България и Румъния ще потънат под водата.

Някои райони на западна Турция също ще потънат, създавайки нова брегова линия от Истанбул до Кипър.

Голяма част от Централна Европа ще потъне и голяма част от земите между Средиземно и Балтийско море ще бъдат напълно загубени под водата.

Голяма част от Франция ще изчезне, само в района на Париж ще остане малък остров.

Швейцария ще бъде напълно отделена от Франция, създавайки нов воден път от Женева до Цюрих.

Италия ще бъде напълно разделена от водата. Венеция, Неапол, Рим и Генуа ще потънат във вълните. Нови земи ще растат в района от Сицилия до Сардиния.

Канада

Части от северозападния район ще бъдат потопени до 200 километра дълбочина. Районите на Квебек, Онтарио, Манитоба, Алберта ще станат център на оцелелите от Аляска и Британска Колумбия.

САЩ

Тъй като Северноамериканската плоча ще рухне, от Калифорния ще останат само няколко малки островчета. Западното крайбрежие ще отстъпи на изток към Небраска, Уайоминг и Колорадо. Големите езера и морският път на Свети Лаврентий ще се съединят и ще продължат през Мисисипи към Мексиканския залив. Всички крайбрежни райони – от Мейн до Флорида, ще бъдат потопени под водата на няколкостотин километра.

Мексико

Повечето райони на Мексико ще потънат дълбоко. Калифорнийският бряг ще стане серия от острови. Голяма част от Юкатаския полуостров ще бъде загубена.

Централна Америка и Карибският басейн

Централна Америка ще потъне напълно. Новият воден път ще се развива от Хондурас към Еквадор. Панамският канал ще изчезне.

В Южна Америка – Венецуела, Колумбия и Бразилия ще бъдат потопени. Районът на басейна на Амазонка ще стане огромно вътрешно море. Перу и Боливия ще бъдат под морето, както и Фолклендските острови.

Съвършено ново море ще се издигне, за да заеме част от Аржентина.

Източник: Строго секретно

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*