Сценарият на Третата световна война лъсна! Виж американските планове Тук:

На 6 април 2017 г. САЩ атакуваха Сирия – суверенна държава, членка на ООН. Веднага след това руските въоръжени сили бяха поставени в пълна бойна готовност. Американската атака срещу Сирия беше престъпление в международното право. На базата Шайрат се намираха и руски военни, присъстващи в Сирия по покана на легитимното й правителство. Атаката на САЩ беше и атака срещу Русия.

96 % от руската ядрена триада в момента е в постоянен оперативен капацитет, т.е. в пълна бойна готовност. 60 % от триадата са въоръжени с последното поколение ядрено оръжие.

Ръководителите на НАТО официално отказаха да вземат участие в VІ-та Московска конференция за международната сигурност на 26-27 април. Отговорът на НАТО беше ясен – няма за какво да говорим, ще воюваме.

Това съвпадна с рязкото нарастване на американското и натовско присъствие по западните граници на Русия и въобще с придвижването на НАТО на Изток.

Стратегическата ситуация за Русия е по-лоша и от навечерието на Втората световна война.

Превратът в Украйна бе само предлог за нарастване на пресата срещу Русия. На 17 април американският център RAND призова Департамента на отбраната на САЩ да реагира на различни сценарии за извънредни ситуации в Швеция, Естония, Латвия и Полша „заради действията на Русия“ с ответни реакции на НАТО. Предложи се разработка на сценарий за неутрализиране на Калининградския укрепен район и военноморска база.

В средата на април няколко страни от НАТО и ЕС се договориха за създаване на европейски център за противопоставяне на „хибридните заплахи, идващи от Русия“.

През април и май продължи ескалацията на отношенията между КНДР и САЩ.

Конфликтът може да избухне всеки момент и да обхване целия район, в това число Китай, Япония и Корейския полуостров.

В края на април, вероятно с нарочно изтичане на информация от Пентагона, беше съобщено за започване на реализацията на плана „Вълк“, чийто смисъл е в историята за момчето, което викаше Вълка. Планът е важен етап в подготовката на войната срещу Русия. Такова нещо не е имало в съвременната история.

„Вълкът“ включва стратегията на постоянни фалшиви операции за измамна заплаха от страна на САЩ срещу Русия.

Разшифроването на плана – извършва се операция по изтичане на информация, че на еди коя си дата САЩ са готови да нанесат удар по Русия. В този ден започва и активност на стратегическите сили на САЩ, като потвърждение за изтичането. Но акцията завършва с лъжлива бойна тревога, прекъснато активиране на наземните компоненти на стратегическите ядрени сили, отмяна на излитането на стратегическите бомбардировачи и на заповедите за подводниците, носещи крилати ракети.

Целта е ясна – създаване на фалшиви информационни изтичания за ужким готвещи се удари по Русия от страна на САЩ и действия на стратегическите сили на САЩ, фалшиви операции, за да се създаде в Русия лъжливо убеждение за това, че цялата тази информация за готвените удари е фалшива и всички действия на стратегическите сили на САЩ са само игра на мускули, като в нужния момент да се нанесе ударът наистина, когато Русия вече рутинно няма да реагира и ще счита, че става дума за фалшива операция.

Така например в края на април в реализацията на първата степен на този план взе участие командването за глобални удари на САЩ – стратегическите ядрени сили на ВВС, стратегическите бомбардировачи и междуконтиненталните балистични ракети, разположени в различни бази в Луизиана, Северна Дакота, Тексас, Уайоминг и др.

Тези операции ще се повторят така, че руснаците да свикнат и да загубят бдителност до момента, в който поредната фалшива операция ще завърши с истински удар. За тази цел САЩ прехвърлиха в Европа тежка военна техника по море и ядрено оръжие в Италия.

Появиха се и разработки на евентуалния сценарий на началото на третата световна преди всичко в Близкия изток и разпространението й в другите райони. Това се дължи на факта, че именно в Близкия изток ситуацията е най-опасна и всеки момент може да избухне голяма война. В този момент това е най-вероятният сценарий, разработван професионално на равнище оперативно управление на Генералния щаб на Русия.

Сценарият се появи на 26 април.

„Начало на конфликта“

В течение на 2017 г. военно-политическото давление на САЩ върху Русия по сирийския въпрос продължаваше да нараства. Вашингтон си поставя цел да плаши Москва с възможността за военен конфликт и да принуди да изведе войските от Сирия, като остави правителството на Башар Асад само срещу многобройните терористични групировки. ЦРУ взимаше пряко участие в снабдяването на тези групировки с оръжие и подготовка, като финансирането се осигуряваше от Саудитска Арабия и Катар. През лятото на 2017 г. терористичните групировки получиха голямо количество оръжие и боеприпаси. Готвеше се настъпление. За да успее Русия трябваше да бъде извадена бързо от играта.

Затова беше разработен план предвиждащ нов инцидент с „използване на химическо оръжие от правителствените войски“. Този път в провинцията Алеппо. С този инцидент САЩ трябваше да нанесат удар с крилати ракети по редица сирийски военни обекти. Ударът трябваше да е със 150 ракети и да бъде шок за Москва. След това американците щяха да продължат да обстрелват сирийските позиции, но вече по линията на фронта. Ударите бяха нанесени от морето и от въздуха.

Във Вашингтон предполагаха, че изплашвайки се от такава мощна демонстрация Москва ще бъде парализирана и ще престане да участва в бойните действия на страната на сирийското правителство. По същото време терористичните групировки отново ще превземат Алеппо. Едновременно трябваше да започне и настъпление в Латакия по посока на руската военна база Хмеймим. На Москва щеше да бъде предложен почетен вариант за капитулация с помощ на САЩ в евакуирането на руските бази от Сирия.

Този план съдържаше и секретни приложения. Предполагаше се, че след издигането на руските войски от Сирия ще бъдат активирани военните действия в Донбас и ще започне разклащане на ситуацията в Русия, за да бъде свален „режимът в Кремъл“. Целта на плана е разчленяване и разоръжаване на Русия и пълното й ликвидиране като геополитически силов център в Евразия.

В определения ден терористите от Джебхат Фатх ал Шам извършиха инсценировка на химическа атака, като пуснаха в определено място зарин, доставен от САЩ. След това в западните медии започна информационна кампания, обвиняваща за това престъпление президента Башар Асад. На този фон Доналд Тръмп даде заповед за ракетен удар по Сирия. Ударът беше нанесен от американски кораби в Средиземно и Червено море и от подводници. Това бяха два ракетни крайцера от клас „Тикандерога“ от района на Крит, изстреляли 25 крилати ракети Tomahawk по летището Кувейрес до Алеппо. В резултат на удара бяха унищожени няколко самолета и хеликоптери. Загина и руски хеликоптерен екипаж.

Президентът на Русия разбра за удара още преди американските ракети да бяха стигнали до Сирия. След половин час му доложиха за гибелта на хеликоптерите. Веднага след това президентът на Русия даде на началника на Генералния щаб заповед да атакува американските кораби, които стреляха по летището Кувейрес. След 10 минути руската фрегата „Адмирал Григорович“, намираща се източно от Кипър, изстреля по американските крайцери 12 противокорабни ракети „Калибър НК“. Те бяха влезли на въоръжение съвсем неотдавна и американците не знаеха техните характеристики. Системата на ПРО на крайцерите прехванаха само 8 ракети, но 4 попаднаха в целта. единият от крайцерите беше потопен с три ракети, другият получи сериозни повреди от попадението на четвъртата ракета. ответният удар на крайцерите не достигна целта, тъй като руската фрегата се намираше извън пределите на обхвата на американските крилати ракети „Харпун“.

Тогава удар по фрегатата нанесе американска подводница от клас „Лос Анжелис“, притаила се на южния бряг на Кипър, недалеч от британската база Акротири. Тя изстреля по „Адмирал Григорович“ целия си боезапас от „Харпун“ – 8 бройки. Защитата на фрегатата свали 7 „Харпун“-а, но една ракета попадна в целта. Руската фрегата получи пробойна, но остана на повърхността.

Още преди долитането на американските ракети, движещи се с дозвукова скорост, „Адмирал Григорович“ получи координатите на американската подводница от руските обзорни самолети, които излетяха от базата Хмеймим, заедно с всички руски изтребители Су-35 и Су-30М, веднага след американската атака на Кувейрес. Заради това руската фрегата успя да пусне четири противоподводни ракети „Калибър-91Р1“ в района на подводницата още преди да получи поражение от американската ракета. Подводницата не успя да смени позицията си и получи смъртно попадение от една от ракетите.

Продължение на сценария на войната.

Източник: Строго секретно

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*