ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ЗАПОЧНА! РУСИЯ И КИТАЙ ПОМИТАТ ЗАПАДА! Вите защо! Топ Анализ:

Ако след време ви запитат кога започна новата ера на човечеството, запомнете, че това стана през септември – октомври 2017 г. и че на това грандиозно събитие бяхте свидетели и участници и вие, макар и несъзнателно. Защото през тези два месеца стана съчетанието и сблъсъкът на онези анализи от последните години, като „Третата световна война започна“, „Глобализмът е продължение на политиката с насилствени методи“, „Стълкновение на цивилизациите“, „Войната от нов хибриден тип“ и т.н., чиято същност е проста – светът не е еднороден, човечеството е огромно кълбо от различни интереси, които се преплитат по странни и неочаквани начини, и процесите, които зреят в недрата, рано или късно се взривяват, като вулкан, който не моли за позволение да се взриви.

През септември – октомври 2017 г. стана такъв взрив на войната между заминаващото си западно потребителско общество на инстинктите и лъжите и връщане към обществото на свободния дух.

Именно на този фон се водеха основните сражения на хибридната война в Европа, Азия, Близкия Изток, Америка.

Ще припомня, че хибридната война трябва да се разбира като съчетание на разнородни бойни и небойни /без използване на оръжие/ военни действия, даващи резултат с неочаквана поразяваща сила.

Септември и октомври 2017 г. бяха кулминацията на няколко хибридни сражения на голямата шахматна дъска. Всъщност, на няколко шахматни дъски на глобалната маса.

Русия, Китай, САЩ, Северна Корея, Украйна, балтийско-черноморският санитарен коридор срещу Русия, плюс Сирия, Иран, Турция, Израел в Близкия изток. Това съвсем не са локални огнища на напрежение, а единна политическа сцена, която за един момент може да се превърне в единно бойно поле.

Всъщност войната отдавна върви – хибридна, невидима, подмолна и ожесточена.

Но какво ставаше на отделните фронтове?

На европейския военен театър се проведоха стратегическите командно-щабни учения на въоръжените сили на Русия и Беларус „Запад – 2017“, като последва речта на Владимир Путин във „Валдай“, определена като „Мюнхен-2“.

На далечноизточния военен театър дойде поредицата от пускове от КНДР на ракети в отговор на провокациите на САЩ. Последва ХІХ конгрес на Китайската комунистическа партия, който е най-важното геополитическо събитие на 2017 г.

На близкоизточния военен театър беше проведена съвместната операция на войските на Сирия, Русия и Иран по деблокиране на нефтодобивните райони в Дейр ез Зор – Сирия, и Киркук – Ирак, форсирането на Ефрат и изтласкването на Ислямска държава от временната им столица в Ракка.

На американско-натовския военен театър това бяха военните маневри в Прибалтика, Полша, Румъния и Черно море, последвани от съсредоточаването на ядрени оръжия от САЩ срещу КНДР, подстрекаването на Барзани да обяви „независим Кюрдистан“ в Ирак, оспорването от Тръмп на международното споразумение за иранската ядрена програма, отказът от долара на Венецуела, един от най-големите нефтени износители на планетата.

На руско-американския военен хибриден театър в Украйна, мирът не е нужен на Вашингтон.

На китайско-американския хибриден военен театър зад КНДР се вижда гигантският Китай. Защо? Спомняте ли си с какво започна своята кампания Тръмп? Обеща на първо място да върне производството от Китай и на второ – да въведе срещу Китай големи мита. Но Китай живее именно от производството и износа, заради което горните две точки означават за Китай пълна икономическа катастрофа, което, разбира се, Пекин няма да допусне. Но Китай не може открито да „скочи“ на САЩ. Заради това на сцената се появи Ким Чен Ун, който стана най-важно звено от глобалния военен театър.

И накрая, третият най-важен потенциален източник на глобалния пожар – Близкият Изток – Иран и Турция, Израел и Саудитска Арабия, САЩ и кюрдите, проамериканското правителство на Ирак под контрола на Иран, проруското правителство на Сирия срещу създадените от Израел и САЩ ислямисти и Ал Кайда, все по-антиамериканският Ердоган…

Не мога да изредя всички, като всеки си върти своето „кино“ като не забравя да гледа какво „снимат“ и другите. Да не забравя, че в този район се намират големите световни запаси от нефт и газ.

Но все пак имаше две събития, които, както споменах, поставят началото на новата ера на планетата:

Това беше речта на Путин на форума „Валдай“, където произнесе обвинителната присъда срещу САЩ и Запада, и ХІХ конгрес на Китайската компартия, събития, които със сигурност ще променят света.

Тук ще щрихирам само най-важните неща:

Във „Валдай“ речта на Путин беше посветена на международния дневен ред. Путин обвини САЩ и Европа в двойни стандарти – признаване на Косово, но непризнаване на Крим, и на референдума в Каталуния, срив на ядреното разоръжаване и неудачните опити на САЩ да преформатират Близкия Изток по свой модел, провалът на САЩ в Афганистан, новите санкции на Вашингтон срещу Русия, кризата в Украйна, поругаването на националния флаг на Русия по дипломатичните мисии в САЩ. Всички тези аргументи Путин произнесе в стилистиката на присъда.

Путин нарече нещата с истинските им имена – сигурността в света е все по-малка, вместо прогрес, демокрация и свобода има агресия, екстремизъм, тероризъм, САЩ не изпълняват задълженията си по СНВ-3 при ракетите, поведението им на Корейския полуостров е рисково, Русия вече няма да повтори грешката с прекаленото доверие към Запада.

По същото време в Пекин лидерът на КНДР Си Цзинпин пред ХІХ конгрес на компартията, в която членуват 90 милиона китайци, в 3-часовата си реч очерта 14-те основополагащи принципи, според които през близките години ще се развива Китай.

Социализмът с китайска специфика навлиза в нова ера. Си повтори „нова ера“ 36 пъти, за да бъде разбран добре и обозначи три най-близки задачи – до 2021 г. окончателно изкореняване на нищетата, до 2035 г. Китай ще стане модернизирана социалистическа страна, една от най-иновационните на планетата с минимален разрив между градските и селски жители, до 2050 г. Китай ще стане богата и могъща държава с водещо влияние на световната арена, глобален лидер на „общата сила на нацията и международното влияние“. Със сигурност ще стане.

Жалко, че днес в подобна ситуация можеха да бъдат Източна Европа и Русия, ако не бяха превратите през 1990 г.

И така, септември – октомври бяха обявени за началото на нова ера на човечеството. Путин и Си обявиха и принципите, върху които ще се изгражда:

Путин обяви Русия за защитник на християнските и въобще на традиционните ценности, изработени от човечеството за хилядите години на неговото съществуване.

Си Цзинпин конкретизира как ще стане това в най-многобройната и най-потенциална нация на планетата.

Това е залогът. Съпротивата на Запада ще бъде свирепа, защото това е присъда… Неговата смъртна присъда Но глобалното лидерство никой не е получавал без сурова борба.

Светът е на прага на поредни грандиозни сътресения. 

Източник: Строго секретно

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

2 коментара

  1. Топ Анализ: РУСИЯ + КИТАЙ СРЕЩУ ЗАПАДАЩИЯ ЗАПАД! Кой – Кого?! Вижте Тук: Завръщане в бъдещето: звучи като фантастичен филм

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*