ОФИЦИАЛНО: РУСКАТА И СИРИЙСКАТА АРМИЯ ПРЕВЗЕХА СТОЛИЦАТА НА ИСЛЯМА!!! БРАТУШКИТЕ СМАЧКАХА ТЕРОРИЗМА, СПОНСОРИРАН ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ!!!

Отбраната на „Ислямска държава“ рухна, сирийската армия си е върнала контрола върху Дейр ез-Зор, оповести държавната телевизия на Сирия, предаде BBC. „Градът е напълно освободен от терористи и те отстъпват към Ефрат“, е оповестила телевизията. Начело с „Тигрите“ и 4-та механизирана дивизия сириаската армия е продължила своето настъпление от неотдавна освободения район Ал Хамидия към Шейх Ясин.

Скоро след началото на атаката армейците са разкъсали отбраната на ИДИЛ в Шейх Ясин и напълно са освободили този район. Освен това въоръжените сили на Сирия с подкрепата на руските ВКС са взели под свой контрол районите Ал Баайн и АбуАбед, а са освободили Ал Рашидии и Ал Арди. В хода на боевете са унищожени множество джихадисти и военна техника. Градът бе под контрола на „Ислямска държава“ от 2014 г. Той е от стратегическо значение за групировката заради разположението му близо до границата с Ирак.

Сирийската обсерватория за човешки права също потвърди, че правителствените сили са поели контрола над града след продължителни сражения. „Сирийските въоръжени сили трябва да бъдат поздравени с освобождаването на този изключително важен пункт. По същество това беше военната столица на терористите. Сага започва заключителната фаза по унищожаването и пълното прогонване на джихадистите от територията на цяла Сирия“, коментира военният експерт Владимир Козин.

Източник: Блиц

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*