ТРАЙНО ЗАСЕЛВАНЕ НА БЕЖАНЦИ В БЪЛГАРИЯ, ЕС ФИНАНСИРА!

Все още не е ясно кои са пилотните общини, които ще работят по европроект за трайна интеграция на бежанци у нас. Това разкри изпълнителният директор на Националното сдружение на общините Гинка Чавдарова пред БНР. Тя обясни, че не става дума за временни лагери и настаняване на големи групи хора, а за възлагане на нови ангажименти на общините при интерес на бежанци за трайно заселване у нас на семеен принцип.

Не става дума за масова миграция, а за последващ етап, който сега се поема от структури на БЧК и НПО, но по нормативните документи тази роля вече ще бъде поета от общините, допълни Чавдарова.

Очаква се това да бъдат общини, които са заявили интерес и които имат по-тежки демографски характеристики. Те ще трябва да уредят и поемат битовото устройване на заселващите се арабски мигранти– намиране на подходящи жилища, на детски градини и училища за децата, записване при личен лекар, регистриране в съответните структури на Агенцията по заетостта и Агенцията за социално подпомагане.

“Няма да се отиде към общини с изчерпан капацитет на социалната инфраструктура, а към общини, които вследствие на демографски тенденции разполагат със свободна такава, за да не се почувства местната общност нито ощетена, нито изместена от когото и да е”, изтъкна Чавдарова.

Готовността и намеренията на общините са за семеен тип миграция, която ще оживи района, ще осигури разнообразие на работна ръка и ще създаде перспектива за обезлюдени райони, подчерта Гинка Чавдарова.

Източник: Нюз.бг

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

3 коментара

  1. Някой да е видял някъде по света мюсюлманин интегриран в обществото на която и да е не мюсюлманска държава , няма такива . Навсякъде мюсюлманите образуват свое затворено общество със собствен ред и закони , нищо против нямам срещу тях но е най добре да отидат в някоя мюсюлманска държава .

  2. И защо трябва да бъдат интегрирани в християнска държава??????? Малко ли са мюсюлманските държави – сред тях има много богати страни, развита икономика и благоденстващо население – например Саудитска Арабия, ОАЕ, Турция… Защо ще натискате християните да интегрират тъпи мързеливи и мръсни мюсюлмани, дошли от майната си – никога няма да се получи!

  3. Защото забравихме, че сме християни! Ако помнехме повече и по-добре, щеше да бъде по-хубаво и за нас! нсякога така османалиите са дошли на полуострова, сега историята се повтаря с още по-тежки перспективи!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*