България се измъква от властта на глобалната американска олигархия?! Вижте КОЙ и КАК ще направи това?! Истината ще ви ПОРАЗИ!

Големият разобличител на злокобната грабителска същност на капитализма, френският писател класик Оноре дьо Балзак, пръв изказа крилатата мисъл: „Зад всяко голямо богатство стои някакво голямо престъпление!“ Тази мисъл е валидна с цялата си сила и днес.

Разбира се с една малка, но много съществена поправка. Зад несметните богатства на западната олигархия стоят не едно и две кървави престъпления. Не една и две кървави войни, погубили живота на милиони хора по земното кълбо.

Обаче, както знаем, Бог забавя, но не забравя. Създадената преди повече от 150 години система на САЩ за ограбване ресурсите на целия свят и превръщане на Щатите в световен хегемон, която те наричат капитализъм, започва да се пропуква. И да трещи все по-зловещо по шевовете си.

Иронията се състои в това, че точно в момента, в който дебелобузестите чичковци с гащи на раета и звезди, успяха да постигнат целта си и преди 25 години станаха „господари на света“…Точно, когато преди три години, светът лежеше в краката им сломен, обезсилен, раздробен и раздиран от противоречия…Точно тогава проектът им започна да се проваля.

И това, разбира се доведе до бясна ярост цялата политическа върхушка на американския „Олимп“. Хората, които се мислеха за Богове и властелини на света, изведнъж започнаха да осъзнават, че техния проект на капитализъм е вече нежизнеспособен.

Либералният капиталистически модел се провали тотално и безвъзвратно. И не само заради безмерното лансиране на гейове и проститутки. Не само заради конфликтите на бели и черни в САЩ. Дори не само заради плъзналия по света тероризъм и джихадизъм.

Американският капиталистически проект за световна хегемония се провали с гръм и трясък, заради простичкия факт, че народите и държавите повече не искат да бъдат роби на САЩ. Народите се отрекоха от янките, защото в своето безмерно опиянение от неограничената до преди няколко години, власт над света, щатският истаблишмънт започна безмилостно да унищожава икономиките и държавите не само на страните от Източна Европа. Но и на доскорошните си съюзници, като Гърция, Испания, Португалия, Италия. А чрез договора за Трансатлантическото търговско и икономическо партньорство, янките се опитаха да посегнат и на държави като Германия и Франция и Англия. Чичковците с доларовия знак на цилиндрите си, разгромиха също и редица държави в Близкия Изток и Африка.  Като докараха там само разруха, смърт, глад и мизерия.

Е, при това положение, трябва ли да се учудваме, че народите започнаха да се оглеждат за друг проект за нов световен ред, опитвайки да се спасят от наглостта и коварството на янките?

Хората по света се питаха има ли алтернатива на американския световен ред?  На какво се основава американската хегемония над света? И може ли тя да бъде победена? Това са на пръв поглед изключително трудни въпроси, които обаче имат много лесен отговор. Защото янките владеят света чрез долара, който е подкрепян от цялата мощна държавна машина на САЩ, на спецслужбите, на армията, на големите медии, на Холивуд. Ползвайки тази мощ, Щатите превърнаха своята валута от средство за размяна, в средство за изпомпване ресурсите на всички държави. Купуват реални стоки, а ги плащат със зелените хартийки, печатани в несметно количество от Федералния резерв на САЩ. Така янките превърнаха целия свят в свой донор. И свой роб.

Въпросът е може ли простата смяна на долара с друга валута да ликвидира господството на САЩ над света? Отговорът е ясен. Не, не може. Защото, поради свойството на парите,  другата валута ще вкара света в същите взаимоотношения на роби и господари, каквито съществуват и сега.

Следователно е необходима не просто нова валута. Необходим е друг глобален проект за нов световен ред. Проект, който извежда на преден план не печалбата, грабежа и геноцида. Проект, който изисква и налага справедливи отношения между държавите и народите. Проект, в който големите и малките държави са партньори и помагайки си едни на други, заедно вървят напред. Проект, в който всички ще се грижат за благото и стабилността на всеки участник. Проект на взаимодействието, на колективната мисъл, на търсенето на баланса и хармонията. В крайна сметка, това е проект, който ОТХВЪРЛЯ КАПИТАЛИЗМА.

Някой ще каже, че това е утопия. Не, не е утопия. Такъв проект съществува от няколко години. Този проект се нарича БРИКС. В света на БРИКС различията не са повод за вражди. Именно БРИКС днес е примерът за хармоничен нов световен ред, защото  всички народи в него общуват и се развиват на равноправна основа. И никой, никого не принуждава за нищо.

Има и още един много важен  фактор. Факторът РУСИЯ. Тя показа, че може да защити всеки народ и държава, които се обърнат към нея за помощ. Така както стана в Сирия.

Следователно, за да станем част от формиращия се нов световен ред, трябва ние, като народ, без участието на държавата или само с частичното участие на държавата, да поискаме да влезем в съюз с Русия. Като част от БРИКС.

Защото това е единственото ни спасение. Можем да го направим. Само трябва в началото на март 2018 г. милиони българи излязат на улиците, за да посрещнат ВДЪХНОВИТЕЛЯ на новия свят – руският президент ВЛАДИМИР ПУТИН. И да изразят желанието си за съюз между България и Русия. Тогава ще свършат мъките ни. Завинаги.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

3 коментара

  1. Иво, както съм ти писал и преди, отново се опитваш да покажеш желаното от твоите господари, за възможно. Не. Не е възможно. Искаш ли да се обзаложим? На две бири. БРИКС е въздух под налягане и е само част от хибридната война на Русия. Какво очакваш от народ, който 86% поддържа Путин. Само 86%! Живков го поддържаха 99% от българския народ.

    • БРИКС БИЛ въздух под налягане, ако това е тъка, ТО ти си пръдня под налягане НЕОПРАВЕН. Две от
      3-те велики държави Китай и Русия СА НАЧЕЛО НА БРИКС. В СРАВНЕНЕНИЕ С ТЯХ САЩ СА ПРЪДНЯ БЕЗ НАЛЯГАНЕ СЪС 70 ТРИЛИОНА ДОЛАРИ общ ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ СПОРЕД ТОП ИКОНОМИСТИ АНАЛИЗАТОРИ. Та днес САЩ жвее само от печятане на книжни долари и на гърба на народите от света, а това не може да продължи вечно.Не може като огромен октопод да смуче ресурси от иконимиките на народите по света. И те да се съгласят и подчинят безропотно на това. САЩ са с разгромена и съсипана икономика и бързо залязват като световна ИКОНОМИЧЕСКА И ВОЕННА СИЛА.

  2. Да ние винаги трябва да бадем с Россия,а не янките от Вашингтон

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*