„АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ“ В ШОК: ЦВЕТАНОВ НИ НАРЕДИ ДА ФИНАНСИРАМЕ ВЕСТНИК НА ПЕЕВСКИ! Всичко за Скандала Тук:

Снимка от предишна среща на Цветан Цветанов с ръководството на фондация „Америка за България“: Лин Дафт (вдясно), председател и Нанси Шилер (вляво), президент, заедно с американския посланик Ерик Рубин и Брайан Стимлер, съветник по връзки с обществеността в посолството на САЩ

Нов скандал с политик от високите етажи на ГЕРБ – този път със заместника на Борисов – Цветан Цветанов, избухна вчера. Цветанов успял да шокира ръководството на Соросовата фондация „Америка за България“, като ходатайствал за средства, които фондацията да отпусне на частен вестник, контролиран от Делян Пеевски и предан на Бойко Борисов.

Това станало по време на среща с шефовете на фондацията, на която присъствал и Цветанов. Организационният гуру на управляващата партия се обърнал към г-жа Нанси Шилър, президент на фондацията, с предложение да помогнат с грантово финансиране на въпросното издание, чиито тираж падал непрекъснато. (Спестяваме името на вестника заради журналистите, които работят в него и нямат думата по отношение на слугинажа, демонстриран от издателя.)

Снимка от предишна среща на Цветан Цветанов с ръководството на фондация „Америка за България“: Лин Дафт (вдясно), председател и Нанси Шилер (вляво), президент, заедно с американския посланик Ерик Рубин и Брайан Стимлер, съветник по връзки с обществеността в посолството на САЩ

Ето какво съобщиха още източници от самата фондация: Председателката на „Америка за България“ г-жа Шилър и нейните колеги били изумени от явното нарушаване на всякакви правила и етични норми за ненамеса на политици в работата на неправителствени организации и медии. Те не скрили учудването си, че политик си позволява по такъв начин да урежда пари за частна медия, която уж претендира за някаква независимост. „За каква свобода на словото става въпрос въобще, щом вторият човек в ГЕРБ „урежда“ пари за определено издание. Това значи само едно- че ГЕРБ и въпросния вестник са тясно свързани“ – коментираха нашите източници от фондацията.

Недоумението било наистина огромно, защото управата на „Америка за България“ била наясно с това, че вестникът през последните години обслужва интересите на Пеевски и управляващата върхушка в лицето на Бойко Борисов и главният прокурор Сотир Цацаров. На американцита са известни и милионите, които издателят на вестника е захлебил от фирми, свързани с КТБ и от които милиони не е върнал нито лев. Същият вестник през март например е публикувал хвалебствен материал, тип „очерк за герой на социалистическия труд“ за Цветан Цветанов и семейството му. В американската фондация се питали дали няма някакви други връзки между втория човек в ГЕРБ и издателят на въпросното издание.

Всяка година фондацията на Джордж Сорос у нас „Америка за България“ налива милиони долари под формата на грантове в медиите на Иво Прокопиев с цел същият да лобира и осъществява медиен натиск тук в полза на САЩ

Всички опити да се свържем с Цветан Цветанов за коментар се провалиха. Той нито си вдига телефона, нито отговори на SMS-а, който му изпратихме.

Ето какво коментира по темата и журналиста Явор Дачков:

„Според мен е справедливо „Америка за България“ да захранва с пари и медиите на Пеевски, а не само тези на Прокопиев. Въобще идеята да се дават милиони на милионери за медии е изключителна и без съмнение е добра за демокрацията“, написа с ирония във фейсбук профила си опозиционния журналист.

Източник: frognews.bg

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

един коментар

  1. Всъщност Соросоидите от дълги години са им известни тези неща, но си мълчаха. Явно дйде време да оттеглят подкрепата ис за бандита Борисов (в Американската и Швейцарсака преса той беше наречен бандит занимаващ се с трафик на амфетамини и петролни продукти). А Цветанов, който ми е колега от ВИФ (където си купуваше изпитите заради тъпотията си) и съсед в квартала, където се знаеше за неговата тъпотия…си остава същия долен гъзоблизец! Бедната ни България и народ. Продължава да търпи такива изроди! Докога?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*