ТОП РАЗКРИТИЕ: САЩ ЩЕ УНИЩОЖИ ЕС. Държава с името „България“ в Американските Планове не е предвидена да съществува!

Боян Чуков

Боян Чуков е роден на 25 юли 1952 година в град София. Специалист по политически науки с дипломатическа кариера в Париж и Мадрид, журналист, външнополитически съветник и съветник по националната сигурност. Той е един от топ външнополитическите наблюдатели на България. Единствено и само за нашия сайт експертът склони да направи своя експертен анализ за случващото се в света и ролята му върху България.

Готви ли се САЩ да унищожи Европейския съюз и България?

Все още ли Америка е първа сила в света?

Защо страните от Източна Европа никога няма да настигнат Запада?

И какво ще се случи, когато средния китаец достигне стандарта на живот на средния американец?

На тези и още куп прелюбопитни въпроси г-н Чуков отговори в пространно интервю. Ето го:

– Америка все още ли е първа политическа сила в света?

 

 Отговорът на този въпрос е в речите на Обама! Да вземем последното му изказване от трибуната на ООН. Речта му беше насочена единствено и само към избирателите му в Америка. Той говореше като протестантски пастор, който проповядва на паството си и разяснява кои са добрите и лошите в света. Като естествено добрите са САЩ. И всичко, което е добро за САЩ, е добро и за останалия свят. Речта му представляваше емоционална смес от много теми без ясно и категорично послание, без да задава проблемите и техните решения. На обратния полюс бяха в изказванията си китайския лидер Си Дзинпин и Путин. В речите им имаше програма, цели, предложения за това как да се развива света занапред. Докато Обама просто заяви: Слушайте и гледайте внимателно онова, което правим ние… и знайте, че то е хубаво и за вас!

– А изгуби ли през последните 2 години САЩ ролята си на световен икономически хегемон?

– Няма да е сериозно да смятаме, че днес САЩ са пред икономически колапс, нямат повече ресурси и западат. Същото обаче беше несериозно да се твърди и за Съветския съюз малко преди същия да се разпадне. Дори ЦРУ изпадна в шок, агентите му не предвиждаха такъв сценарий дори в най-смелите си мечти. Нещо повече: В разсекретените наскоро доклади на ЦРУ за Съветския съюз от 88 – 89 г. пише, че СССР го очаква голямо икономическо бъдеще през следващото десетилетие. А видяхме какво се случи!

Днес много икономически анализатори по цял свят смятат, че американците са неадекватни, повърхностни, некадърни… И по тая причина бомбардират последователно Афганистан, Ирак, Либия, сега Сирия… като оставят след себе си разруха и хаос. Мислят, че действията им в тия държави са необмислени. Пробват нещо – то не се получава. После пак пробват нещо…

Аз обаче смятам, че действията на янките са целенасочени и подчинени на дълбока стратегия. Която дотук им се получава перфектно.

– А каква е крайната цел на тази стратегия?

– Икономическа, разбира се! Замислете се върху следния факт. Ако усредним доходите и благата на средния американски гражданин и ги съпоставим с доходите и благата на средния гражданин на останалия свят, включително и европееца, знаете ли каква е разликат. 10 пъти в полза на американеца.
От 85-та година насам света тръгна по пътя на т. нар. догонваща модернизация. Америка беше модела и всички искаха да бъдат като американците. Всички говореха за американската мечта. Искаха да пият „Кока кола“ и да се обличат в шушляци. После всички искаха да имат айфони, айпади и т. н….
Вие представяте ли си какво ще се случи ако всеки китаец започне да живее така, както живее осреднения американец? Ще настъпи световен глад!
Което означава, че тази догонваща модернизация на страни с огромно население като Китай и Индия., на страни, богати на енергийни ресурси каквито са Русия и държавите от Близкия изток и Северна Африка трябва да бъдат икономически унищожени, за да може средния американец да се къпе в богатство. (Защото и Либия и Ирак бяха тръгнали по пътя на догонващата модернизация и рязко вдигаха стандарта си на живот. Оставям настрана дали държавните им глави са били диктатори или не. Но е неоспорим факт, че тези страни все повече се модернизираха и вдигаха материалните блага за населението си, преди бомбардировките на САЩ). Тоест, разрушавайки този техен богат свят на социални блага, САЩ си гарантираха, че осреднения либиец или иракчанин вече няма как и на една стотна да се доближи до това, което има осреднения американец.
Така че американската стратегия е много ясна: Да не позволим на света да живее като нас. А ние бихме могли да живеем толкова богато, само ако спъваме онази част на света, която тръгва да ни догонва. Това е като на 100 м. спринт: тези които се състезават с вас, някой да стои отзад и да ги спъва.

 

–  Самостоятелни решения ли взима американския президент или е зависим от някого? Прави впечатление, че в последно време тонът му към Русия омекна.

– Американския президент – дали Обама, Буш или тези преди тях- няма самостоятелна роля. Той е притискан от големите транснационални банки и корпорации които безмилостно преследват своите интереси. И ако американския президент настъпи интересите на тези скрити фактори, те се задействат срещу него и той свършва като Джон Кенеди например. Съдбата на Кенеди са споделили още поне 6-има американски президенти. В момента в който държавният глава на САЩ излезе от коловоза, който са му дали, той бива отстранен- понякога и убит.

–  Част от тази американска стратегия ли е опита за насилственото налагане в Европа на прословутото Трансатлантическо споразумение. За което специалистите предупреждават, че ще превърне Европейския съюз в суровинен придатък на големите американски корпорации. Защо САЩ иска по този брутален начин да подчини Европа?

–  Защото трябва да се поддържа съотношението на стандарт на живот в САЩ 1 към 10, за което споменах по-горе. Ако благата са в съотношение 1 към 9 в полза на Америка – не е фатално, но ако станат 1 към 2, ще е фатално за населението на САЩ, което е свикнало на разкошен живот и благоденствие.

Малко преди разпада на Съветския съюз, американската икономика също не беше в цветущо състояние. Не беше зле, но вече се появяваха негативни тенденции. С разпадането на двуполюсната система, вие видяхте как САЩ живна. Видя се как Източна Европа и Русия икономически бяха изпити със сламка от САЩ и Западна Европа. 25 години ние говорим как всеки момент в демократична България ще дойдат едни страшни инвестиции, как ще създаваме високи технологии, как ще влезем в клуба на богатите и красивите. И за 25 години кажете ми една американска фирма, която да е дошла в България и да произвежда съвместно с нас високи технологии. България произвежда ли нанотехнологии, компютри или автомобили съвместно с американски корпорации. Не! Единствената им предвидена инвестиция за тази територия беше свързана с добива на шистов газ, за който се знае че трови и убива. А другата им крупна инвестиция е в двата ТЕЦ-а около Стара Загора, които на практика оскъпиха тока двойно и окрадоха българския народ.

Цяла Европа въстана срещу Транс-атлантическото споразумение за заробване на ЕС - TTIP

Цяла Европа въстана срещу Транс-атлантическото споразумение за заробване на ЕС – TTIP

Тоест, след промените през 89-та година не само от България, от цяла Източна Европа беше изпомпано абсолютно всичко, което можеше да се изпомпа. Русия се отскубна и започна да диша малко по-спокойно. Защото и тя не се е отскубнала още от войнствения и крадлив западен либерализъм на 100 %. Докато Източна Европа стана курбан-байрам на Запада. А за това говорят и цифрите. До 89-та година по индекса на жизнено развитие на ООН България беше на 32-ро място в света. Докато сега сме на 66-то място. Тоест за 25 години демокрация ние сме се сринали безвъзвратно. България вече най-официално е страна от Третия свят, по стандартите от края на 20-ти век. И това не е някаква си натъманосана класация. Това са цифри от ООН.

И понеже никой не иска да говори за това, излизат едни хора у нас, на които им е платено от американските НПО – фондации, (по същество шпионски и пропагандистки организации) да промиват мозъци и повтарят като мантра и до припадък следното: Комунистите са виновни, държавна сигурност… А това че комунистите станаха най-големите либерали и в момента обслужват американските интереси в България – това не е важно!

Но да се върнем на въпроса ви. С намаляването на ресурсите на планетата, за да запазят стандарта си на живот спрямо останалия свят в съотношение 10 към 1, американците вече стигнаха до там, че мародерстват: Оглеждат за кътчета по планетата, където все още е останало нещо, което може да се плячкоса, изяде и изпие. Само две икономически територии още не са овладени от янките. Това са т. нар. азиатски тигри и Европа. Затова и измислиха двете споразумения – Тихоокеанското и Транс-атлантическото, чрез които вкарват транснационалните си корпорации, които да превърнат тези зони в такъв пазар, който да бъде унищожен от конкуренцията.

–  Как така държавите от Европа се съгласяват доброволно да стават жертва на пагубното за икономиките, суверенитета и политиките им американско влияние. Как САЩ реализират това свое влияние в отделните държави. Във всяка една европейска държава виждаме кръг от проамериканска платена клика, която върви по медиите и обяснява колко е добро за нас това трансатлантическо споразумение, как за първи път сме избрали да сме на печелившата страна… Каква е схемата, по която се упражнява това американско влияние у нас. Чрез неправителствените организации ли е?

– Историята винаги се повтаря и пропагандните формули, които използват англо-саксонците не се променят. Янките работят на принципа- ако една формула е донесла в една държава успех, те я използват пак, в държава на другия край на света. Без да я променят и на йота. Не се опитват да я модернизират, щом някъде е сработила. Стратегията на САЩ винаги е една и съща. Спомнете си какво се случи след Втората световна война. След като Германия бе победена, тя беше плячкосана от съюзниците – главно от САЩ. А част от парите и скъпоценните й метали бяха изнесени в Америка. И изведнъж се появи планът „Маршал“. Но планът за възстановяване на следвоенна Европа „Маршал“ е финансиран изцяло с парите, които американците откраднаха от Германия. Те не са се бръкнали в джоба и с един цент. Но забележете: Всяка една европейска държава, която получи от тези пари, трябваше да върне еквивалента на 200 млн. долара на съответните американски служби за корумпиране на политическия елит на тази страна и за създаване на агенти за влияние. Тоест, веднага след края на Втората световна война Америка бавно и постепено започва да си изгражда своите шпионски мрежи и мрежи за влияние чрез агенти в Европа. Нима сте забравили мрежата „Глаудиум“?
И вижте какво се получава: На Франция й е натрапен президента Шарл Де Гол, когото хората наричат Сарко Ла Американ- тоест Шарко Американеца. Така САЩ назначават елит в Европа, който се състои от кукли на конци и обслужва тотално американската външна и вътрешна политика. И така е до ден днешен…

–  Факт е, че и днес елитът на Европа е яростно проамерикански. Дори един френски евродепутат беше написал, че проамериканската група обхваща като в обръч целия Европейски парламент. Та, дали това е една от причините Европейския парламент да не реагира адекватно на бежанската вълна , която се стовари в Европа.

–  Европейския елит не е европейски в истинския смисъл на думата. Всеки човек в Европа, който има самостоятелно мислене и има шанс да излезе като политически лидер… такъв с помощта на съвременните медийни и пропагандни средства бива окепазен, окарикатурен и бива унищожен в зародиш. И обратното: Тези европейци, които по някакъв начин са компрометирани, имат тъмно минало и се държат чрез данни, досиета и компромати от службите, те биват бутани нагоре в йерархията. Тъй като във всеки един момент те са изправени пред дилемата: Или изпълняваш това, което ти се нареди от САЩ, или си отиваш и ставаш на нищо, на маймуна. И затова е така: Едни хора, които са корумпирани и всички знаем че са такива – за тях никой не говори. Примери за такива в България са Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Плевнелиев… Но пък изведнъж някой друг бива набеден за корумпиран, за това че имал позиция или мнение или действа по начин, който е в разрез с интересите на глобалния хегемон САЩ.

–  Явно САЩ никога не е забравял старите изпитани и ефективни схеми за въздействие и влияние по света. Но тогава има ли шанс въобще някой да се противопостави на тази схема за американско влияние?

–  Естествено че има. Виждаме, че светът бавно започва да се обединява и да се бори срещу глобалния властелин САЩ. Противниците му стават все повече и повече. Едни почти са се отскубнали, други се отскубват. Но така или иначе тук е важна тенденцията. А тенденцията е, че процесът се задълбочава и американците получават все повече противници в международен план. И затова ресурсът им все повече и повече намалява. Затова и янките са принудени в последно време да използват такива инструменти като „Ислямска държава“, за да могат да се справят със своите противници. За да разберем какво представлява всъщност ИДИЛ е необходимо да го разглеждаме като нерегулярна армия на Съединените щати. Има и един виц: Въпрос в кръстословица: Американска петролна компания с 4 букви: Отговорът е ИДИЛ!!!

Автор: Пею Благов

Източник: Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

5 коментара

  1. Боян Чуков е направил блястящ анализ на световния икономически хегемон САЩ. За да се противопостави на световния властелин САЩ, Европа и света трябва да се обединят и дадат достоен отпор новия Хитлер.

  2. Абсолютно сте точна. Точно този Хитлер-Янки е придизвикал ВС война.

  3. Имате грешка,преди 1989 година България беше 27,а не 32-ра по развитие в света.А Дьо Гол е бил принуден да отстъпи,но е оказал съпротива доколкото е успял,докато не му организират масови протести отвън и го доведат до безизходица.

  4. Не е точно така,да не си мислите че компании от Европа не участват?
    В глобализма и във всички структури участват и около 3-4 европейски държави или по-точно техни компании,участват и в МВФ и други важни организации и т.н.Разбира се,една война на Европа с Европа ще им дойде дюшеш,но не мисля,че европейците са чак толкова глупави да направят това,а след това те ще са и следващите жертви.
    Но има и друго противопоставяне – на богатите с банките и богатите с материалните богатства,които създават и произвеждат.
    Глобализма не е толкова страшен ако няма войни.
    Света е по-сложен и объркан,отколкото можем да си представим.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*