Цветанов: Недопустимо е в Парламента да се говорят лоши неща за Борисов. Затова ИЗГОНИХМЕ Корнелия Нинова! Всичко за драмата Виж Тук:

„Не мисля, че беше пресилено изгонването на Нинова и Кутев от заседанието. Истината е, че всичко си вървеше бавно и спокойно и изведнъж Корнелия Нинова взе думата и оскърби и министър-председателя и парламентарната група.“ Така Цветан Цветанов коментира в ефира на Нова Телевизия вчерашния скандал в Парламента. „Че Борисов ни унижава не са реплики, които трябва да хвърчат в пленарна зала. Това говорене е недопустимо.“, категоричен е той.

„Направихме представителен съвет, на който БСП не присъства. После от трибунките пак захвърчаха реплики за отмяна на наказанието на Нинова и Кутев. Можеше да се опрости наказанието, ако не се бяха заинатили. Разбира се, че можеше да се направи отстъпка. Ние искаме да се работи в добра среда.“, обясни Цветанов.

„Ситуацията в пленарна зала умишлено беше режисирана така. Вчера, когато имаше искане за изслушване на министър председателя изчетохме всико, което беше известно и правни доказателства няма. Когато нямате правни доказателства за дадено нещо, се започва с личните нападки. това се случи вчера.“, категоричен е той.

„Виждате го Антон Кутев как се държи. Агресивен е. Вие представяте ли си цял ден да прекарате с такъв дразнител? Той генерира напрежение.“, констатира бившият министър на вътрешните работи.

Рано днес БСП обяви, че напуска парламентаа, а Корнелия Нинова поиска срещи с европейските посланици.

„Ще участваме само в три заседания дотогава – при гласуването на оставката на Димитър Главчев, при обсъждането и гласуването на бюджета на държавата и при обсъждането и гласуването на вота на недоверие“, съобщи лидерката на опозицията.

Днес няма да влизаме в пленарна зала. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти след заседание на ПГ на „БСП за България“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев добави: „Няма как да влезем, докато Димитър Главчев е председател“.

Вместо това народните избраници започват срещи в избирателните си райони.

Източник: БЛИЦ

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*