Цветанов: БСП трябва да знаят, че никога няма да дойдат на власт! Бойко няма алтернатива!

„БСП трябва да знаят, че никога няма да дойдат на власт! Бойко Борисов няма алтернатива! Корнелия Нинова се възприемаше като министър-председател, но не стана. И левите още не могат да преодолеят това, че са извън властта!“ Така зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни хъса на червените срещу ГЕРБ. „Никога няма да управляваме с БСП“, бе категоричен той. Цветанов гостува в предаването „Тази събота и неделя“ по БТВ. А основна тема на разговора с него бе оставката на Димитър Главчев от председателския пост в парламента.

Разговорът в студиото на БТВ вдигна градус, след като водещата Жени Марчева припомни на Цветанов уроците на историята – отстраняването от председателския пост в парламента на Стефан Савов и проф. Огнян Герджиков, които две оставки отбелязали края на управленията на Филип Димитров и Симеон Сакскобургготски. Запитан идва ли краят на ГЕРБ, Цветанов каза: „Това съм го слушал още когато влязохме за първи път в парламента. През 2013 г. пък бе създадена изглючително лоша атмосфера. Обществото обаче вярва на ГЕРБ, защото правим политики с видими резултати!“

И продължи по отношение на БСП: „Те трябва да знаят, че БСП никога няма да управлява, защото това не е партията, която е допринесла за развитието на страната!“ „Това е партията, която е участвала в разграбването на страната. В целия този преход от 28 години кажете ми, какво се е случило добро в управление на БСП? Това че банковата система фалира, фалираха КТБ в тяхното управление. Ние ще имаме специална декларация на конгреса си след няколко седмици, защото трябва да спрем с тези спекулации – че някога можем да управляваме с БСП! Защото те не признават историята по начин, по който тя е била. Ние знаем, че те нямат абсолютно никаква позиция за миналото и зверствата, които е правил комунистическия режим. Всичките им конгреси са с исторически факти“, бе категоричен Цветан Цветанов.

Не е имало сделки с БСП за оставката на Главчев, това е изцяло личен акт, бе обяснението на ситуацията на Цветанов. Той нямаше никаква вина, за да му се иска оставката с този шум, който вдигна опозицията, убеден е зам.-шефът на ГЕРБ.

„Корнелия Нинова не поиска нищо. Тя каза, че ще отстоява позициите си като опозиция“, разкри Цветанов по повод вчерашния председателски съвет.

Не е лесно да председателстваш българския парламент, когато някой постоянно създава дрязги и конфронтация, каза в началото на разговора Цветан Цветанов.

Цветанов не скри, че много от структурите на ГЕРБ не одобряват оттеглянето на Главчев. Той обаче ще остане в парламента.

Партията стои зад Димитър Главчев, бе категоричен Цветанов. Той нямаше абсолютно никаква вина, за да му се иска оставката с този шум, който вдигна опозицията, продължи Цветанов.

Доскорошната заместничка на Главчев в Народното събрание Цвета Караянчева натрупа доста опит, ще се справи с председателството, убеден е лидерът на парламентарната група на ГЕРБ. Караянчева бе избрана за шеф на парламента.

Източник: Епицентър.бг

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*