РАЗМАЗА ГИ! ВЕЛИСЛАВА ДЪРЕВА: ГЕРБ СЕ РАЗПАДА НА СЪСТАВНИТЕ СИ ПРЕСТЪПНИ ЕЛЕМЕНТИ! СКОРО НЯМА ДА ГИ ИМА! Ето защо:

И като рукна из всеки микрофон и всяка чешма мантрата: „морален-акт-морален-акт-морален-акт…“, и аз направо се притесних за психичното здраве на българската политическа класа (а където има класи, има и класова борба, ама това е друга тема).

Оставката на Главчо(ев) не беше нито морален акт, нито лично решение, нито героична саможертва, нито невинна жертва. А бягство. Когато в едни безметежни времена Борисов каза „депутатите са безделници, ширят се в кафенето и лапат кифтаци“, възторжените верноподаници, платеното тролско интернет-население и придворните медии ръкоплещеха насърчително: „Мачкай, Бойче!“!!! А депутатите от ГЕРБ подсмърчаха срамливо, хихикаха неловко като настъпени червеи, заекваха по телевизорите, преобразяваха се по спешност на изтривалки и бършеха словоизверженията на падишаха.

Последното занимание се оказа техен най-пръв партиен дълг. Когато Нинова цитира горното високонаративно откровение, беше обявена за провокатор и дестабилизатор на митичната стабилност, опозицията си взе папките и таблетите и понеже е коварна, подла и деструктивна, реши да изложи Бойчето пред Таяни. Ужас, ужас! Позор, позор!

Изправен пред тази мрачна перспектива, Бойчето посърна като мушкато в неловко положение и предприе панически действия с цел минимизиране на щетите, щото за ГЕРБ дебатите се очертаваха разгромни, гласуването – тревожно, резултатът – пагубен, пък и тоя Таяни за пискюл…
Най-напред Бойчето се обади откъм някакъв околовръстен път, че Главчо си изтървал нервите, без да иска. А не от престараване, подлизурство и сервилност, задължителни за кариерното преуспяване на всеки гербераст. После връхлетя с изменено лице в НС на председателския съвет, където изобщо няма работа, ама Бойчето от разделение на властите не отбира. За Бойчето на тоя свят има само една власт – неговата. Лична, персонална и безразделна. Естествено, все още председателят не му казал да затвори вратата от външната страна. Смее ли!

И стана това, което става винаги – не Главчо си подаде оставката, а Бойчето му я подаде като кално въже, нарита го публично и го натири в преизподнята на политическото небитие. Там, при всички Фидоски, Цецки, Митодита и прочее прелъстени, употребени, унизени, опозорени и захвърлени. До един – покорни, предани, всеотдайни, усърдни, старателни, надменни, арогантни изпълнители на мръсни поръчки, адвокати и тълмачи на всяко действие, дума, звук, реплика и простотия на великолепното и всемогъщо Бойче, самопожертвувателни изтривалки на неговото свещено име. При диктаторите е така. Един поглед – и си на върха, едно трепване на миглата – и си в нищото. И си нищо. Мутрафонска му работа. А като стане жежко, мутроидите и простофоклите бягат паникьосани от полесражението.

И рукна из всеки микрофон и всяка чешма мантрата: „морален-акт-морален-акт-морален-акт…“ .

И шурнаха едни дитирамби за Бойчето, тоз велик и неповторим стратег, спасител на държавата, на нейния авторитет, стабилитет и васалитет, пазител на националното достойнство и най-паче – на Европредседателството, през което опозицията трябва да го играе кордебалет (corps de ballet) на ГЕРБ, а целокупният български народ, това куче, дето трябва да бъде държано на къса каишка – да стъпва на палци и да пърха като умиращия лебед. Все повече се притеснявам за психичното здраве на политическата класа и на Бойкоугодните медии, социолози, политолози и прочее корифеи, специализирани в славословия на неговия ненадминат инстинкт.

Слава Боку и на неговия пророк Цецоолу! Всичко си дойде на мястото. ГЕРБ мълниеносно се завърна в обичайния си обвинителен наратив. И потекоха познати мантри, и вече преливат от телевизорите:
„От 2-3 седмици от БСП търсеха скандал. Нинова в продължение на няколко дни провокираше в парламента. Във вторник идва председателят на Европарламента Таяни. БСП изчислиха и това. Всичко е резултат от един премислен план. БСП искат да събарят държавата. Действията на БСП са провокация. БСП саботира Европредседателството“…
И в същото време: „Ние сме смирени, смирени, смирени…“

Наистина, след конгреса на БСП, от 2-3 седмици насам, ГЕРБ зацикли в тежка хистерична криза:
„БСП е дивашка опозиция, е лоша алтернатива, е мракобесна, е пагубна, е шумна, е корумпирана, е неадекватна; БСП лъже, манипулира, разпространява клюки, сее интриги, произвежда омраза, плоди фалшиви новини, хвърля кал, злобее и злослови; БСП загробва имиджа на България, уронва престижа на страната, не чете, но преписва, страда от психическо разстройство, се намира в посттравматичен стрес“…

И в същото време: „Ние сме смирени, смирени, смирени… Вижте ни колко сме смирени, колко сме мили, любезни, обичливи… Смирени сме, бе, гадове гадни гадникакви!“…
И защо тоз писък?!

Просто БСП извади ГЕРБ от обувките. Изхвърли ги от комфортабелната хралупка, защитена от зли ветрове и алтернативни хали, строго охранявана от хранени кучета, циклопи и горгони – гаранти за тяхната, на ГЕРБ, неприкосновеност и недосегаемост.

Днес ГЕРБ са като БКП след 10 ноември. В пълен шок, потрес и ужас от откритието, че на света има опозиция. И се озъртат смутено. Като мушкато в неловко положение….

Автор: Велислава Дърева

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

4 коментара

 1. ВОЙНИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ГРАЖДАНИН
  ––––––––––-
  Българинът, гражданинът на България, а не българина, като етническо понятие, което е несигурно като точно определение, е във война на много фронтове. Да, на няколко фронта!
  Убийствена война са му отворили най-страшните бойци в мирно време – непобедимите в своето дивачество и лудост български шофьори, които за по-малко от седмица сътвориха всичките европейски атентати, сбрани на едно място. Нашето кривосъдие е определило убийството при катастрофа като убийство ПО НЕВНИМАНИЕ.Убийствен тъпизъм на юридическата мисъл! Няма умисъл, че идиотизирания български шофьор се налочил като дива страндженска свиня; няма умисъл, че се е качил в автомобила си и няма никаква умисъл в това, че го е подкарал с 200 км. в час. Той е съвсем безумислен съвестен български граж..-. пардон – шоафьор, защото мислите си и мозъка си ги е закачил на закачалката в антрето.
  Другата война на народа, в която той е пасивен воюващ, за разлика от активните и непобедими ГЕРБерски дивизии, начело с генерала от пожарната команда, е с политиката на безпаметните като българските шофьори министри и служители на Б. Б.
  За другите малки постоянни войнички на българина с НАП, ЗОК и разните други инстанции няма време да се пише, защото това би отнело време, а и трябва да съжаляваме дърветата в родната българска гора. Те нямат никаква вина за идиотизираната днешна политика на днешните ни управляващи, че да се превръщат в нищо, под формата на хартия.

  • Всичко което е администрация в България е ГЕРБ. От чистачката ,до Винету! И при близо 1000000 администрация и 500000 цигани нямаме никакъв шанс.

 2. Аз ПАДНАХ, ДРУГ ЩЕ МЕ СМЕНИ!! КАКВО ТУК ЗНАЧИ НЯКАКВА СИ ЛИЧНОСТ??
  Но в Управлението ще бъдем пак с КОРУМПИРАНИТЕ ХОДЕЩИ ПОСРЕДСТВЕНОСТИ, защото така ги моделирахме цели 45 години, за да вземаме чрез тях властта…

 3. „Правителствата могат да имат чиста съвест пред своя народ, тъй като те са съблюдавали основно българския интерес“

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*