ЕС: РУСИЯ НИ НАТРАПВА ХРИСТИЯНСКИТЕ СИ ЦЕННОСТИ! Приемаме Законопроект Срещу Руската Пропаганда

В понеделник, 21 ноември, в Европарламента в Страсбург ще се състои заседание на комисията, която ще обсъди проект за общоевропейска резолюция за борба с пропагандата, в първа степен — с руската. Източник от Европарламента съобщи, че в последния момент в проекта за резолюция е била направена специална поправка, чиято същност се свежда до това, че Русия натрапва своите християнски ценности и засилва влиянието си по целия свят с помощта на руските средства за масова информация. Текстът на резолюцията всъщност призовава към борба с «руската пропаганда» в Европа и света.

Проектът за резолюция за борба с пропагандата бе одобрен от комитета по международните въпроси в Европараламента през октомври тази година. Автор на документа е евродепутатът от Полша Анна Фотига, която предложи борба с пропагандата на руските информационни агенции и телевизионни канали, публикуващи и излъчващи зад граница. Проектът вече е внесен в парламента на ЕС — документът ще бъде приет или отхвърлен по време на гласуването. Заседанието по този въпрос е насрочено за понеделник, 21 ноември, в Европарламента в Страсбург. Там ще се обсъди проектът за резолюция с допълнителните поправки относно религиозната пропаганда на Русия.

Ако резолюцията се приеме, тя ще бъде изпратена за утвърждаване в Европейския съвет, Еврокомисията и Върховния представител на ЕС по международните въпроси и политиката на сигурност Федерика Могерини.

Немският журналист Холгер Екхоф сподели, че първоначално в проекта е отсъствала поправката за православната пропаганда, тя се е появила няколко дена по-късно в документа, той забелязал «обновлението» почти случайно — по време на подготовката на своя материал по темата.

Новата поправки призовава ЕС да признае, че «режимът на Путин се опитва да се представи като единствен защитник на традиционните християнски ценности». Фактически, според Екхоф, се казва, че Русия натрапва православието на света.

Новата поправка — а именно точка 8 от проекта за резолюция, която предизвика разногласия сред съставителите — е посветена на информационната заплаха от страна на Русия като цяло. Тя говори за влиянието на руските средства за масова информация върху светогледа на европейците.

«Руското правителство настойчиво използва широк спектър от инструменти, такива като специалните фондове (например, Руски мир), специалните организации (Россотрудничество), многоезичните телевизионни канали (например RT), псевдо информационните агенции и мултимедийни служби (например, Sputnik)», — това е част от точка 8 от проекта.

Всичко това, според документа, имало за цел «да се отхвърлят демократичните ценности и да се раздели Европа».

«Русия инвестира финансови ресурси в дезинформация и пропагандни инструменти чрез контролираните от Кремъл организации, — гласи проектът за резолюция. — От една страна Кремъл финансирана политически партии и други организации в ЕС с намерение да се подрони политическото единство, а от друга страна Кремълската пропаганда е непосредствено предназначена за журналистите, политиците и гражданите на ЕС».

В последната точка, посветена на Русия, резолюцията призовава страните от ЕС официално да признаят всички изброени факти за опасни за европейците и после със съвместни усилия да разработят «механизми за противодействие на дезинформацията и пропагандата», призовава за разобличение и борба с «хибридните заплахи».

Източник от комитета по международните въпроси в Европейския парламент потвърди, че поправката в настоящия й вид е внесена след срещата тези дни на Ангела Меркел с Барак Обама без всеобщо обсъждане на спорните моменти, т.е. всички депутати са поставени пред свършен факт.

«Като цяло резолюцията е нарушение на свободата на словото. В понеделник трябва да се повдигне въпроса за нейната легитимност. Например, получава се, че фактически се планира да се направи списък на средствата за масова информация, който практически ще забранява публикациите и излъчванията на територията на Европа», — заяви Екхоф.

Източник:  News Front

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

4 коментара

  1. ЩЕ ИМА ЛИ РЕЗОЛЮЦИЯ ЗА АМЕРИКАНСКАТА ПРОПАГАНДА ?!? ВИЕ СЕ ПРЕВЪРНАХТЕ НА ОЛИГОФРЕНИ, НА КОИТО КАКВОТО И ДА СЕ КАЖЕ ИЗПЪЛНЯВАТ…. https://youtu.be/Q6Wz1HuVu1c СЛУШАЙТЕ, АКО НЕ СТЕ ГЛУХИ …ДО КЪДЕ НИ ДОКАРАХТЕ !

  2. Идиоти!
    Православната църква е първата християнска религия,официално призната от Византийската империя.И тя затова се нарича православна,защото е първата и оригилната християнска вяра,всички останали християнски движения са нейни последователи.
    С какво ви пречи църквата?

  3. НЯМА ДА МИРЯСАТ! Завладяха целия я свят, а Русия все не могат? Па като има кой да им се връзва, какво ли още няма да спретнат за Европейски „ценности“: ПИРАТСКИ, ДЖЕНДЪРСКИ,…ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ, НО САМО ЗА СЛАВЯНИТЕ!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*