Борисов: Видях Ангела, прегърнах я, да й дам кураж за ново правителство!

Министър-председателят Бойко Борисов е в Брюксел за участие в петата Среща на високо равнище по Източното партньорство на Европейския съюз. Той е придружаван от вицепремиера Екатерина Захариева. „Видях Ангела, прегърнах я да ѝ дам кураж да състави правителство. Важно е Германия да състави правителство. И за Австрия – също“, коментира Борисов.

Борисов коментира и Брекзит. „Нека има добър развой, нека надделее оптимизмът. А най-добре е да си останат в ЕС, какво да ви кажа?!“, откровен бе пред медиите Борисов.

„Ще е зле за ЕС да излезе една от най-мощните икономики, но така са гласували, така са решили“, добави Борисов. И обвърза темата с европейската перспектива за Западните Балкани.

„Не е добър тон да има предсрочни избори, коментира Борисов темата за вота на недоверие“, който БСП се кани да внесе. Според него никой в Брюксел не го е питал за това, защото фокусът тук е към Германия и опасността да има нови избори в страната.

Източното партньорство е основна инициатива на ЕС в рамките на Европейската политика за съседство, която има за цел постигането на политическа асоциация и икономическа интеграция на източните съседи със Съюза. Тя е и сред приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС в рамките на Програмата на Триото – Естония, България и Австрия.

На петата Среща на високо равнище по Източното партньорство на ЕС ще бъде направен преглед и оценка на постигнатото през последните две години и ще бъде очертано бъдещото развитие на инициативата. Ще се състои и церемония по подписването на Споразумението за всеобхватно и засилено партньорство между Европейския съюз и Армения.

Източното партньорство е част от европейската политика за съседство и засяга Армения, Азербайджан, Грузия, Беларус, Молдова и Украйна. Създадено през 2009 г. то цели сближаване между ЕС и шестте страни от Източна Европа и Кавказкия регион. Всички те са бивши членки на Съветския блок.

Източник: Гласове

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*