Цветанов: ЛЕВСКИ Е НИЩО В СРАВНЕНИЕ С БОЙКО! На Борисов разчитаме да спаси България, а не на стари „герои“

След вчерашната грандиозна гавра на конгреса на ГЕРБ, където самозабравилият се Бойко Борисов сравни Апостолът на Свободата Васил Левски с ислямските мигранти, които също прескачали огради (граничния ни плет с Турция), днес ГЕРБ направиха отчаян опит да спасят честта и властта премиерска от неудържимата лавина на отприщилия се народен гняв. Който гняв, за съжаление, засега се изсипва само по форумите в интернет.

Кризисно медийно включване направи вторият в партията Цветан Цветанов, който се опита да успокои духовете: „Всички ние от ГЕРБ се прекланяме пред гигантското дело на Васил Левски, той е наш национален герой, наша икона. Но нека не забравяме, че Левски е живял и работил преди 140 години. В момента времената са други. Сега тук е Бойко Борисов, той е нашият лидер и на него народът разчита да спаси България“ – това каза Цветанов на нарочно свикана пресконференция в централата на партията.

На срещата с медиите присъстваха още министърката на Европредседателството ни Лиляна Павлова, финансовият министър Горанов, както и депутатът Лъчезар Иванов.

„Премиерът Борисов в никакъв случай не е целял да обиди Левски. Искал е само да подчертае, че всяка ограда може да се прескочи – понякога успешно, друг път – не…“ – допълни величавото си изказване Цветанов.

Опитът на Цветанов да обясни думите на Борисов обаче още повече объркаха присъстващите репортери. Защото не стана съвсем ясно какво иска да каже самият той. Не стана ясна и аналогията Борисова между Левски и ислямските мигранти. Защото към днешна дата всички мигранти успешно прескачат сегашната ограда с Турция, докато някога Левски не е успял и така е бил заловен.

Като опит за замазване на грандиозния гаф прозвучаха и думите на Цветан Цветанов в края на пресконференцията, че „Правителството ще отпусне спешно 5 милиона лева за реновиране и почистване на паметниците на Васил Левски из цялата страна, както и за освежаване на градинките около тях“.

Бойко Борисов не се появи на пресконференцията, вероятно силно зает да спасява България.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

3 коментара

  1. Уважаеми сънародници,
    Епидемията по пренаписване (в действията на двешните бивши социалистически страни) на историята заля и нашите управници. Да внимаваме!

  2. Тези ОТ ГРОБ почнаха да си развяват байрака, като мислят, че като слугуват на ЕС и немски фондации, са марионетки и агентура на САЩ, ще са вечните на власт у нас. вВсичко е до време. Време и ГРОБ да се отчете за всичко редно и нередно …ОТ КЪДЕ НАКЪДЕ И НА КАКВО ОСНОВАНИЕ И ПО И КОИ ЗАКОНИ НАШИ И МЕЖДУНАРОДНИ …тях ще ги ФИНАНСИРАТ НЕМСКИ ФОНДАЦИИ С ПОЧТИ НЕОГРАНИЧЕНИ ПАРИЧНИ РЕСУРСИ КАТО „ФРАНЦ ЗАЙДЕЛ“ И „КОНРАД АДЕНАУЕР“.ТА ТОВА Е НАМЕСА ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА НЕЗАЗАВИСИМА ДЪРЖАВА,ЗА КАКВАТО МИНАВА БЪЛГАРИЯ. КЛАСИЧЕСКИ ПРИМЕР ЗА КУПУВАНЕ НА МАРИОНЕТНО ПРАВИТЕЛСТВО С ПАРИ В БРОЙ, КОЕТО СТАВА ИГРАЧКА В РЪЦЕТЕ НА НЕМСКИТЕ КУПУВАЧИ. затова ли са са разрешили , сигурно има срещу какво, ЧЕТИРИТЕ ОГРОМНИ НЕМСКИ ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ ЗА ТЪРГОВИЯ НА ДРЕБНО НАЧЕЛО С „КАУФЛАНД“, КАТО ЧЕТИРИ ОГРОМНИ ТЪРГОВСКИ ОКТОПОДА, ДА ОБХВАНАТ С ПИПАЛАТА СИ ВСИЧКИ ГРАДОВЕ И ДОРИ СЕЛА,И ДА ИЗСМУКВАТ ЖИЗНЕНИТЕ СОКОВЕ НА СТРАНАТА. КАТО СА МОНОПОЛИЗИРАЛИ ЦЯЛАТА ТЪРГОВИЯ НА ДРЕБНО И ЕДРО В БЪЛГАРИЯ. В ТЕЗИ ВЕРИГИ СЕ ПРОДАВА ВНОСНА СТОКА ОТКЪДЕ ЛИ НЕ. КАТО НЕМСКИТЕ СТОКИ КАТО СКЪПИ СА МАЛКО, А НАШИТЕ ОЩЕ ПО- МАЛКО. бЪЛГАРСКИТЕ МАГАЗИНИ НА ЕДРО И ДРЕБНО, КАТО НЕ КОНКУРЕНТНО СПОСОБНИ, КАК ЩЕ СЕ КОНКУРИРАТ С НЕМСКИТЕ ВЕРИГИ С КАПИТАЛИ ОТ 100-ЦИ МИЛИОНИ, ФАЛИРАХА МАСОВО ПО ГРАДОВЕТЕ И СЕЛАТА. И СЕГА МЕСЕЧНО, ТЕЗИ НЕМСКИ ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ – ОКТОПОДИ, ИЗНАСЯТ ЧИСТА ПЕЧАЛБА ЗА НЕМЦИТЕ ОТ СТОТИЦИ МИЛИОНИ. Като с това влошават още повече и без това лошото положение на нашата икономика и търговия.
    С ТЕЗИ ВИРИГИ И НЕ САМО С ТОВА, НЕМЦИТЕ НИ ТРЕТИРАТ КАТО ТРЕТОСТЕПЕННА НАПЪЛНО КОЛОНИЗИРАНА ДЪРЖАВА С ЗАМИРАЩА ИКОНОМИКА … КОЯТО БУТАТ „ПРИЯТЕЛСКИ“ КЪМ РАЗПАД И ГИБЕЛ…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*