Внимание: Дългът на Борисов стигна € 51 млрд. България пред фалит!

Държавният дълг към 1 януари 2018 г. ще бъде малко над 51 милиарда евро. 34 млрд. от които са изтеглени от трите правителства на Бойко Борисов. При годишен БВП на България от малко под 45 млрд. годишно, съчетано с рухналата икономика на страната, тези 51 млрд. задължения са колосална и на практика неизплатима сума. Това стана ясно от гласуваните текстове в Закона за бюджета. 

Привидно гласуваният документ се отнася за съвсем друго нещо, но с малки букви в преходните му разпоредби, е написана и лъсва бруталната истина. А именно – на думи правителството „Борисов-3“ е гласувало новият дълг за цялата 2018 г. да не надвишава 1 милиард лева.  Но в същото време в документа са написани и разрешени лимити за кратсрочни дългове и рефинансирания, които се правят от Министерството на финансите. Като за целта дори не се иска разрешителен подпис от министър-председателя.

По определена формула, от тези данни може да се изчисли общият дълг на България към момента, като се заобиколят чисто счетоводните схеми – вратички за укриване на задължения, умишлено оставени от правителството на ГЕРБ.  Например, в понеделник теглиш нов заем, за да изплатиш дължимия във вторник. Но осчетоводяваш новия заем с „вальор“ след 2 дни, т. е. в сряда. А във вторник плащаш стария заем и пускаш „розовите“ данни на статистическия институт, който оптимистично обявява, че държавата цъфти и вързва. Въпреки, че тя е пред фалит. На хартия обаче излиза, че дългът ни дори е намалял.
Въпреки, че въпросният дълг изобщо не е намалял, а се е увеличил и продължава да расте главоломно.

Точно с подобни манипулации Гърция години наред успяваше да укрие от ЕС катастрофиралите си финанси и реалния си дълг от 300 милиарда евро… Докато накрая гръцкият дълг буквално не се взриви и дори замалко не отнесе Евросъюза.

След преизчесления по формула, която ни дадоха опитни одитори, ние от „Свободен народ“ стигаме до извода, че държавният ни дълг е 51 милиарда евро. Т.е. той е повече от БВП, който в галопиращата в момента инфлация се равнява на мижавите 45 милиарда евро.

Тоест – след Бойко, който и да дойде на власт, ще рони горчиви сълзи… над почерненото пепелище, наречено България!
източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

4 коментара

  1. prosqci ste sa i pokoleniqt ani zaova velikiq i nenadminat ivo ristov e prav kato kaza ce ima dva ptq v blaria ediniqt e v otvdnoto a druiqt eemiraciqta..AMIN

  2. Много грешите. Борисов няма дългове. Дълговете са за народа, който борисов доведе до просешка тояга. Самият той, вярвам, добре се е подплатил и в подходящ момент ще отиде при парите си. А дебилният народ (още ли се сърдите на Иво Христов?) ще плаща докато му смъкнат и кожата.

    • Че за какво да му се сърдим на Иво Христов …ние сме си дебили действително. Толкова много шибане и мачкане още си мълчим.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*