Преди минути: Европейската Банка УБИ БЪЛГАРИЯ – НАМАЛЯВА ЗАПЛАТИТЕ И ПЕНСИИТЕ!

В последния си доклад Европейската банка за възстановяване и развитие/ЕБВР/ посочи, че България е заседнала в клопката на своята едва мъждукаща икономика и това не й дава възможност да генерира каквото и да било увеличение на доходите.

Ръководството на ЕБВР, която е основния финансов инструмент на ЕС, е категорично, че не може да става и дума за каквото и да е увеличаване на заплати и пенсии. И, че те трябвало да бъдат сложени във фризера, че даже и да бъдат намалени, поне докато в страната не се създаде стабилно развиваща се икономика.

От главната финансова институция на Евросъюза посочват още, че България има нужда от нови стратегии за растеж на икономиката, която в момента едва крета, защото няма нито развита промишленост, нито развито земеделие. Поради тази причина, заявяват от банката, правителството на ГЕРБ разчита само на заеми, за да осигури поне най-неотложните плащания в социалната сфера и към кредиторите.

Топ икономисти на ЕБВР твърдят, че сегашният модел, налаган от кабинета на премиера Борисов, който ползва заемите от европейски финансови институции за изплащане на заплати и пенсии, е възможно най-погрешния модел и по своята същност е анти-икономика. Поради простата причина, че увеличава държавния дълг, без да генерира никакъв растеж на промишлеността и селското стопанство.

И ако държавата продължава да върви по този пагубен път, тя много скоро ще стигне до гръцкия вариант на свръхзадлъжнялост, когато правителството няма да има възможност нито да плаща дължимото на гражданите, нито да обслужва нарастващите заеми, твърдят специалисти от банката.

Това от своя страна ще доведе до нарастващи рестрикции,които кредиторите ще наложат на държавата и нейните граждани, с цел да си върнат каквото могат от дадените пари. И в крайна сметка налаганите рестрикции ще доведат до граждански протести и сваляне на правителството. Но това в никакъв случай нямало да доведе до опрощаване на заемите. И малката балканска държава (разбирай – България – б.а.) и нейните граждани щели да се изправят пред трагичните обстоятелства при рухнала икономика да връщат изтеглените от Борисов заеми, завършват доклада си от финансовата институция.

И наистина, уважаеми читатели, няма правителство в света, което взема заеми, но вместо да ги използва за развитие на икономиката, започва да прави с тях площади, шадраванчета, чешми, градинки и пейки. И това при положение, че стратегически важните отрасли на икономиката са в застой или потъват в небитието. А каква е реалната ситуация с икономиката на България в момента: Нямаме енергетика. Нямаме машиностроене. Не развиваме високите технологии в промишлени мащаби. Земеделието ни изчезна. Какво имаме тогава? И как ще се развива държавата?

Борисов ще си отиде, но кой ще плаща неговите сметки? Със сигурност това ще сме ние и нашите деца. Защото когато трябва да се плащат дългове, държавата се отъждествява със своите граждани. Тя казва: държавата – това сте вие, гражданите. И вие трябва да платите сметката. Но когато трябва да се прибират пари и да се граби от чужди заеми или от богатството на страната, тогава гражданите нямат думата. Те се превръщат в отделни физически единици, с които никой не се съобразява. И единствените, които имат правото да разпределят награбеното, са партийните герберски акули и техните обръчи от фирми, които са яхнали нашата държава.

Прави са от ЕБВР: Никак не е изключено съвсем скоро да се наложи и намаляване на заплатите и пенсиите, дори да се наложи да продаваме българската земя, както гърците започнаха да продават островите си. По простата причина, че ние, българите, вече нямаме никакви предприятия, нито продукция, с която да плащаме нарастващите дългове. А когато това се случи, Западните финансови акули ще доизкупят на безценица остатъка от свещената българска земя и ще ни изгонят от нея като мръсни котета. Само защото сега не протестираме и не се съпротивяваме на онова, което Борисов и неговите пудели вършат в България.

Всяко нещо си има цена. Готови ли сме да платим бакиите, които сега забъркват герберите на Борисов? Ако не сме, трябва да го кажем ясно и категорично. На улицата. Защото вече нищо друго не може да помогне. Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

16 коментара

 1. Точно това е реализация на планът на Ран-Ът, пълно съсипване на стопанският живот ….и последващо заграбване на националните ценности от кредиторите! Законно безобразие, геноцид! Продажните политици от последните 35 години да горят в Ада!

  • Статията като анализ добра. Като предложена алтернатива “нула“. Ако е ,както изглежда “Е“ положението кой би се осмелил да спечели изборите??? Защо си мисля че втората политическа сила няма това желание. От къде ще започне при положение основният капитал ,човешкият ресурс е ОСАКАТЕН, ОСТАРЯЛ ,обезверен ,доведен до просешка тояга и СМЕНИЛ РОДИНАТА си? Родината ни няма рул ,кормчия и екипаж .Люшка се без цел и посока.

  • Някои мръсници получиха и продължават да получават крупни суми, за да осъществят този план и да го доведат до самият му край. Мерзавци и продажници.

 2. Не стига че коронавируса е няква лъжа…
  Не стига че взеха парите и си ги разделиха…
  Не стига че ние сме просяци…
  Не стига че НИ докараха до просешка тояга, гладни безработни с заеми и деца-(разходи много, приходи никви)
  И аз като гражданин, както всички други граждани на РБ, ще им връщаме техните заеми?? Да ама не!!! Ай сиктир бе…

  • Държавата направи така че хората да не работят във селското стопанство, унищожаване на животновъдите на производството на млечни продукти,чрез тяхни хора на ДФЗ.

  • Ще връщаш и хоро ще играеш, докато само ревеш в Нета.

 3. Всичко е последица от пословичната незаинтересованост на българите от политика през последните трийсет години, ниска избирателна активност а избраните майко мила. Докато политиката е дефинирана като мръсна работа с нея ще се занимават мръсниците и те ще взимат важните решения за живота и битието на „невълнуващите се“ от политика.

 4. Какво само ревете тук? И се чудите защо ви стрижат. Ами такава е робската съдба.

 5. Гърция била плащала заемите си, като продавала „земя“. ЗЕМЯТА КОЯТО ПРОДАВА ГЪРЦИЯ НЕ НЕЙНА! ТЯ Е ПОДАРЕНА ВЪВ ВИД НА ОСТРОВИ 200 бр. ОТ ВЕЛИКИТЕ СИЛИ: АНГЛИЯ, ФРАНЦИЯ И ГЕРМАНИЯ след освобождението от турско владичество! ТАКА УВЕЛИЧАВАТ ТЕРИТОРИЯТА И’ до около 2/3 в повече! ТОЧНО С ТОЛКОВА 2/3 НАМАЛЯВАТ ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ СЪЩИТЕ ТЕЗИ, КОИТО „много и винаги са ни обичали“ ЧРЕЗ БЕРЛИНСКИЯ СИ „конгрес“ И ВИНАГИ СЛЕД ВСЯКА ВОЙНА, БЕЗ ДА СМЕ ИЗГУБИЛИ НИТО ЕДНО СРАЖЕНИЕ! „много ни обичат“: без армия, промишленост, земеделие, евтина работна ръка, ПАЗАР ЗА ПРОИЗВОДСТВОТО ИМ, ЗАДЕН ДВОР ЗА БОКЛУЦИТЕ ИМ … И КАКВО ЛИ НЕ ОЩЕ!

 6. Ние това го знаем, какво да направим…? ЕБВР защо прави оценка, а не си следи срецтвата който дава на Държавата…Коя институция дава пари на заем и не проследява целия процеса…? Щом ЕБВР да заем за развитие, а не за паркове и тем подобни да ги спре… Какво чака? Отговорност за расхищение на тези пари носи отговорност и този който ги дава…. И ако не поеме своята отговорност като Банка и институция която инвестира в развитие, а не в паркове…. То тя носи не по малка вина за кражбата на тези пари… Кой служители на ЕБВР вземат рушвети и не си гледат работата, а заплашват Българския народ с мизерия…

 7. Абе хора вие добре ли сте тук в Германия гледат как да помагат на народа си а вие гледате как да го затриите не ви ли е срам поне малко как може от бедните хора да искате да ги взимате вие май не сте добре а

 8. Майка ви мръсна народа измре от глад всичко увеличихте ток,вода всичко а вие намалявате заплати и пенсии с какво ще се изхранват хората бе боклуци обрахте дъжавата затова всички българи ще бягат по чужбина неналапахте се с пари.ПЛЮЯ НА ВАС БЕ ГЛАДНИЦИ.

 9. Да сложат на масата Резервите , които имаме! Да слижат на масата заплатите на парламентаристите и всички приходи, които имат от разни комисии!Да сложат на масата всички окрадени пари или да си продадат луксозните автомобили и къщи за тъщи, свелърви и н`ам си кой.! да си платят придобитити на безцвница така, както го плащат гражданите! Къде са многото пари за уж водните ремонти на язовир Студена?Да сложат всичко на масата! И комисионните от чужди фирми, заради които изклаха добитъка! Да видим тогава няма ли да има пари в тази държава и трябват ли му на Б.Б. още заеми!? Не псувайте, ами излизайте по площадите !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*