Евросъюзът се уплаши от Румен Радев! Искал да Разцепи ЕС заради… Вижте защо:

Още в самото начало на новата 2018 г., неизчакали да заглъхне грохота на празничните фойерверки… и нашенските платени глашатаи на западния неолиберализъм се нахвърлиха злобно върху президента Румен Радев! Росен Плевнелиев, като най-радикален защитник на западната псевдо-демокрация, пръв обвини Румен Радев във всички смъртни грехове. Антикорупционния закон не бил лъжица за устата на Радев. И президентът изобщо не бивало да назначава шефа на антикорупционната дирекция. Защото ако случайно се дадяло такова правомощие на действащия президент, тогава всички щели да берат „лошите“ последствия от този закон.

И после Плевнелиев императивно изисква, вероятно по заповед на западните си господари, Радев да си стои настрана и да не назначава не само шефа на дирекция „Антикорупция“, но и изобщо никой от това все още несъществуващо звено. Тези опити за внушения на тотално проваления бивш президент изискват на преден план един основателен въпрос.

А именно: Кой се страхува от Румен Радев?!?!

Защото ако се погледне разумно и непредубедено на проблема за пресичане на корупцията по високите етажи на властта, то тогава на всеки ще стане ясно, че най-голяма възможност за произвеждане на корупционни практики имат Правителството и Парламентът. А Президентството е институцията, която има най-малък достъп до разпределяне на парите от държавния бюджет. С две думи, в парламентарна държава като България, Парламентът и Правителството генерират корупцията, докато Президенът няма нищо общо с това.

Следователно именно подкупните депутати, премиери, вице-премиери, министри и чиновници се страхуват от възможността Дирекция „Анти-корупция“ да се окаже под егидата на президента.

Но неолибералният радикал Плевнелиев не спира до тук:В типично неговия си глуповато-войнстващ стил продължава да сипе огън и жупел по адрес на Румен Радев. Президентът бил допуснал много грешки през 2017 г., особено на международната сцена. Там, според Плевнелиев, Радев хем бил загубил тежест, хем пък се опитвал да разцепи Евро-съюза.

Ха, сега, де?! Каква е тази анти-логика на „недоразумението Роско“, както го нарече народът? Ако Радев няма никаква тежест в ЕС, как тогава ще има силата да го разцепва? И какъв ще е този съюз, който ще се разцепи по волята на Президента на една малка страна, като нашата?!?

И после, ако умереният Радев „ще разцепва“ ЕС с настойчивото си искане Брюксел да се съобразява с интересите на България… тогава какво да кажем за ръководителите на Унгария, Чехия, Словакия и Полша, които още по-безкомпромисно отстояват интересите на своите народи и държави.

Но атаката на Роско по адрес на Президента не е единствената. В боя се хвърли и дясната ръка на Борисов. Така наречената „астроложка“ на соросоидната Бтв Светлана Тилкова – Алена. В астрологичната си прогноза за 2018 г. тя предрече реки от мед и масло за Премиера Борисов. Нооо, когато стана дума за Румен Радев, Алена забрави за каквито и да било суперлативи. С лицемерно-сериозно изражение на лицето врачката-шарлатанка грабна черната боя и започна да я размазва с голямата баданарка по бъдещето на летеца.

Звездите й показали, че Радев трябва особено много да внимава за действията си. Да анализира всяка своя стъпка. И да се съобразява за всичко, което прави. 

С кого да се съобразява? От кого да иска разрешение бащата на нацията?! Явно, според Алена, нашият президент трябва да се съобразява с държавите, които днес се смятат за завоеватели и господари на България, с чиновниците във Вашингтон и Брюксел.

Истината обаче е, че Радев няма от кого да се плаши, защото 86 % от българския народ към днешна дата му засвидетелства пълно доверие. А западните грантови пудели у нас атакуват Радев, защото се съобразява все повече с интересите на българските народ и държава. Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

5 коментара

 1. Роско иска да продължава да е в джаза. Дали циклонно, или антициклонно, момчурлячето, което като младо жребче /случаят Деси и близнетата – дай Боже да се родят здрави и прави!/, се избарва като палав околийски любовчия и държи да го припознават за дърто куче, заслужило пържолката, полагаща му се по разкладка. И не се усеща,завалията, че вече е отгърмян заек и мюре. ТО е и първото в историята на президентската институция, което държи тон и набива акъл на колегите си преди него. Дори родопският катър Фюри с обратната захапка не си позволяваше да хвърля къчове срещу мулето от Сирищник. Извън майтапа, зловещото в случая,е, че такъв ретрограден сурогат, ни връща в годините на „белия терор“, когато Антон Страшимиров изплаква „Убиха и брата ми.“

  • НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ КАКЪВЕ МАНТАЛИТЕТА И ЧУВСТВОТО НА ОТГОВОРНОСТ НА ПОВЕЧЕ ДЕПУТАТИ / НЕ САМО БЪЛГАРСКИ/ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА ?!? ДОБАВЕТЕ,ЧЕ НАС НИ “ НАТИКАХА ЗОРЛЕМ/ ……………………/ БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ !! ПРЕДИ ТОВА,“ВЛЯЗОХМЕ“ В НАТО СЛЕД ГЕРОИЧНАТА БОРБА И НАСТОЯВАНЕ ОТ СОЛОМОН ПАСИ !! КЪДЕ БЯХМЕ ТОГАВА ????????????????????????СЕГА,КЪСНО Е ЧАДО !!!

 2. Аз не мога да рзбера този плевел – роската, защо не е в затвора вече ? Или поне някой да го самоубие.

 3. Според мен това е борба между две групировки,военните с Радев и полицаите с Бойко.

 4. .
  д-р Владимир Сотиров
  В момента управлява страхът. А страхът е лош съветник. Уплашеният човек е агресивен човек, той реагира агресивно, когато не може да избяга, а ние няма къде да бягаме, притиснати сме в ъгъла. Страхът в момента е официална държавна политика. Ние сме потопени в насилие. Насилието, мотивирано от страх, е най-токсичният феномен, който завзема все повече територии.
  Това каза психиатърът д-р Владимир Сотиров пред БНР.

  „Логично е, когато хората имат преживяването, че с тях е злоупотребено, когато са ограничени свободата им, интересите им, нуждите им по един непосредствен, реален начин, у тях да възникне порив за протест срещу тази сила и под сила разбирам всички тези мерки, които се вземат срещу кризата.“, обясни психиатърът

  „За разлика от вируса, който, извинявайте, но в обществото той не нанася вреда. Да, има изолирани случаи, но като цяло не вреди осезаемо, докато мерките, които се налагат, за да ни предпазят от тези вреди, са много реални, причиняват страдания и са доста продължителни. И в този смисъл реакцията срещу този тип насилие – защото това е насилие, тези мерки представляват форма на насилие – е нормално хората да изпитват гняв срещу тях.“, каза още Сотиров.

  По думите му ние същевременно насочваме гнева си не срещу онзи, който предприема мерките, а срещу другите – онези, които им се съпротивляват и най-вече към онези, които не се страхуват.

  „Когато насилниците са недостъпни, прекалено зли, прекалено силни, ние не можем да насочим гнева си към тях. В психологията се нарича „изместване“ – когато не можем да изразим директно агресията си, пренасочваме я към някой, който е по-близо. И го правим непрекъснато – понеже не можем да се разгневим на Бойко Борисов, тъй като е прекалено силен, отмъстителен, разполага с огромно влияние (хайде нека това е хитопезата) – когато сме изпълнени с негодувание и дълбоко раздразнение, го насочваме към близките си, към съседите, към другите хора.“, каза още експертът.

  Според психиатъра не е нужно да нарушаваш правилата, за да бъдеш мразен, достатъчно е да не се страхуваш. „Да, трябва да спазваме мерките, да сме предпазливи, но не бива да сме уплашени, защото страхът води до дисфункционални решения.“, допълни той.

  „Също така трябва да приемем, че лошото функциониране на една система е функция на управлението. Когато системата е дисфункционална, проблемът е в управлението на системата. И гневът ни не трябва да бъде насочен към хората до нас, а към правителството, към онези, които ни управляват.“

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*