Пътят Видин – гр. Кула. Борисов и ГЕРБ, това ли са модерните ви пътища, а?

Наш читател ни изпрати снимки, показващи актуалното състояние на пътя Видин – гр. Кула. Трагедия. Все едно бомба е паднала. Война да бяхме преживели, нямаше да е такава разруха.


И тук питаме премиера Борисов и управляващата партия ГЕРБ защо след като всяка година вдигате цената на винетките, след като говорите, че това е нужно, за да се ремонтират повече пътища, след като се хвалите, че събирате стотици милиони и ремонтирате десетки километри пътна мрежа, то в България има пътища, които са в подобно състояние?

Питаме ви г-н Борисов и вие, властимащите от ГЕРБ, къде са парите и защо е такова състоянието на пътищата ни?

Но всъщност отговор едва ли ще последва.

Все пак това е един модерен път в просперираща европейска България!

Автор: Десислава Петрова

Източник:

А ето и началото:
Избират изпълнител за ремонт на пътя Видин – Кула – Връшка чука

Днес се отварят офертите за избор на изпълнител на строително-монтажните работи за възстановяване на участъка при 10-ти км на път II-14 Видин – Кула – Връшка чука. Интензивните валежи през 2014 г. активизираха свлачищна зона на път ІІ-14 в участъка от км 10+100 до км 10+260, предизвикаха пропадане на пътната настилка и отваряне на дълбоки пукнатини, достигащи над 1 м в дълбочина и широчина. Разрушен е и тръбен водосток при 10-ти км, който не поема повърхностните води, с което процесът на свличане се ускорява и предизвиква пропадане на пътната настилка. Това наложи възлагането на проектантски работи, които да изяснят причините за възникналите дестабилизационни процеси, да се предложат конкретни мерки и технически проект за трайно укрепване и възстановяване на засегнатия участък.

Авариралата отсечка е между селата Бела Рада и Войница. Засегнатият участък е затворен за движение, а трафикът на МПС е пренасочен по обходен маршрут – по стария път II-14, който е в непосредствена близост до авариралия участък. Скоростта е ограничена до 40 км/ч. Поставена е необходимата пътна сигнализация. Обществената поръчка предвижда изграждането на укрепителна пилотно-анкерна конструкция за трайно стабилизиране на пътния участък. Ще бъде реконструиран и компрометирания водосток. Прогнозната й стойност е 2 350 600 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение e 110 дни. Офертите ще бъдат отворени утре в 14.00 ч., в зала 701, в АПИ.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*