Преди минути: Путин предложи на България 50 % по-евтини нефт и газ, ако напуснем ЕС и Влезем в ЕврАзийския съюз! $3 млрд. на година срещу $1 млрд. от еврофондовете! Виж Тук:

Руското правителство е внесло в Държавната дума проект за изменение на закона за търговията с петрол и природни суровини. Той е съгласуван с президента, съобщават на сайта на кабинета. Основната и най-интересна за нас, българите, промяна е превръщането на „отстъпката Газофлот“ в универсална държавна политика, както и крупното увеличаване на размера й.

Припомняме, че отстъпката „Газофлот“ е отстъпка на руската държава в цената на природния газ за приятелски страни. Така например Беларус и доскоро Украйна купуваше руски газ на цена с 35 % по-ниска от пазарната. В замяна на това руският Черноморски флот ползваше безплатно военните си бази в Крим, според който договор Москва имаше право да ги ползва до 2042 г. Това държавно решение за продажбатана евтин газ беше изключение единствено и само за Беларус и Украйна. И то облекчи изключително много икономиката на Украйна, а Виктор Янукович си направи добре сметката, и отказа да се присъедини към сриващия се ЕС, с надеждата да влезе в ЕврАзийския съюз с неговите евтини суровини и енерго-източници.

Огладнелите и зажаднели за ограбване на чужди държави западняци обаче му спретнаха преврат… Украйна пое твърд курс към Европа… И сега плаща на Русия скъпи и прескъпи газ и петрол, а икономиката й колабира.

Сега Путин очевидно иска да превърне тази преференциална политика във всеобхватна и ясна, а не да се договаря страна по страна.

Според новия законопроект на руското правителство, всяка държава от ЕврАзийския съюз, както и страните, сключили споразумение със съюза, или „кандидатки“ за членство внего, ще получават с 50% по-евтини газ и петрол.

Ако законът бъде приет от руската Дума, което е почти сигурно с оглед на мнозинството от 70 % депутати от управляващата партия, това означава, че България би могла да спестява около 3 милиарда долара годишно от разходи за руски петрол и газ.
В момента за тази цел страната ни харчи около 6 милиарда долара на година.

Добиването на статут на „кандидат“ за член в ЕврАзийския съюз става с декларация от точно 1 страница, подадена в централата на ЕврАзийския икономически съюз в Москва. Малко хора знаят, че кандидатстването в организацията всъщност не ни задължава в крайна сметка да влезем, в случай че много се страхуваме от „руската мечка“.

Да не говорим, че сумата от 3 млрд. долара годишно, която бихме си спестили като членове на ЕврАзийския съюз далеч надвишава нетната ни печалба от еврофондовете, която към момента е под 1 милиард евро, и то ако ни платят всичко. В момента това не се случва, защото за да пести пари, ЕС непрекъснато ни измисля всевъзможни нарушения и ни налага глоби.

Но дори да се приеме пълният размер на ползата от еврофондовете, то той е точно 3 пъти по-малък от разликата в цената на скъпите нефт и газ, без отстъпката. Хич да не отваряме и дума пък, че еврофондовете са едва до 2020 г., след което плащанията към бедна България спират… и държавицата ни остава на минус, на волята на Господ и Провидението.

Очевидно е, че управляващите в Русия са подбрали точния момент за изключително примамливото си предложение за набиране на нови страни – членки в Евразийския съюз. Защото само след 2 години много източноевропейците ще си зададат ребром въпроса: „Защо ни е изобщо този ЕС, след като дори парите спря. Но пък ни остави в наследство милиони арабски мигранти, гей паради и третополови същества.
Дали България ще е първата страна, напуснала ЕС, за да се присъедини към Евразийската икономическа общност. Надали! Защото много преди нас да се възползват от новия руски закон чакат унгарецът Орбан и чехът Земан, които далновидно поддържат силно приятелски отношения с Путин.

Източник: Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

24 коментара

 1. Пъпната връв на България е свързана с Русия още от векове и дори без евтини газ и нефт пътят ни е с Русия!!!

  • Най добре.Нямаме място при тези джендъри и третополови изроди.

 2. Врътката с реекспорта на горива сме я въртяли. С нашата хилава икономика, особено при липсата на работна ръка, друго едва ли бихме могли да измислим.

 3. Божо, я си ходете в Сибир да гладувате при Путкин бе, комуняги болни!

 4. Целия народ е съгласен и даже и 10 000 000 българи живеещи в чужбина. Обаче имаме няколко условия. Продажниците ни да бъдат съдени и осъдени за предателствата към българския народ. Бройката им да се намали на 40 от 400 като това трябва да са най-умните и кадърни от нас. Ще е нужно превъоръжаване на армията която нямаме и връщане на морала и уважението в българското съзнание на децата, а в последствие и на възрастните, което ще отнеме време от поне 1 поколение българи.

 5. Хрантутниците горе в парламента няма да се съгласят народа да купува газ за 50ст. и бензин за лев… ще се разюздят гласоподавателите и радялата им с властта ще е по-вече от сигурна…

 6. Вече сме 30 годи обърнати на запад и ?.Последни на опашката в развитието си от където и да се погледне.Затова пък беше много печелившо за нашия политически елит.

 7. Сещате ли се, другари дебили, че безплатен обяд няма? Геополитиката е много сериозна наука и на пръсти се броят хората в България, които я разбират. Че даже и в света.

 8. Това ще бъде най разумното предложение ,което следва да приемем докато не е станало късно!Трябва да се отървем от двойните стандарти ,,от ислямските мигрантски лагери от лицемерието на Запада и ограбването ни и от духовната и морална деградация,,гей обществата истанбулските идиотски конвенции и т.н.А кой знае какво още лицемерие ни чака нататък….?

 9. „Онези, които избраха демокрацията вместо хляба, днес ядат 300 вида хляб, а тези, които избраха хляба вместо демокрацията, днес нямат нито демокрация, нито хляб.“

  Уинстън Чърчил

 10. ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОАЗИИСКИЯ СЪЮЗ!!!
  ТОВА Е СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ!!!

 11. дреме му на шнорхела на Путин за една малка , окрадена и корумпирана държавица на балканите с умряла икономика! аман от измислени тролски новини !!

 12. Драги наивни овце и хейтъри,не забравяйте че „монетата“ има две страни.Да може да се спестят пари но ще се намери кой да ги лапне и краде,говоря за великите ни депутати,отделно ако си бием шута от Евросъюза ей тъй щото Путин ни е свирнал,нали се сещате се затварят сума ти и вратички,а за Шенген забравяме посмъртно.Не че Евросъюза е голяма кирия в днешен вид.Няма нищо толкова просто колкото наивните глупаци си мислят,всичко е стратегия от висок пилотаж на Геополитически сили и нареждане на на шахматната дъска…….

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*