Ген. Леонид Ивашов: Чел съм доклада на САЩ, ще оцелее само 4 % от населението!

В Белия дом се е провела секретна среща, на която представители на Пентагона, ЦРУ и още няколко служби от САЩ и Израел разработили съвместна стратегия за сдържането на Иран. Срещата се е провела през декември, 2017 г. Израелската делегация е била оглавявана от съветника по националната сигурност Меир Бен-Шабат. Начело на американските служби пък е стоял съветникът по националната сигурност на президента на САЩ Хърбърт Макмастър, предаде 10-ти израелски телевизионен канал.

След два дни преговори е бил подписан «Меморандум» с план за общи действия по иранския въпрос. Страните се договорили да създадат четири работни групи по ключови въпроси. Задачата на първата група е била «тайна и дипломатическа работа за отмяна на иранската ядрена програма. Втора група — «ограничаване присъствието на Иран в региона, в частност в Сирия и Ливан». Трета — «сдържане на балистичната програма на Иран» и «ограничаване опитите да се доставят ирански ракети на «Хизбулла» в Ливан. Четвъртата група — работа по въпроса за «засилване ескалацията в региона, в която ескалация е задължително да бъде въвлечен Иран».

ВИЖ ВИДЕОТО:

Един от израелските чиновници е потвърдил, че страните «са формулирали финални тезиси по стратегическата политика» в региона, касаещи в това число и Иран. През декември премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заплаши президента на Сирия Башар Асад, че ще нанесе удар по войската му, ако Дамаск даде съгласие да се разположат в страната ирански бази.

Последната точка — «засилване на ескалацията в региона, за която може да бъде съпричастен Иран» е главната. Основната задача е дестабилизацията на Иран и ограничаване на влиянието му. Освен Меморандума между САЩ и Израел, налице е общ план за Големия Близък Изток.

Този план е за дестабилизация на цяла северна Африка, прогонването оттам към Европа на значителна част от населението, защото под Америка кипи супер-вулкан. Още на 12 септември 1980 година директорът на ЦУР Кейси представи секретния доклад на президента Рейгън, в който се казва, че в началото на 21 век ще се случат катастрофални събития и американският континент може да загине.

Чел съм този доклад. Там има прогноза — ще оцелее не повече от 4 % от населението.

Там е посочено, че най-безопасните места за оцеляване на човечеството ще бъдат: на първо място — територията на СССР, особено Сибир, Алтай и Средна Азия, след това Големият Близък Изток — той е наричан северът на Африка — в значителна степен това е и Кавказ, и Тибет. Приета е 10-годишна програма за ликвидирането на СССР, за дестабилизацията на Иран, Турция, на целия арабски Изток и т.н.

Всичко, което се случва пред очите ни, напълно се вписва в логиката на този доклад.

СССР е ликвидиран, разрушени са основните държави в Близкия Изток, мигрантите тръгнаха към Европа, защото Западна Европа ще бъде подложена на удара на стихията — голямата вълна ще дойде от американския континент в резултат на изригването на Йелоустоунския супер-вулкан.

Но има и друга стратегия (може би тя се вписва в предишната) — дестабилизацията на Близкия Изток и въобще на огромния газов регион, за да се задушат всички конкуренти на САЩ — Китай преди всичко, Европа, и да се даде перспектива, особено европейска, на шистовия газ.

Тази версия също работи на по-ниско ниво. Ако планът «Вулкан» — това е глобалното ниво в геополитиката, то второто по-скоро е проява на стратегия. Щом започнаха да се появяват огромните запаси от газ в Южна Персия, където има 50 трилиона кубика газ, веднага започнаха от Катар да проектират два лъча газопровод към Европа през Сирия и Турция. В резултат на желанието да се изтласка Русия и България се отказа от «Южен поток», започнаха проблеми и със «Северните потоци», «избухна» Украйна.

Всичко това е един и същ стратегически план. Всички тези части от плана се изпълняваха.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Но изведнъж се появи Русия с подкрепата на Иран и Турция — тогава  нещата се промениха.

Затова ситуацията в Близкия Изток започна да се променя кардинално.

Американо-израелските планове започнаха да се рушат.

А Израел, естествено, е заинтересован арабите да се бият с араби, за да може да ги сблъскат с Иран и т.н. И тогава ядреният Израел ще се превърне с подкрепата на САЩ в хегемон в този регион.

Затова в момента работи планът за дестабилизацията на Иран, вероятно са замислени и нанасяне на удари по него, налице е план за дестабилизация и на Турция.

Опитът за държавен преврат на 15 юли 2016 година показа, че този план работи и никой не го е отменял до момента.

Разбира се, че на американо-израелците им е нужно да нанесат сериозен удар по Русия. И по първия вариант, ако се случи катастрофата с Йелоустоун, и по втория вариант Русия е обект на атака.

Ако Обама се опита по някакъв начин да играе с по-мека сила и не поощряваше много Израел, дори се опита да установи отношения с Иран и да свали санкциите, то сега, с идването на Тръмп на власт, и особено с неговата загуба на власт и победата на финансовия капитал, този план е коригиран и придобива активна форма.

Ако Русия и Близкия Изток бъдат дестабилизирани, то това мощно ще удари по Китай, защото за американците Китай е главният им съперник.

За това беше казано в Стратегията за националната сигурност на САЩ, там Китай се споменаваше не в така твърдо, както Русия в обамовската Стратегия за национална сигурност от 2015 година, но все пак — 34 пъти в цялата стратегия Китай се споменава като конкурент, като съперник, като противник.

Т.е. налице е глобален план за задържането на света в еднополярното господство на САЩ, които са призвани да ръководят еврейските финанси — това и се случва.

За древните корени на съвременната ситуация.

Не са прави тези аналитици, които, разглеждайки съвременните животрептящи въпроси, не се позовават на древната история на народите, на етносите, на суперетносите…

Всъщност Иран, както и Русия, и Китай, и Индия, и Монголия, и много други евразийски държави, са се зародили преди няколко хиляди години в така наречената Таргитиева еп
Великият евразийски светоглед се е родил съвсем не в САЩ.

Този евразийски светоглед се запазва и до днес.
Леонид Ивашов: Чел съм доклада на САЩ, ще оцелее само 4 % от населението
Коренът на евразийския светоглед  — това е недопускането на предателство.

Предателят — това е най-страшното за жителите на евразийските степи.

Чингиз хан в своята Яса е формулирал нещата така:
«Най-страшният грях — това е лъжата на този, с който си се договорил».

И едновременно  с това — преди 4-5 хиляди години — се е формирала напълно различна система, в Египет, с неговата «Книга на мъртвите» и с нейното жизнеотрицание, тя се вижда и в страниците на юдейската Тора (Стария Завет), където предателството се представя едва ли не като подвиг.

Спомнете си историята с Естир от Библията — това има пряко отношение към Иран.

Тогавашният управител на Ахеменидски Иран Артаксеркс преди около 2.5 хиляди години привлякъл към себе си юдейската фаворитка Естир, която била внедрена от съплеменниците си в царското обкръжение като агент.

Така чрез влюбения цар бил извършен геноцид над иранския народ от юдеите вътре в Иран.

И до днес юдеите празнуват празника Пурим, където децата ядат сладки «Ушите на Аман» — иранския лидер, врагът на юдейската експанзия.

Виждате как се различават двата светогледа. Те са толкова противоположни, че и днес се отразяват в съвременната политика.

А американците често се управляват точно от такива хора — като Тръмп — от протестанти, които базират светогледа си не на Новия Завет, не на заповедите на Христос за любов, а на Стария Завет.

Както казва Исраел Шамир:
«Протестантите обичат евреите така, както самите евреи не могат да обичат».

Ето го древното съдържание — едното е жизнеутвърждаващо, недопускащо предателството, това е евразийското мислене за света.

А другото — жизнеотричащото и възвеличаващо предателството.

Двата свята продължават своята схватка.

Древните корени отговарят за предназначеността на тази цивилизация, която преди много хиляди години е започнала живота си на планетата.

Не вярвам в случайния произход на човека. Всичко на Земята се е създало именно от висшия разум, с определена идея.

И световните етнокултурни цивилизации се проявяват и сега.

Едната група цивилизация се създавала с определени функции — красиви, дори мечтателни. Именно Изтокът, а не Западът бил родината на великите религии.

Иранците в империята на Сасанидите изповядвали напълно друга религия — зороастризъм. В него има много интересно и прекрасно.

Източник:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*