Чутовен скандал! ГЕРБ Прегазиха Конституцията, за да Спасят Делян Добрев! Конституционния съд ги осъди! Виж Тук:

Делян Добрев продължава да е депутат – абсолютно незаконно, обяви днес Конституционния съд. След излизането на съдебното решение обаче, ГЕРБ заявиха, че не го приемат и колегата им остава в Народното събрание.

Припомняме, че след скандала „Кумгейт“ на 3 октомври, 2017 г. Делян Добрев си подаде оставката. Ден по-късно обаче Парламентът и по-точно парламентарните групи на ГЕРБ и ОП като един гласуваха „против“. И НС отказа да я приеме.

Аргументът на Конституционния съд е, че Парламентът няма право да гласува и да взема решение против волята на който и да било народен представител, решил да се оттегли доброволно от мястото си в Народното събрание. И няма право насила да задържа депутат в Парламента, след като той е подал оставка по собствена воля.

На заседанието са присъствали 11 конституционни съдии, като 4-ма са подписали решението но с „особено мнение“.

Отказът на парламента (разбирай ГЕРБ) да приеме оставката на Добрев, е в разрез със законите на страната ни. Тъй като, по този начин е нарушено личното му право на избор.

Какво обаче решиха ГЕРБ след като дори КС се произнесе, че оставането на Добрев в парламента е незаконно!

„Делян Добрев остава в Народното събрание“, най- нагло заявиха днес от партията на Бойко Борисов.

До трагикомичната ситуация се стигна, след като в края на миналата година Елена Йончева разкри как родата на бившия министър е окупирала община Хасково и сама си отпуска обществени поръчки за милиони левове. След като гръмна скандалът, Делян Добрев подаде оставка като депутат. Но от парламентарната му група ГЕРБ го спасиха, като я отхвърлиха.

Преди две седмици пък, Елена Йончева предаде на прокуратурата цялата документация по „Кумгейт“ и в скоро време срещу бившия енергиен министър ще започне мащабно съдебно дело.

В момента, единственото, което пази Делян Добрев, е депутатският му имунитет. А от ГЕРБ са в паника, че ако делото по „Кумгейт“ стартира, на бял свят ще излязат още по- шокиращи разкрития за престъпленията както на Добрев и роднини, така и на още хиляди функционери на ГЕРБ. Ударът по правителството ще е толкова мощен, че най- вероятно ще го събори.

Шайката на Бойко Борисов всекидневно се опитва да убеждава обществото, че в България корупция няма, а „единичните“ случаи били силно преувеличавани от „разни съмнителни сайтчета“.

В същото време обаче, мониторинговият доклад на ЕК от вчера върху правосъдната ни система и корупцията в страната, твърди точно обратното. И нещо повече: Шефката на ЕК заяви, че през последните 10 години корупцията в България се е увеличила неколкократно, а борба с нея изобщо не се води!

ГЕРБ всячески се опитват да заметат всеки корупционен скандал под килима. Като за целта са избрали най-наглата стратегия- да отричат до дупка! И даже твърдят, че такова явление -Корупция, изобщо не съществува в милата ни родина. Но скандалите стават все повече и все по- фрапиращи!

Накрая нека похвалим КС, който за първи път се осмели да отсъди в прав текст, че депутатите от ГЕРБ, начело с вожда им Борисов, не зачитат закона и българската Конституция. И гласуват само в полза на далаверите си.

Ще им потърси ли сега някой сметка за това?

Съмняваме се.

Ще остане ли Делян Добрев депутат?

Със сигурност. Едва ли ще посмее пак да си хвърли оставката.

Ще спазва ли ГЕРБ Конституцията на Република България?

Въпросът май е излишен. Skandalno.net

 Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

един коментар

  1. Главният прокурор Гешев нямаше проблем с Конституцията, когато ходеше лично на конкретни акции срещу битовата престъпност, по конкретни местопроизшествия, да се среща с пострадали от конкретни престъпления, да коментира брандирани като успехи конкретни наказателни преследвания срещу т.нар. „олигарси“ и т.н., обаче има проблем да се яви в парламента и да говори за конкретните дела за полицейско насилие. „Полицейско насилие“, пардон.

    Иначе, предвид прессъобщението на Софийска районна прокуратура от неделя, след мълчанието в петък и събота за наличността на записа по конкретно досъдебно производство в СРП, че четирима полицаи са привлечени в качеството на обвиняеми за причиняване на телесни повреди, аз бих попитал КОГА са привлечени 🙂 Да не се окаже, че даването на публичност на записа и привличанията конкретно съвпадат

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*