Владимир Путин: в Русия не тероризираме гейовете, НО не им позволяваме те да ни тероризират…

„Политиката на Русия НЕ е хомофобска. Ние не репресираме гейовете. Просто не ги превръщаме в норма, а съхраняваме нормалния балансиран морал…“ – така руският президент Владимир Путин коментира политиката по отношение на нетрадиционните сексуални ориентации снощи в предаване по московската телевизия МНовости.

„Ясно е, че винаги в историята е имало гейове. Няма защо да го отричаме. Няма и смисъл да ги преследваме, както правеха на запад само допреди половин век. Вкарваха ги в затвора. Един от най-големите умове на човечеството – Алан Тюринг (един от бащите на компютърната техника – бел.ред.) се е самоубил, заради терора спрямо него в Англия. Защото е бил гей. Това в Русия не го е имало и никога няма да го има. Хомосексуалните ги има, но мястото им просто не е в центъра на вниманието и не е да определят те ценностите ни. Мисля, че това е разумната политика, и е очевидно, че като я следваме, сме в много по-стабилна ситауция от Европа например“ – добави той.

„ЕС трябва да направи крачка назад от тази крайност, в която се е хвърлил. Европейците обичат крайностите – преди горяха на клади вещици и вкарваха в затвора хомосексуалните. Сега отидоха в другия край – всяка луда жена се превръща в идеолог на ново мислене, а хомосексуалните получиха повече права от нормалните. Ако ЕС не направи корекция в това отношение, той просто ще се разцепи. И то не само между Източна и Западна Европа, а и вътре в самите страни от Запада. Има милиони французи и германци, които се доста раздразнени от насилственото налагане на извратени ценности. Сега потискат всичко, но накрая то ще изригне.“ – обясни Путин.

След него в дискусията се включи съветникът му по здравните въпроси Волеслав Панин. Той обясни, че хомосексуализмът е леко психическо заболяване, което не е опасно за обществото, дори да не се лекува. Човек има право на избор да реши да се лекува или не. Дори да си остане болен, той не е опасен, така както не е опасен човек с патерици или в инвалидна количка. Няма причина такъв човек да бъде ограничаван, той може дори да заема висши държавни длъжности. Просто не следва тази патология да се внушава, че е нещо нормално и да се приравнява на хетеро-отношенията, които са в основата на семейството и обществото, обясни Панин.

Припомняме, в Русия няма репресии над хомосексуалистите. Има единствено забрана за хомосексуална пропаганда пред малолетни. Опитите на западните НПО да наложат нови ценности се сблъскват с последователната политика на държавата.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*