Гърция Изригна: „Македония е наша“! БЪЛГАРИЯ МЪЛЧИ ПОЗОРНО! Виж Тук:

Чутовен протест разтърси атинския площад „Синтагма“ – протест срещу използването на термина „Македония“ в новото име на бившата югославска държава. Над 1,5 млн. души се събраха на атинската агора и скандираха „Македония е гръцка и ще остане гръцка“. А какво прави България? Мълчи! 

От 1992 г. насам Гърция яростно отказва да приеме в името на бившата юго-република да се съдържа името „Македония“ – под  каквато и да е форма. И по тая причина години наред гръцкото вето не позволява на Република Македония нито да кандидатства за ЕС, нито да стане член на НАТО. През последните месеци обаче, от евро- атлантическия алианс започнаха да притискат Гърция да се откаже от претенциите си. Под натиска на САЩ, НАТО вече настоява Македония час по- скоро да стане техен член, за да могат да разположат военните си бази там и да подсигурят Балканският фронт, за бъдещата война с Русия.

Под силния евро-натиск официалната власт в Атина започна да омеква и даде сигнал, че има вероятност да се съгласи с име като „Горна Македония“.

Гръцкият народ обаче остана непреклонен. И отново като един скочи да брани интересите си, независимо от всичко. Без да му пука нито от правителството, нито от Брюксел, нито от НАТО.

Какво прави през това време българският народ?! Къде са наследниците на стотиците хиляди бежанци от Беломорска Тракия (Южна или Егейска Македония), принудени навремето от репресиите на гръцките власти да оставят домовете и имотите си и да се преселят в България?! И защо мълчат?! Защо и българската държава забрави историята и вековните си претенции и интереси в тази изконно българска област?!

Ето така Македония е станала „гръцка“ – чрез брутално етническо прочистване на славянското население, основно българско (от Южна Македония, наричана сега Егейска). Това се случва на две вълни – първо след Ньойския договор (1919 г.), а после след спогодбата „Моллов-Кафандалис“ (1924-1925 г.) В резултат, Южна Македония и Беломорска Тракия са напълно обезбългарени. Нещо, което дори и турците не успяват да постигнат там за стотици години робство.

Бежанци от Серско, Егейска Македония

Но явно и съвременна България вече е напълно обезбългарена! Защото нито един българин не се намери да попита: „А защо ние мълчим по македонския въпрос?“ Толкова войни, толкова жертви и национални катастрофи, да си върнем Македония. А накрая – всичко е било напразно! Политиците отново ни прЕдадоха и прОдадоха на чужди интереси. Ето как стоят нещата: В момента Бойко Борисов е натоварен от западните си господари да вършее из Западните балкани и да подготви влизането на Македония в НАТО. Как ще скочи да защитава българския национален интерес, като слугува на Запада, който има коренно различни интереси от българските?

1,5 млн. гърци снощи излязоха на атинския площад, за да защитят националния си интерес. Да защитят историята и достойнството си.

А примерът им бе последван от точно… „нула“ българи. Толкова излязоха да протестират в София. Дори един потомък на изселници не се намери, да го стори.

Когато един народ е забравил историята си. Забравил е що е чест и достойнство… той вече не съществува като такъв.

Да, България е обезбългарена. Skandalno.net

 Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*