Цветанов води Огладнели Гербаджии да закусват чак в Америка! Кой плаща? Виж тук!

Шефът на парламентарната група на ГЕРБ  Цветан Цветанов ще води българската група на Молитвената закуска (National Prayer Breakfast) в САЩ. Цецо ще е за пети път на масовката. Рекорд!Ще го придружават депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев, кметът на София Йорданка Фандъкова, кметът на Бургас Димитър Николов и кметът на Пловдив Иван Тотев.

Цветанов предупредил нашите да не попълват колекциите си от лъжички салфетки и солници, защото в залите било пълно с камери. Вече е имало конфузни ситуации с такива, които свили я виличка, я кърпичка с логото на християнската организация, която организира закуската Fellowship Foundation. Цветанов казал на последния инструктаж: „Да не се излагаме пред чужденците, а аз да се червя пред Тръмп“.

Какво всъщност представлява този световен предиобеден банкет?

Молитвената закуска се провежда в САЩ от 1953 г. Отначало са участвали само лично поканени гости от различни страни. После всяка страна почнала да определяла своите пратеници. Напоследък обаче достъпът е почти свободен и всеки, който много иска да се изтъпани на закуската, може да се уреди с малко връзки. Според Ню Йорк Тайм „Мероприятието е придобило неприлични размери, което размива смисъла“. Все пак американският президент кани част от участниците.

Всичко това се организира от една протестантска църква. Тя кани всеки, който си плати една доста голяма сума за куверт, тази сума е дарение за същата църква.

Тази година на 8 февруари на масите ще седнат представители на 185 страни. Русия, например, ще бъде представена от над 70 души. Трима от тях са депутати. Украйна изпраща 70 човека, което си е цяла мотопехотна рота, според руски медии… По данни на организаторите, зад масите ще се подредят над 4 000 души. Остава загадка как президентът Доналд Тръмп ще открие сред тях Цветанов, за да го поздрави… Представителите от различни страни са пръснати на различни маси. Сигурно е само, че поне един или двама от нашите ще си правят компания с депутатите от Киргизтан Осмонбек Артикбаев, Талайбек Масарибов и Алмазбек Баатирбеков. Предполага се, че ще общуват на руски език.Подобни Молитвени закуски се провеждат в над 60 страни по света. Всяка година гости канят Израел, Испания, Канада, Южна Корея, Япония, Украйна, Великобритания, Германия, Белгия, Русия и др.

Височайшите ни избраници ще могат да изпият по един чай и да ударят по някоя водка в т.нар. „Руски дом“, който ще бъде отворен по време на срещата /закуска/ в САЩ. Подробности обаче не са известни тъй като има още процедури, които трябва да се изминат след излизането на американския списък „Кремъл“, обявен преди десетина дни. В него фигурират над 200 руски висши чиновници, бизнесмени, политици.

Цветан Цветанов е истински шампион по участие в американските закуски – цели 5 (пет) пъти. Три пъти бил участвал украинец, но това не е потвърдено официално.

И за целия този пътуващ цирк ще плащаме ние  – пътни, дневни, спане, ядене, куверти, подаръци, командировъчни, джоб парасъ и др., бедните данъкоплатци в най-бедната държава на ЕС?

 

Редно би било Тръмп да върне визитата у нас, отново на държавни разноски. Все пак Цецо има доста практически опит в подготовката на мероприятия, а и предвид броя на не правителствените соросоидни организации, броят на присъстващите далеч ще надхвърли този в САЩ.

 

 

 

Добрина Каменова

Източник:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

един коментар

  1. Пътни, дневни, ядене,спане /сране/… Щото все пак, ЦвъЦи цвъка, а не ака смокини или момини сълзи. Няма да е с калпака от Жеравна, който му издължава черепа като на Нефертити, щото дрескода е друг, но се питам: Сержант Чобан Цецко в битността си на какво /подчертавам третополовото „какво“, защото май се изживява като джендъролог/ се явява на това ешмедеме? В качестовото си на протестант или на протестър срещу генерал Радев. Май много му станаха шетането и инструктажите в мама САЩ. Дали пък нещо ЦРУ не му нашепва в магарешките уши?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*