Ген. Валери Григоров: Новият МВР-Министър е НАРКОМАН! Прякорът му е Ицо Носа. Пеевски и Доган избягаха от България!

Ген. Валери Григоров

Новият МВР-министър Христо Терзийски е добре познат в нарко-средите с прякора си Ицо Носа. Ахмед Доган и Делян Пеевски са напуснали страната. Това каза лидерът на “Ние, Гражданите” ген. Валери Григоров. Ето какво още обясни той по повод днешните рокади в правителството на Борисов:

– Г-н Григоров, какво мислите за обявените днес от Борисов рокади в правителството. Той смени 4-ма министри, а един преназначи в друго министерство?

– 15 дни “Ние, Гражданите” протестираме срещу бандитското управление на правителството на Бойко Борисов. От тия рокади разбирам, че той започва да чува, но все още не разбира посланието на народа. Хората са по площадите в цялата страна с много ясни и категорични искания – оставка на Бойко Борисов, оставка на мафиотското Му управление, оставка на главния прокурор Иван Гешев. Самите рокади не ме изненадаха, защото за цялото общество е известно, че корупцията в управлението на Борисов е издигната в ранг на държавна политика. Днес Борисов обяви новоназначения си министър на МВР Христо Терзийски като „достоен професионалист, доказал се като експерт в борбата с нарко-трафика“. Добре е обаче хората да знаят, че Терзийски се ползва с висок рейтинг и авторитет още и в нарко-средите.  Точно там е известен с прякора си Ицо Носа. Направете си извода. Наскоро същият този Терзийски се забърка и в жилищен скандал- купил си апартамент на цена 8 пъти под пазарната. Тези данни показват само, че за Борисов и хората му няма никакво значение морала на кандидата, когато го посочват за министър. Бих призовал Борисов да направи нарко-тестове на целия ръководен състав на МВР и тогава ще стане ясно какви зависимости управляват вътрешното ни министерство днес.

– Много често се коментира, че Борисов е дал МВР на концесия на ДПС, на престъпни кръгове и т. н. Вие имате ли подобно наблюдение?

– Последните 7-8 години ние виждаме, че за министри биват назначавани хора, които нямат собствена стратегия за развитието на институцията, нямат собствена политика и приоритети. И ако Валентин Радев направи функционален анализ на министерството, то беше не с цел да проследи основните структурни звена, а за да усвои едни 1,5 млн. лв. Тази тенденция за усвояване на бюджетни средства и пари от ЕС, е  трайна и изключително деградивна. Още не сме забравили чудовищно скъпата ограда, изградена от министър Румяна Бъчварова, за която бяха похарчени 300 млн. лв. от джоба на данъкоплатците. Знае ли обаче някой, че 40 км. от границата ни все още са без ограда. А тази, която бе изградена, е вече на земята.

Прясно назначеният МВР-министър Христо Терзийски бил известен в нарко-средите с прякора Ицо Носа, свидетелства ген. Валери Григоров

– Ще продължи ли протеста след рокадите в Министерски съвет или това ще успокои хората?

– Тия рокади на Борисов са чисто и просто спасителни операции с цел да заблуди обществото, че виждате ли аз правя нещо, за да стабилизирам управлението на държавата. Но всъщност той единствено спасява кожата си. Защото служебен кабинет на Радев ще извади престъпленията му наяве. На всички е известно, че Делян Пеевски вече не е в България. Напуснал е територията. Ахмед Доган също е напуснал страната. Това е сигурен знак, че управлението на Борисов е към края си и се задава страховит ураган. Реално управлявалите България през последните 10 години Ахмед Доган и Делян Пеевски, вече са напуснали и са оставили тук слугата си Бойко Борисов да имитира управление на автопилот. Целта е да издържи докъдето може, за да печели мафията време. Затова призовавам всички достойни български граждани, генерали, офицери и сержанти да възстановим честта и достойнството на Републиката, като удържим протеста докрай, премахвайки този тумор, който е обсебил управлението на държавата.

– В интервю за медиите собственикът на охранителна фирма “Делта гард” Димитър Спасов – Митко Каратиста, който е еднакво близо до Пеевски и Борисов, попита какъв генерал сте вие, като в една битка не сте участвали. Искате ли да му отговорите?

– Няма да слизам на нивото на един шофьор на мафията. Повече от 22 години съм бил в МВР и съм преминал пътя от лейтенант до генерал-майор, бях директор на национална служба и пр. Извървял съм един достоен път и всички колеги, познати, приятели, които са работили с мен, знаят за моята принципност и последователност, която ме е водила. Човек трябва да има достойнство и чест. Не е редно в основата на ценностната ти система да стоят парите. Бойко Борисов се ръководи единствено от парични средства. Видяхме неговото шкафче, видяхме и големите корупционни скандали на управлението му, които през последните години изскачаха буквално всеки ден. Моят професионален път е извървян, а сега целта ми е само да продължа да се боря за честта и достойнството на страната си. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*