Внимание: Тази нощ Борисов ще ОКЪРВАВИ ПРОТЕСТА!

Внимание! Тази нощ лидерът на управляващата паплач ГЕРБ Бойко Борисов ще окървави протеста на гражданите. Целта на ченгеджийското мероприятие е утре Банкянския Сатрап да подаде оставка под предлог, че протестиращите граждани всъщност са платени метежници, а той е жертва на подъл анти-конституционен заговор. За мерзката си цел Хунтата е активизирала стотици провокатори от футболните агитки и частни охранителни фирми, които тази нощ ще хвърлят камъни по прозорците на министерства и ще се бият с протестиращите. Пак с тази цел сутринта МВР докара в столицата допълнителни сили на полицията и жандармерията от съседни на София три области.

За да реализира властта обаче този свой престъпен план, е необходимо в центъра на София да се струпат необичайно голям брой протестиращи. За това пък се погрижи директорът на СДВР Георги Хаджиев, който днес по обяд гръмко обяви: „Искам да уверя, че СДВР ще възстанови нормалния живот в столицата. Тази нощ по някое време барикадите на Орлов мост и палатковите лагери ще бъдат премахнати“.

За готвените от властта на Хунтата кървави провокации алармираха и няколко десетки български журналисти. Ето какво написа в профила си в социалните мрежи журналистът от сайта за разследвания „Биволъ“ Димитър Стоянов:

Довечера МВР се готви отново да измете протестните лагери на Орлов мост и Триъгълника (колко sexy) на властта. От мои източници научих, че до момента висшите началници в МВР са обсъдили две опции.
Първата – МВР да вкара провокатори, които да започнат да се бият с другите протестиращи или да започнат да нападат и замерят жандармерията с камъни. Целта е да дадат повод на ченгетата да се врежат сред протестиращите и да започнат да бият наред.
Вторият вариант е да започнат да изнасят мирно и без насилие палатките, както се случи преди ден. Източниците ми обаче твърдят, че в момента към София пътува личния състав на няколко ОДП-та, на които им е наредено да се готвят за бой.
Не позволявайте да станете причина този протест да се окървави. Най вероятно те сами ще го направят, до колкото ги познавам. Но нека вината за това не е на онези, които се борят с мафията, написа Стоянов.

Предположение в тази посока изказа и Миролюба Бенатова:

„Целта на властта е да се стигне до кървав сблъсък с протестиращите. Досега всички опити на управлението да окървави протеста и поръчковата медийна подмяна на профила на възпитаните млади хора, с такъв на агресивни нападатели, едва ли не алкохолици и наркомани, бяха неуспешни. Въпреки опитите за дискредитация на протеста, така и не се стигна до реални сблъсъци по кръстовищата, каквито властите очакваха и активно насърчаваха чрез внедрени подставени лица.

Провокаторите – от охранителите на „Делта гард“ до жената с бастуна пред Министерски съвет – биват един по един изобличавани и неутрализирани от протестиращи и няколкото свободни медии.

Отгоре на това протестът се разраства, а не се спихва, каквито бяха първоначалните прогнози на Борисов и хората му за август.

С това изявление на шефа на СДВР днес държавата натяга гайките с цел да предизвика протестиращите към по-агресивни действия. Ако се поддадем, това ще е чаканата победа за статуквото и няма да доведе до очакваната от всички нас оставка.
Предположение представям.“, написа Бенатова преди минути в личния си профил.

Написаното по-горе потвърди и журналистката от „Свободна Европа“ Полина Иванова:

„Чух съобщението на шефа на СДВР Хаджиев преди малко и имам няколко въпроса. Главният сред тях е: Постановка за оставка ли подготвя Бойко Борисов?

Защо питам? Ако допуснем, че министър-председателят най-честно твърди, че му става лошо от кръв, то защо днес шефът на СДВР се закани публично да разчисти блокадите на Орлов мост? Не е ли някак логично, когато веднъж са разрушени тия блокади, а след това са изградени обратно, като кажеш на хората “довечера ще дойда да ги съборя”, те организирано да се съберат и да ги бранят?

Тая цялата история изглежда така все едно МВР даде сигнал на протеста да се събере и да се отбранява, защото предстои да настъпи полицията? И ако тоя изглед се окаже верен, това не е ли съзнателно търсен от властите сблъсък с протестиращите?

Въпросите ми могат да продължат: Това съзнателно търсене на сблъсък да не би да е тактика, която да обслужи един политически повод (не причина) премиерът да подаде оставка (щото нали му прилошава от кръв)?“ написа във Facebook, журналистът от „Свободна Европа“ Полина Паунова.

Топ журналистът и политически анализатор Велизар Енчев пък написа:

„Борисов се готви да подаде оставка. Това предупреждение на полицията, че тази нощ ще напада, си е чиста ченгеджийска провокация. Явно на псевдо-премиера спешно му трябват няколко счупени глави като повод да хвърли оставката. Преди няколко дни алармирах, че в министерствата на Шайката е горещо. Служители трескаво горят документи, доказващи престъпленията на властта. Прегряват и машините им за рязане на хартия. Това научих от неколцина честни държавни служители (все още се намират такива). Явно престъпникът Бойко Методиев вече е поприключил с унищожаването на архивите и е задействал втората част от плана си по оттегляне, включваща сблъсък на „благородната“ полиция с „пияни, дрогирани и най-вече деградирали бунтовници и метежници“, написа Енчев.

За готвената от властта саморазправа с протестиращите в центъра на София алармира и политолога Евгений Дайнов:

След сутрешното помирително кудкудякане на Фандъкова последва следобедната заплаха, от шефа на СДВР, че рано утре сутрин ще бъдем размазани на Орлов мост’ и че цялата отговорност за това ще е наша. Т.е. готвят арести и показни политически процеси. И вече показаха, как ще свидетелстват: с огромни лъжи, по гьобелсовски.

Хунтата ни обяви война.

И все пак се издаде, че я е страх от медии и особено – от европейски такива. Извод: нощес Орлов мост задължително трябва да е наводнен от всички възможни медии, вкл. европейски.

Ще превърнем Орлов мост в Орлово гнездо. Башибозукът на ГЕРБ точи ятаганите.

Да ги видим. Снощи не им минаха номерата.

А относно про-ГЕРБ интелектуалци, анализатори, видни в миналото демократи, „антикомунисти“ и пр. прислуга: Децата ви ще помнят как днес сте застанали срещу народа си.

Така ще бъдете запомнени, колкото и тази нощ да ръкопляскате на башибозука във Фейсбук“, написа Евгений Дайнов.

Има и един трети вариант: Не е изключено с днешното изявление на СДВР Борисов да цели активизиране на протестиращите до максимална степен, за да прецени колко голяма и мотивирана е силата, която стои срещу него. И в зависимост от броя на хората, които тази вечер ще пазят малкото извоювано островче на свобода и демокрация Орлов мост, да прецени дали да хвърли оставка или да нападне протестиращите първо с жандармерия, а сетне с арести и репресии и да продължи да се натиска, окопан в авторитарната си властова кочина.

Каквато и да е причината обаче, едно е сигурно: Всички честни българи в столицата трябва да се съберем тази нощ на Орлов мост да защитим демокрацията, свободата и бъдещето си. Революция докрай и напред към победата. Бог с нас! Skandalno.net

И една новина от последните минути: Спрени са камерите за видео наблюдение в центъра на София – района на Орлов мост, Софийския университет и пред Министерския съвет. Устройствата са спрели да работят около 22 часа, алармираха читатели на Скандално.нет.

Смятаме, че това е направено напълно целенасочено, за да няма доказателства за метежа, който се подготвя от полицията тази нощ.

Пею Благов, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*