Конспирациите за Пандемията се оказаха ИСТИНА: Световно правителство ни наложи „нова нормалност“ без връщане назад!

КЛАУС ШВАБ

„Цялото световно население в момента се пита кога най-после ще свърши проклетата пандемия, за да се върнем към нормалния си начин на живот. Отговорът е особено кратък: Никога! Пандемията е инструмент за налагане на „новата нормалност“, която ще е коренно различна от тази, която постепенно оставяме зад себе си. Коя е една от най-разпространените конспирации, свързани с пандемията? Тя гласи, че шепа могъщи хора (т. нар. световен елит или световно правителство) седят някъде на тайно място и стъпка по стъпка плетат паяжината си за овладяване на планетата и населяващото я човечество. Това световно правителство изпълнява пъклената си програма за унищожаване на свободите, правата и дори живота ни, и го прави в своя изгода, а му се получава заради неограничената му власт. Когато срещнете някой подобен параноик, който ви убеждава в гореизложеното, вие започвате да го разпитвате през смях – какви доказателства има за тази налудничава конспирация? И се оказва, че същият разполага само със собствените си свободни разсъждения и умозаключения. Тук разговорът свършва.

Наричаме го „конспирация“, защото е скрито. Но ако този план за заробване на човечеството се прави открито, нагло и… даже един от идеолозите му е написал книга-манифест, в която обявява… открито плановете си под формата на прогнози… Ами ако идеи и цели дълги цитати от тази книга отдавна присъстват в речите на канадския премиер Джъстин Трюдо и новоизбрания US-президент Джо Байдън („нова нормалност“, „ерата на медицината“, „изграждане на всичко обратно, но по-добре“), тогава това вече не е конспирация. Това е нагло предизвикателство на световния елит към населението на планетата, това е опит за сплашване и самонадеяно откровение от типа- ние успяхме, а вие се провалихте и сте безсилни да ни спрете в нашите планове да ви поробим“. Това пише Дмитрий Козирев в материал за последния брой на списание „Огоньок“, препечатан от вестник „Коммерсанть“. Skandalno.net ви представя целия материал с лека редакторска намеса:

Авторът Козирев анализира прогнозите в един наскоро излязъл труд, който бе помпозно обявен за „Книга на годината“. В нея авторът ни обяснява, че световното население върви към единна обществено-политическа система, при която 99.99 % от световното население няма да има собственост и пари, а демокрацията ще изчезне. Но за да се възцари тази „по-добра“ форма на управление, трябва умишлено да унищожим сегашния свят до такава степен, че процесът на въвеждане на новата система да стане необратим, без връщане назад.

Книгата е озаглавена COVID-19: The Great Reset. Написана е през лятото на 2020 г., а нейн автор е Клаус Шваб (създателят и ръководител на Световния икономически форум в Давос). За написването на този манифест му е помогнал левият футурологичен икономист Тиери Малере.

Кои са тези хора, които активно работят за т. нар. „Голямо презареждане“ и „смяна на световната система“, хора, които вече са спечелили. В книгата са назовани поименно: Джеф Безос, семейство Уолтън, Марк Зукърбърг, Бил Гейтс, Илон Мъск… и още една дузина милиардери… Всички те до един всеки януари отиват при Шваб на същия негов световен икономически форум в Давос, точно на тази конференция… и в различни формати при закрити и открити врати обсъждат бъдещето на планетата и нейното население.

В книгата си Шваб потвърждава нещо, което отдавна знаем. А именно, че: „Давос е мястото, където милиардерите идват, за да обяснят на милионерите как трябва да живеят бедните“.

Разбира се, най-интересната тема в книгата му е вирусът COVID-19. Той дори присъства в заглавието на книгата. На страниците на четивото канадският премиер Трюдо обяснява: вирусът беше полезен, „тази пандемия ни даде възможност да се рестартираме“. Шваб, отново в прав текст, казва, че пандемията е показала „колко бързо можем да направим промени в начина на живот на населението на цялата планета“. Той призовава политиците да не разхлабват ограниченичителните карантинни мерки, колкото и масова да е съпротивата срещу тях.

Ето какво точно казва той: „Проблемът с десинхронизацията между двете групи (тези, които взимат решенията и обществото), чийто хоризонт е много различен, е остър и ще бъде трудно да се справим с него в контекста на пандемия… пандемията и нейните мерки могат да стресират населението дотолкова, че то масово да спре да се покорява на властта и да отхвърли режима на изолация?“ Така че, казва Шваб, съпротивата на непокорните трябва да бъде смазана по различни начини. Например, чрез приемане и налагане на общ за болшинството страни по света документ за незаразност, без който човек няма да може да лети на самолет, няма да може да излиза извън граница, ще му се забранява да стъпва на футболни мачове… И много други.

Ние и сами се досещахме, че вируса е само претекст за налагане на някаква нова глобална воля и власт. Коментиращите Шваб сега анализират опита на глобалния елит да предизвика огромна глобална паника и през 2009 г., когато имаше епидемия от свински грип. Но тогава не им се получи. Но днес, благодарение на господството на социалните мрежи, елитът успя да наложи страха от пандемия, за която цел използва първото попаднало му масово заболяване. И това, при положение, че Ковид-19 не може да се сравни с предишните масови вирусни епидемии, от които е в пъти по-слаб. Свинският грип, например, според официалните американски данни, зарази 1,4 милиарда души. Т.е. по показателите „виралност“ и „заразност“ свинският грип беше 25 пъти по-страшен от Ковид-19. И минимум 575 хиляди починаха от него (Световната здравна организация не гарантира за тази оценка, но я привежда) и прави уговорката, че всъщност смъртността от „свинския грип“ е била много по-висока, но неизмерена напълно. Но тогава, през 2009 г., светът отказа да се изплаши и „рестартира“…

А какво е положението в момента? В своя статия отпреди няколко дни списанието The American Thinker насочи вниманието ни към очевидното: не толкова вирусът Ковид-19 унищожава обществото, колкото самите карантинни мерки, за които Шваб настоява да се прилагат със сила и в бъдеще, за да се доразбие света.

И това, въпреки факта, че няма доказателства карантините (или маските) да ви предпазват от коронавируса. Американският институт за икономически изследвания (AIER) изчисли щетите от Ковид-карантината. Документът им се актуализира непрекъснато и се нарича „Цената на локдауните“. Оказва се, че в САЩ е регистрирано нарастване на всичко: като се започне от процентът на психичните заболявания, злоупотребата с наркотици, броя на бездомните и крайно бедните, недохранените и безработните, злокачествените нелечими заболявания… и се стигне до кражбите, убийствата и фалитите на фирми от всякакъв калибър. Има обаче и един показател, който е намалял – продължителността на живота.

Заключението на списанието е: Карантината почти е унищожила Америка и ако продължи само още една година, страната може и да се разпадне. Върл противник на това карантинно унищожение на американската икономика беше Доналд Тръмп. И точно защото яростно се противопостави на световния елит, същите му спретнаха най-скандалните и фалшифицирани избори в цялата американска история. Изхвърлиха го от властта брутално, досущ по Швабски и глобалистки: открито, нагло и безпощадно.

Как да анализираме разиграващият се пред очите ни пандемичен ковид-цирк? И има ли аналог с други събития от световната история? Норвежкият политолог Пол Щайгън казва, че планът на Шваб е „възраждане на фашизма в нов формат“. И пояснява, че това ще е неограничена диктатура на финансовия капитал. В момента глобалният елит води класова война за изсмукване на властта и материалните блага от работническата и средната класа в полза на господстващата.

Но сравняването на подобно ново явление с различни исторически епизоди от нашето минало не е най-добрият начин да се обясни случващото се. Историята винаги е готова да ни предложи напълно нови и още по-отвратителни неща, на фона на които агресивния расизъм и нацизмът на Хитлер, ще изглеждат напълно приемливи идеологии. По-подходяща за сравнение с днешната глобалистка идеология е крайната форма на марксизма, тоест троцкизма, който не се занимаваше с нациите и мислеше глобално.

И да продължим да четем книгата на Шваб: „Ако глобализацията се разшири, тогава няма да има място за националната държава“. Демокрацията ще изчезне като недоразвита форма, неспособна на адаптация? Всъщност, според Шваб, това, което човечеството е развивало от векове, това, което традиционно наричаме „демокрация“, както и завоюваните от обществата човешки и граждански права. всичко това ще ни бъде отнето до степен, че подобни понятия няма да съществуват изобщо. Всичко ще се решава от неотчитащи се пред никого групи експерти и то не само в областта на медицината. А зад тях – Шваб го казва директно – „трябва да стоят глобални корпорации със социална отговорност“. Правителствата и народите ще останат в миналото (вместо тях трябва да се създаде единна биомаса) и това определено не е фашизъм с неговия култ към германската нация.

По-точно ще е ако го наречем глобализъм, един от идеолозите на който – Клаус Шваб- показа лицето си и истинските си цели. Няма значение коя дума е по-подходяща тук. На тези, които все още не хващат вяра на гореизложения анализ, им препоръчваме да проучат и изчислят с какви активи и капитали оперират информационното лоби, частните банки, медицинското и фармацефтично лоби в глобален мащаб. Това са частни глобални корпорации, които притежават активи в стотици трилиони, без да са подчинени на никоя държава.

Сравнете богатството им, поне в американски мащаб, с бюджетните разходи на държавата – с бюджета на военно-индустриалния й комплекс, който, ще се учудите когато разберете, че е стотици пъти по-беден и по-слаб от бюджета на поне 300 от новите глобални корпоративни чудовища. И тогава починът на американския военно-индустриален комплекс да поддържа безкрайни войни с цел обогатяване, ще ви се стори детински. Военно-промишления комплекс прави войни, за да предизвика страха у хората. Нещо, от което печели пари. Но много по-мощния глобален корпоративен елит разшири границите на експлоатацията на човешкия страх, като ни показа, че има и по-големи и мащабни страхове – като този за вашето здраве, например. И ако от войната хората все пак имаха някакъв шанс да избягат, като се скрият в някое тихо и спокойно кътче на планетата, то сега…

И сега най-важното: Те все още не са спечелили. Шваб побърза да се зарадва, но… Skandalno.net

Превод: Пею Благов, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*