Секретарят на Съвета за национална сигурност на Украйна: Повече от 40% от територията ни е превзета, над 75% от потенциала на армията е унищожен (ДОКУМЕНТ)

Секретарят на Съвета за национална сигурност на Украйна Олексей Данилов

В писмо до министъра на развитието на Украйна, секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексей Данилов признава, че повече от 40% от територията на страната е превзета, а над 75 % от потенциала на армията е унищожен. Той констатира, че зачестяват и сблъсъци между батальона „Азов“ и украински военни части.

В писмото се казва още: 

„Информирам ви, че не се очаква НАТО да предостави реална военна помощ на Украйна. От 4 март 2022 г. повече от 40% от територията на Украйна е превзета и контролирана от части на руските въоръжени сили. Цивилното население продължава прибързано да напуска територията на Украйна (към 4 март 2022 г. това са 180 000 души).

 

Ескалират конфликти между батальоните „Азов“ и въоръжените сили на Украйна. Националистическият батальон е напълно извън контрол. Над 75 % от военния потенциал на въоръжените сили на Украйна е унищожен.

Във връзка с това Ви моля да участвам в закрито извънредно заседание на Администрацията на РНБО на Украйна, което е насрочено за 17:00 часа на 04.03.2022 г.“

Припомняме, че само преди дни Олексей Данилов официално обяви точно противоположна информация: „Врагът е на ръба на изтощение, докато Украйна става все по-силна с всеки изминал ден, както и подкрепата за Украйна от най-влиятелните страни в света.“

В потвърждение на едно от твърденията в официалния документ с подписа на Данилов е и новината от днес: „Украински войски атакуваха щаба на националистическия батальон „Азов“ в Мариупол с ударна система „Точка-У“.

Украинските войски нанесоха удар от тактическа ракетна система „Точка-У“ по щаба на специалния отряд „Азов“ в обсадения от руската армия рускоезичен град Мариупол. Убити са над 20 бойци от националистическия батальон, съобщиха от народната милиция на ДНР.

Причината за удара са избухналите противоречия между командването на украинските войски и националистическите части, и по-точно пълният отказ на крайнодесния батальон Азов да се подчинява и координира действията си с командването на украинските войски. Азов-ци са отказали да пуснат цивилното население на Мариупол да се евакуира, съгласно руско-украинското споразумение от вчера и продължават да държат хиляди мирни жители на града като заложници, ползвайки ги като жив щит. По-рано в резултат на сблъсък между украинските военни и батальон „Азов“ беше тежко ранен командирът на украинския ОТГ „Восток“ генерал-лейтенант Содол. По автомобила на Содол е открит огън на един от украинските контролно-пропускателни пунктове. Генералът е спешно евакуиран от Мариупол с хеликоптер.

„По щаба на отделния отряд със специално предназначение „Азов“ в югозападната част на Мариупол въоръжените сили на Украйна нанесоха удар с ОТР „Точка-У“. В резултат на ракетния обстрел бяха унищожени повече от 20 бойци и 10 единици техника“, съобщи РИА Новости, позовавайки се на информацията на народната милиция на ДНР. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*