Виктор Папазов: Документирайте онези, които включват българи в сайта „Миротворец“, за да отговарят пред закона

Известният български икономист и създател на Българската фондова борса Виктор Папазов се обърна в профила си във Фейсбук към българите с призив да бъдат документирани онези наши сънародници, които включват имена на българи в украинския сайт „Миротворец“ с цел да бъдат физически ликвидирани.

По думите на Папазов, на такива трябва да им бъде потърсена съдебна отговорност, според законите на България и ЕС. Припомняме, че вчера стана ясно, че човекът, добавил името на лидера на Възраждане Костадин Костадинов в „Миротворец“ е българин. Виктор Папазов е икономически съветник на партия Възраждане

Ето и целия пост на Виктор Папазов:

„Съотечественици, които незнайно защо се смятат за българи, набеждават други българи, загрижени за българските интереси и ги включват в един фашистки/украински сайт, наречен „Миротворец“ в най-добрите традиции на Оруел.

Имам една молба към всички съмишленици: Документирайте тези наши сънародници, които препоръчват или лично включват българи в този фашистки сайт. На тях трябва да им се потърси отговорност съгласно законите на България и ЕС. Така е по европейски и цивилизовано.

Правете снимки на техни изказвания и ги запазвайте. От утре ще започнем да ги събираме и да ги предаваме на правораздавателните органи на Републиката. Все пак сме правова европейска страна, нали?“

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*