Секретни документи разкриват остри критики от Бундесвера към украинската армия

В секретни документи Бундесверът отправя тежки критики към действията на украинската армия в рамките на лятната контраофанзива, пише в. „Билд„. В единия от докладите с гриф „Строго секретно“, публикуван от изданието, се казва, че Киев раздробява прекалено много своите бойни подразделения, а те нямат общо бойно ръководство. Това не само увеличава рисковете от приятелски огън, но и лишава украинските сили от възможността да нанесат мощен удар по главните направления и да установят огнево превъзходство.

Понякога в атака тръгват групи от по едва 10-30 души. В такива условия нито западната им подготовка, нито превъзходството във въоръжението, нито първоначалното предимство на украинската армия в жива сила срещу противника й, дават резултат. Според авторите на документа колкото повече опит има един украински войник и колкото по-високо е в йерархията на ВСУ, толкова по-зле усвоява западната подготовка. Затова войниците, които нямат боен опит, усвояват програмата по-добре.

Войниците, които се завръщат от подготовката си в западните военни бази и центрове, в Украйна биват поставяни под командването на командири, които не работят по западните стандарти. Самият команден състав на ВСУ, на различни нива, има управленски недостатъци, които водят до лоши и опасни решения. В резултат на това контраофанзивата е на път да катастрофира и да не изпълни нито една от възложените й цели, пише във военните доклади, публикувани от германското издание.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*