Дъглас Макгрегър: Чуждите наемници напуснаха Украйна. От 7 хил. в началото, броят им се е стопил до под хиляда

Чуждите наемници масово се изтеглят от Украйна. Това съобщи съветникът на министъра на отбраната в администрацията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп и бивш първи съветник на шефа на Пентагона, полковникът в оставка Дъглас Макгрегър, предаде ТАСС. По думите му, на украинските редовите украински войници им е „писнало“ от безумните решения на тяхното главнокомандване и от факта, че „от тях се иска да се жертват за неясни цели“. „На това се дължи и драстично скочилия брой на предали се и дезертирали войници. Мисля, че скоро ще настъпи фрагментация и разпадане на украинските въоръжени сили“, каза Макгрегър по време на предаване, публикувано в канала му в YouTube.

Бившият съветник на шефа на Пентагона подчертава, че ВСУ, „без да постигат осезаеми резултати с течение на времето, се деморализират и войниците поставят под въпрос въобще необходимостта от продължаването на бойните действия. „Мисля, че се приближаваме към този момент в Украйна. Показателен е факта, че чуждестранните войници, които се сражаваха ревностно на страната на Украйна и чийто брой в началото стигна 7.5 хил. души, в по-голямата си част избягаха. Те си събраха багажа и са тръгнаха. В момента на терен в Украйна са само поляците – общо под хиляда бойци“, посочва Макгрегър.

Както съобщи руското министерство на отбраната, от 4 юли насам украинската армия прави неуспешни опити за настъпление. По данни на ведомството за два месеца въоръжените сили на Украйна са загубили повече от 43 хил. военнослужещи и около 5000 единици различни оръжия, включително 26 самолета и 25 танка „Леопард“. Руският президент Владимир Путин подчерта, че украинските войски не постигат успехи в нито едно направление, добавя ТАСС.

Източник: ТАСС

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*