Forbes: Киев вкарва в бой последната си голяма резервна част

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са размразили последната си голяма резервна част и са я хвърлили в кръвопролитните мащабни боеве край селището Работино в Запорожка област. Това решение на Киев никак не е добро, защото скоро ще постави украинската армия в уязвимо положение, пише американското издание Forbes. 

Става дума за 82-ра въздушно-десантна бригада от стратегическия резерв на ВСУ, окомплектована с бронирани машини „Мардер“ и „Страйкър“, както и с танкове „Челинджър-2“, пише анализаторът. Според него 82-ра и 46-та въздушнодесантна бригада „са последните големи части, които Генералният щаб на ВСУ държи в резерв“. Според анализатора включването на последните големи резерви в битката може „значително да увеличи бойната мощ на Украйна“ в района на Работино. „Но нито една бригада не може да се сражава вечно“, отбелязва Акс, като подчертава, че когато тези бригади „бъдат изтеглени за почивка и възстановяване, ВСУ вече няма да може да извади толкова силни и свежи“ части, които да ги заменят на бойното поле.

Говорителят на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков заяви във вторник, че частите на руската военна групировка са отблъснали три атаки на щурмови подразделения на 82-ра десантно-щурмова бригада от стратегическия резерв на ВСУ в района на Работино през деня. Това е същата резервна част, за която пише Forbes. Според ген. Конашенков загубите на противника във вчерашната битка край Работино са над 200 украински войници, 5 танка, 6 бойни машини на пехотата, 2 бойни бронирани машини, 2 автомобила и 2 гаубици Msta-B.

Източник: Forbes

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*